Az elmúlt 20 év legobb játékai Molyneux szerint

  • Írta: Ghost
  • 2009. október 23.
  • Érdekesség
Link másolása
A Black and White és a Fable sorozat atyja egy interjú során elárulta, hogy szerinte melyek voltak az elmúlt 20 esztendő legjobb és legmeghatározóbb játékai.
A Black and White és a Fable sorozat atyja egy interjú során elárulta, hogy szerinte melyek voltak az elmúlt 20 esztendő legjobb és legmeghatározóbb játékai.

Molyneux listáját a Dune 2 című RTS kezdi, amely újszerű játékmenetével megreformálta a stratégiai játékok műfaját. Ezután a Super Mario 64 következik, amelyben megismerhettük a szabadon bejárható területek fogalmát, ezzel megannyi új lehetőséget feltárva a fejlesztők előtt. Mario után szót ejt a Tomb Raider első részéről, amelyben egy női főhős szerepébe bújhattunk, majd következik a Halo, amely a konzolokra is átköltöztette az FPS műfajt. A listát a World of Warcraft zárja, amely rengeteg játékost tudott magához csábítani, és ez példaértékű lehet a legtöbb fejlesztőnek.

Szerintetek melyek voltak az elmúlt esztendők legjobb játékai, platformtól függetlenül?
87.
87.
-dj-
Egyértelmű, hogy ha FPS, akkor a Doom volt a legmeghatározóbb, ha stratégia, akkor StarCraft, ha autó, akkor Need For Speed. Ezt mindenki tudja, aki nem tizenéves.

-dj-
86.
86.
Golden21
Szerintem a világ legjobb játéka a Neverhood.Az egy hihetetlen játék.

Rengeteget játszottam vele.Ha nem kérsz segítséget sehonnan nagyon nehéz kivinni.A története is nagyon jó!Másodiknak a Fifa 98-at tenném

Az az elfelejthetetlen a fifák közül!Harmadiknak az Age Of Empirest rakom ami remek stratégiai játék!
85.
85.
Well
Kedvenc játékom 2 éve a team fortress 2, próbáltam, de nem lehet megunni... :) Régen még az Age of Empirest is nagyon jó volt.
84.
84.
Well
Én csak pár éve játszok ezért nem nagyon ismerem a 10 évvel ezelőtti játékokat :) Mario vízvezeték-szerelő bácsit viszont szerettem!
83.
83.
--=mgta=--
#82:

Ezek mind új játékok viszonylag....
82.
82.
#88:

szerintem nem buta.

jó eséllyel ez az ember már akkor játékokat fejlesztett, amikor te még tervbe sem voltál.

szerintem legjobb lenne, ha a mostani 12-18 éves korosztály elgondolkozna az élet rejtelmein, mert vkit láltatlan igy megitélni az nagyon nem ok...
81.
81.
alvarezlopez
Ez az ember szerintem nagyon buta.

Kifelejtette a Final Fantasy sorozatot. Ami szerintem a legmeghatározóbb! Nem csak a játékélménye miatt, hanem azért is számtalan sikeres játéknak a példája is volt.



Nah de mit várunk egy olyan embertől aki ezt mondja: "amelyben megismerhettük a szabadon bejárható területek fogalmát"

Ekkora sületlenséget, már előtte is rengeteg ilyen játék volt.
80.
80.
zola2000
Szerintem meg csak a 2Ds gtakat shenmuesítették a gta3al.
79.
79.
ktomika
Szerintem a legnagyobb fejlődés a GTA3 volt.
78.
78.
pechman8
Az én listám:



1 Age of Empíre

2 Half-Life

3 Quake

4 F1 GP

5 Wing Commander

6 Operation Flashpoint

... a teljesség igénye nélkül...
77.
77.
Tyrael
Diablo 2, Commandos 2 Men of Courage, Desperados
76.
76.
akos90
amik szerintem stílus alkotó játékok voltak és nagyban befolyásolták a játékipart: C&C 1 annál pörgősebb stratégiai játékal még nem játszotam mostanába:), Grand theft auto sorozat és Driver szerintem egyértelmű ők azok akik megalkodták a mai nyelven sandbox játékstílust! szabadon bejárható területek és stbstb. Grand tourismo és toca. gt és a toca ez az a 2 játék ahol a legrealisztikusabbra csinálták és csinálják az autós játékot :). world of warcraft. Korszakalkotó mmorpg. black and white. igen black and white ők is egy kicsit másfele terelték a stratégiai játékokat és nagyon is jóó felé szerintem:). Diablo. ez is egyértelmű hamár hack & slash akkor DIABLO! mario party. a party játékok ős attya szerintem:) hát szerintem ezt még lehetne sorolni 100 évig is de szerintem ezek azok a játékok amik tényleg még mai napig látszik 1-2 játékban a gyökerük. jah és QUAKE és Half-Life ! :)
75.
75.
debdavid
Nem sorrendben...



Gears of War

Call of Juarez

Prince of Persia Sands of Time

Prince of Persia (a legújabb)

Assassin's Creed

Sims (az első rész!)

Settlers 2

Call of Duty 2 és 4

GTA 2, 3

Mirror's Edge (az fps nézetű platform játék forradalmi mivolta)

Batman AA

Bioshock

Fallout 3

Secret Files Tunguska

Indiana Jones and the fate of atlantis

74.
74.
bencsizy
77:

ps1: 1995

Ps2: 2000

PS3: 2007



5-6-7 év :)



Eszerint a ps1-en gond nélkül lehet játszai a ps3-ra írt játékokkal!"

Ezt honnan szedted?? :)

És azt csak egyszer kell megvennem, szinte nevetséges áron, és 5-6 évig mindenféle fejlesztgetés nélkül futnak rajta a legújabb játékok! :)"

Tehát, vettél 2000-ben egy PS2-t, 7 évig elvoltál vele, majd 2007-ben jött a PS3, amivel kb 2012-2015-ig elleszel, kb ekkor jön a "PS4"(Ha jön :)).





79:

Nagyon szomorú lennék, ha a játékok csak olyan ritkán fejlődnének amilyen ritkán a konzolok!"

Én is szomorú lennék :).

A konzolokba megjelenésre a legerösebb cuccokat pakolják bele, így oldják meg azt, h a késöbbi játékok is fussanak rajta!

Pl: PS3 8 magos, 3,2 Ghz procival rendelkezik, ebböl is csak hetet használ :) Így futnak el a legújabb gamek :)



Nem akadályozza a játékfejlesztést semmi se! :)

Csak, ha megcsinálnának egy 100% valósághü játékot, az kevés ember konzolján/PC-jén futna, tehát nem venné senki se! :)



A játékfejlesztésnek csak a képzelet szab gátat! :)
73.
73.
pechman8
Még valami! Nagyon szomorú lennék, ha a játékok csak olyan ritkán fejlődnének amilyen ritkán a konzolok! És IGENIS a játékfejlesztés gátja maga a KONZOL! ...5-6 ÉV!.... Legközelebb csak 2014-15- ben cserélhetnék hardvert?! A pc-k félévente lépnek egyet előre! Pedig nem játékra készültek.
72.
72.
pechman8
Más, a listával én sem értek egyet!
71.
71.
pechman8
Egyetértek a pc munkagép, amivel játszani is lehet! A konzol játékgép. Viszont: ugyan már! 5-6 év! Ezt te sem mondod komolyan. Eszerint a ps1-en gond nélkül lehet játszai a ps3-ra írt játékokkal! Ez butaság! Ha ez igaz akkor minek a ps3??
70.
70.
Raam989
Látom megy a szájkarate ezerrel...
69.
69.
lillith
Penisenlarger?De szar.

Érdekes,ezzel a primitív félig angol félig magyar internetes nyelv használattal pont te tűnsz olyan tizenéves hülye gyereknek.

Én nem kezem el a hülye pc konzol háborút mert nem vagyok olyan korlátolt debil mint te de én nm is tudnék gépen játszani.A konzol a jövő nálam.Ezzel most nem azt bizonygatom,hogy ez így is van és ez így szent hanem,hogy nekem ez a véleményem.

Nekem sokkal kényelmesebb.

Ja,játékok:

Assassin'creed

Pop 2-3

Prototype

halo

Gow

sw:FU

Sw :republic commando

gta sanandeas

gta 4

És még biztos van amit kihagytam.





68.
68.
zola2000
egyszer az a baj hogy a konzol miatt kell ue3mat bámulni, máskor az a baj, hogy jajj ne ha a konzolokon is fut a cryengine 3, akkor megint gépet kell fejleszteni, ki esti ezt...
67.
67.
bencsizy
70:

Pont, h nem a konzol a játékfejlesztés gátja, mivel direkt a játszásra lett kitalálva! És akkor már erre is fejlesztenek, nem egy munkagépre (PC)!!!



Mire a PC "túlszárnyalná" a mostani konzolgenerációt, addigra jön a következö konzolgeneráció. És azt csak egyszer kell megvennem, szinte nevetséges áron, és 5-6 évig mindenféle fejlesztgetés nélkül futnak rajta a legújabb játékok! :)
65.
65.
Chroma
Olvasva ezeket a hozzászolásokat és listákat nem értem hol vannak az igaz kalszikusok. 1-2 felüti a fejét pl Dune 2 vagy Fallout 2 De ne feledjük ezen játékok 1 részét mely a makugnemében kiválló alkotások voltak. DE kérdem én hol van a DOT(Day of the Tentacles), Syndicate, Another World. Mind mind a mai játékok alapjai. Elismerem a mai játékok anegyon jók nagyon ottvannak de az igazán nagy spilerek vissza vissza térnek a "régiekhez" ujra és ujra, mikor mondje el magáról hogy mai játék hogy 10X végig toltam.



Ime az én listám.

1. Dune 1-2

2. Fallout 1-2, Tactic

3. DOT

4. Diablo 1-2

5. Starcraft

6. Warcraft 2

7. NFS

8. Doom

9. Prince of Persia 1-2 (az alapa)

10. Age of Empire 1-2

11. WoW

12. Halo

13. Gear of Wars 1-2

14. Final Fantasy

15. Silent Hill bármelyik

16. tomb raider

17. Mortal Kombat bármelyik

18. Half Life bármelyik 1-2 kiegek

19. Red Alert (C and C)

20. Sam and Max



Sorrend mind1 mind az 1. helyen van.



jah 69. Jó lenne ha képeznéd magad az igazi játék kalssikusokbol egy se konzolos csak a "klónjai"
64.
64.
pechman8
Hú, hát nagy butaságokat írsz zola! A konzolok-pc-k párhaca értelmetle. Összehasonlításuk Is az. Ami tény: a megjelenésükkor a konzolok minden pc-t vernek, persze értve itt a játékokat. De mivel a számítógépek sebessége átlag félévente duplázódik, így a konzol hamar gyengébbé válik. Az is tény, hogy konzolra könnyebb optimalizálni, mivel mindenkinek ugyan az a hardvere va. Így könnyebb rá játékokat írni. Az is tény, hogy a pc nem HI-FI amit egyszer megveszel és mindig jól szól. Ezt fejleszteni kell! Ez a szépsége is mert a fejlődés az kell. Biztosan senki sem örülne, ha mág mindig az Ős wolfeinsteinnel kellene játszani. Ennek ára van aki ezt nem tudja vagy nem akarja követni az ne akarjon pc-n játszani. A konzolokat is kell fejleszteni, csak Őket nem lehet. Ugyan ki venne már PS1-et?! És ha neked az van, akkor Neked is PS3-ra kell fejlesztened! Eben guba! Ami viszont bosszant. A mára elavultá vált konzolok miatt nem fejlesztik a játékokat sem mert ma már elsősorban konzolra fejlesztenek. Ezért ma hiába a pc-ujjabb generációja még mindig a DX9-et bámuljuk. Ki merem jelenteni, hogy ma ez a játékfejlesztés legnagyobb gátja: a KONZOL.
63.
63.
zola2000
pont hogy a pc olyan szerintem amivel a sok hülyegyerek menőzik "hogy vettem új videokártyát 100ezerért", konzolom van azzal nem lehet menőzni, hogy "xbox360at vettem sok éve 50kért és jobban fut a fifa mint a te 100ks gépeden!" de nem is azért vettem, hanem a jrpgkért, amivel megint nem lehetne menőzni, mert magyarországon sokan azt se tudják mi az, de az érdekel a legkevésbé, a játékokért vettem.



66: ha pcről állítod össze a listát akkor a másodikon és tizediken kívül miért csak konzolos játékot írsz? :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...