A fekete péntek hatása a konzoleladásokra

  • Írta: Mathia$
  • 2009. december 5.
  • Hír
Link másolása
Nagyot emelkedtek világszerte a konzoleladások, főleg a tengerentúlon, ahol a karácsonyi szezon kezdetét jelentő fekete pénteken hihetetlen akciók várták a vásárlókat.
Nagyot emelkedtek világszerte a konzoleladások, főleg a tengerentúlon, ahol a karácsonyi szezon kezdetét jelentő fekete pénteken hihetetlen akciók várták a vásárlókat.
  1. Nintendo DS/DSi/DS LL - 1,706,609 
  2. Nintendo Wii - 1,059,118
  3. PlayStation 3 - 762,259
  4. Xbox 360 - 472,249
  5. PlayStation Portable - 335,565
  6. PlayStation 2 - 94,448
Az olcsóbb, inkább casual játékosoknak készült Nintendo-termékek szokás szerint arattak, de nem is akárhogy: Amerikában több, mint egymillió példány kelt a DS különböző típusaiból. A PS3 mindhárom régióban alaposan elgyepálta a rivális Xbox 360-at, s ugyan a Sony kézikonzoljának is emelkedtek az eladásai, ennek ellenére folyamatosan csökken a népszerűsége - akárcsak a majdnem 10 éves PS2-nek, amely korának ellenére majdnem elérte a százezres heti darabszámot. Várhatóan karácsonykor még 30 százalékkal emelkednek az eladások, míg a következő 1-2 héten valószínűleg csökkenni fognak valamennyit.
37.
37.
Skarlett
A PC sok mindenre jó, a konzol, meg szórakoztat. Az egyikből válhat komoly munkaeszköz, a másikból nem. De javítsatok ki a ha tévednék: A konzol nem pont azért lett kitalálva, hogy azon játszon az ember?Akkor meg minek összehasonlítani? A gép abból jobb, hogy azon mást is tehetsz a játékon kívül ... a konzol meg azért jobb mert olyan játékélményed sosem lesz pc-n mint egy nagyképernyős tv előtt ülve/állva 5.1-e,l kezedben egy ps3 vagy xbox vagy wii gamepaddal ...
36.
36.
drachos
#35: Ejnye, neked a szövegértésed egyes, ülj le tomy88trance mellé!



elmagyarázom a gyengébbek kedvéért: kicsit megdöbbentett, hogy tomy88trance szerint nincs konkurense a pc-nek, ekkora hülyeséget se gyakran hallani no, erre kérdeztem, hogy szerinte nincs konkurense? és megválaszoltam saját kérdésemet ironikusan, hogy ő szerinte biztosan a pc nem érdemli meg, hogy egy kalap alá vegyük a konzolokkal játék terén, holott pont valami fordított járhat a fejében.



Én szerintem a játékpiacon a konzolok (handheld, wii, ps, xbox minden) és a pc igenis egyenértékű konkurensek.



És visszaolvasva a hsz-em szerintem elég egyértelműen fogalmaztam, de hát gondolom itt sem a 130as iq és 30as életkor az átlag :P
35.
35.
CJgabor
#34: Miért is annyira sokkal rosszabb? Szerintem is van konkurense a PCnek, de nem kell ennyire védeni a konzolokat, hogy a PCt leszarozod -.-
34.
34.
drachos
#31: Jól van fiam, egyes, ülj le.



... tényleg nincs konkurense a pc-nek mi? Ja! értem, szerinted a pc nem érdemli meg, hogy a konzolok konkurense legyen játékban, mert annyival rosszabb náluk, értelek én:)
32.
32.
MatNob
A játékeladásokról nincs valami hír? Mert ugye sok a box, de szerintem azoknak a fele modolva fut, játékokat nem vesznek rá... PS3nál viszont ez a "veszély" nem áll fenn.
31.
31.
tomy88trance
Maradok a pc-nél, nem fáj a fejem,hogy a konkurens"pc" legyőzi :D ,mert nincs is konkurens :D
30.
30.
Mathia$
#29: de úgy sokkal hátrébb lennének anyagilag.
29.
29.
dentaku
a Box-nak sokat jelentett a több mint egy éves előny, de ettől függetlenül le tudta volna faragni a hátrányt a Sony, ha képes előbb árat csökkenteni.
28.
28.
Mathia$
#26: úgy látszik még se a Natal se a Sphere nem jelent meg... majd meglátjuk mit hoz a jövő, a wii esélyesebb hogy a toppon maradjon, de biztos megdobódnak majd az eladások.



#27: én detto, még 18 nap a ps3ig ^^
27.
27.
simon 555
én is fogok majd venni PS3 at a xbox mellé de persze kizárolag az exkluzív címeket fogom megvenni rá:)

a tobbire ott van az xbox!
26.
26.
Mikáj
Úgy látszik az embereket nem érdeklik az új, "mozgásérzékelős próbálkozásokról" szóló találgatások, mert most is annyian vesznek Nintendo Wii-t!
25.
25.
Mathia$
Tavalyhoz képest nagy változáson esett át a gk. 360 fanok túlnyomóan sokan voltak, most meg kb 2x annyi ps3as van mint boxos.
24.
24.
Krekk
#17: Hidd el, majd a nagy exkluzívák mint a God of War 3, Gran Turismo mozgásra bírják a mutatókat. Eddig a kultikus psonly játékokból egyedül az MGS4 jelent meg, ami viszont rétegjáték, mégis lendített. A gow3, GT5 viszont már szélesebb rétegeket érdekel és igazi legendák. Ezek biztos meg fognak látszódni, pláne, hogy már egyántalán nem vészes az ára a gépnek. Te is erre vagy példa, érdekelnek az exkluzívák, már megfizethetőbb a gép, hát majd veszel egyet. Ezzel pedig mások is így lesznek. Én tavaly vettem az ms "csodamasinája" mellé egy ps3at és mára már csak az van. Mérföldekkel minőségibb, mint a konkurense. Ha a boxal játszottam folyton rettegni kellett, hogy mikor megy tönkre (persze nem rögtön, hanem ahogy öregedett). Nem lehetett otthagyni ha elmegy az ember kajálni, hogy közbe ne melegedjen feleslegesen. Persze aztán mindezen erőfeszítések ellenére tönkremegy. Köszönöm, de ebből már nem kértem. Megváltam az egész szarkupactól ahogy van. A Box véleményem szerint már ellőte a nagy exkluzívjait (persze betoppanhat egy gears 3 és stb) és nekem azokból se sok jött be igazán ( a halo odst-t meg is untam). Egy szó, mint száz; kíváncsi leszek, hogy meddig lesz még majd meg a ps3ad mellett az xbox.
23.
23.
Vasily
#14: Amúgy akkor hülyeséget beszélsz! A Sony motion cucc tavasszal érkezik, a Natal meg majd jövő november tájékán!!!!Nem hiszed el nézz utánna! Amúgy egyértelmű hogy a sony 1 éven belül utoléri a boxot!
22.
22.
rododendron
#13: " Azt nézd, hogy azért volt nagy eladási dömping mert esett 100 dodót az ára! Ez nem lesz egy évig így. "



de.
21.
21.
tjames
#20: Nem kicsit lehet benne valami! :)
20.
20.
Oliver S96
csak azért vették meg a annyian a DS-t hogy legyen randiszimulátoruk XD
19.
19.
zola2000
Remélem, hogy most már lassan eltűnik a ps2, mert én is szeretnék venni egyet használtan de max 10-15k körül.
17.
17.
tjames
#15: Eddig exclusive cím még olyan nagyot nem dobott az eladásokon, mint egy jelentős árcsökkentés. Mai most már megvolt.

De az általad említett exclusive dönping miatt idővel talán én is beruházok egyre, második konzolnak
16.
16.
Mathia$
#9: gamer365ben biztos jövendőmondók vannak. Én csak leírtam a független véleményem.
15.
15.
bencsizy
#14:

Jönnek a nagy exklúzívok PS3-ra, ami majd megint megdobja az eladásokat...
14.
14.
tjames
#13: Azt nézd, hogy azért volt nagy eladási dömping mert esett 100 dodót az ára! Ez nem lesz egy évig így. A statisztika nem lineáris! És mivel előbb jön a NATAL, mint a PS mozgásérzékelője, ez az eladási stat meg fog még fordulni, hidd el.

A Sony most ellőtte a puskaporját, de ki tudja karácsonyra tervez e még valamit a MS.

Egyelőre több mint 3 év telt el az aldásokból, (most az mellékes hogy a MS egy évvel korában kezdet....erre nem lehet fogni, hisz a Sonynak is megvolt a lehetősége a konzol kiadására... ezt el.szták ott akkor sztem) és most csillanik fel először, hogy "ha" így folytatódik "akkor" majd talán 1-2 éven belül beérheti a PS a X360-at. ÉN azt gondolom hogy a PS2-Xbox korszak elsöprő PS2 sikere után az, hogy 5 év kelljen ahhogy hogy az utód BEÉRJE a X360-at....hát az szerénysiker! :)

De ettől függetlenül egyre inkább érik bennem a gondolat, hogy mikor utoléri a boxot eladásokban, lehet énis ráerősítek egy vásárlással, csakhogy az exclusivokat ki tudjam tolni rajta!
13.
13.
klemid
#9: Ez elég, hülyeség mert 2 hónap alatt behozott 2,2 milliót akkor 1 év alatt csak behozza azt a másik 6,3-at ha még meg sem előzi.
12.
12.
bencsizy
#11:

Az, h úgymond "PS3 ellenes oldal", 360 + PC az uralkodó platform :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...