Nyereséggel zárta a Sega az utóbbi kilenc hónapot

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 6.
  • Biznisz
Profittal zárta a 2010-es üzleti év első kilenc hónapját a Sega, bár túl sok sikercíme nem volt és mint tudjuk, a játékeladások is egyre csökkentek az utóbbi időben.
Profittal zárta a 2010-es üzleti év első kilenc hónapját a Sega, bár túl sok sikercíme nem volt és mint tudjuk, a játékeladások is egyre csökkentek az utóbbi időben.Az április-december közötti időszak után a japán kiadó 3.19 milliárd dollárnyi bevételt és mintegy 189 milliós profitot könyvelhetett el, annak ellenére, hogy a nyáron komoly veszteséggel kellett megbirkóznia a cégnek. A pénz javarészt a japánoknak köszönhető, akik az országban növekvő eladások és a csökkenő fejlesztési költségek miatt 1.41 milliárd dollárral járultak hozzá a bevételekhez, míg 301 millióval a nyereséghez.

Nem volt ilyen rózsás a helyzet viszont Európában és Amerikában, ahol a rossz piaci feltételek és néhány játékuk megjelenésének csúszása miatt a forgalom 930 millió dollárra csökkent, jó hír viszont, hogy az egy évvel korábbi veszteséget 15.7 milliós nyereséggé tudta alakítani a cég.

Az abszolút sikercím a hamarosan megkezdődő téli olimpiai játékokat feldolgozó Mario  Sonic at the Olympic Winter Games volt, melyből 5.67 millió példány kelt el annak ellenére, hogy csak Nintendo Wii-re és DS-re jelent meg . Sikeres volt a Bayonetta is: a Devil May Cry alkotójának legújabb agyszüleményéből 1.1 millió darabot adtak el. Sikercímnek könyvelte el a kiadó a Football Manager 2010-et is a maga 740 ezres eladásával, s egyelőre csak Japánban, de komoly népszerűségnek örvend a Phantasy Star Portable 2 is, 540 ezer eladott kópiával.
11.
11.
drat576
#8: lol, pont mint én, meg az Aladdint :) de a Sonic tényleg ütött ;)
10.
10.
donkutyafasz
kár hogy minden japán játék szar
9.
9.
tjames
És a nyereségük csak nőni fog, most hogy jön az AvP.... aztán remélhetőleg majd a Colinial Marines is....
8.
8.
packson
Én is 6-7 évesen a segan toltam a sonicot!!
4.
4.
pjoco
Nem baj az AVP jelenjen meg fele! :D
3.
3.
De ez mekkora hülyeség, hogy áprilistól-áprilisig tart az üzleti év...

Miért nem január 1én kezdődik?
2.
2.
Kyuubi
Csak így tovább! És hozzák gyorsan kifele azt a 2D-s Sonicot!
1.
1.
Gt17
Azért az első mondat odavág :D.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...