Kevesebb veszteséget realizált az Electronic Arts

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 9.
  • Biznisz
Link másolása
A vaskos megjelenési lista mellé üzleti helyzetjelentést is csatolt az Electronic Arts, melyből kiderült, hogy a cég a harmadik üzleti negyedévet is veszteséggel zárta.
A vaskos megjelenési lista mellé üzleti helyzetjelentést is csatolt az Electronic Arts, melyből kiderült, hogy a cég a harmadik üzleti negyedévet is veszteséggel zárta.

Az óriáskiadó 1.34 milliárd dolláros bevétellel zárta a 2010-es üzleti év harmadik negyedét, így 23 százalékkal marad el tavalyi eredményeitől. A cég ezúttal is veszteséget realizált, azonban a 82 milliós mínusz jelentősen kevesebb, mint az egy évvel korábbi 641 millió. A közlemény szerint a veszteség a csökkenő európai játékeladásoknak köszönhető, illetve az sem segített a vállalaton, hogy kevesebb címet adott ki, mint korábban - igaz, ez a saját hibája, miután - talán a Modern Warfare 2 miatt - maga tolta el több sikercímének megjelenését az idei év elejére.

Kezdenek viszont kifizetődni az EA online törekvései, s bár a cégnek még nem sok jövedelme származott a Facebook egyik legjobb, nemrég felvásárolt játékfejlesztő csapatából, a digitális úton értékesített játékok utáni bevétel 30 százalékkal nőtt, 152 millió dollárra. A cég vezérigazgatója, John Riccitiello szerint a jövőben kiemelt szerepet kap az online disztribúció az EA stratégiájában, a következő üzleti év végéig 33 százalékkal kevesebb dobozos játékot adnak majd ki - a mennyiségcsökkenést egyébként minőségorientációval is magyarázzák a vállalatnál. Egy másik EA-munkatárs szerint a jövőben komoly online támogatást kap minden játékuk: a multiplayer alap lesz, s DLC-kre is jócskán számíthatunk majd.

A közeljövőben a Mass Effect 2-től, a Dante's Infernótól és a Battlefield: Bad Company 2-től vár kiemelkedő sikert a kiadó, míg a legutóbbi negyedév sikercímei abszolút a Dragon Age: Origins és a FIFA 10 voltak - előbbiből 3.2, utóbbiból pedig 9.7 millió példány kelt el.
10.
10.
Tilla25
#8: Ezt jól gondolod, ennek ellenére több millióan veszik meg ezeket. Fifa-ból rengeteg pénz bejön neki, már csak ebböl is pluszosan kéne kijöniük. Mert végül is évröl évre csal szépitik ami szerintem nem kerül sok pénzbe nekik. A licenszeket már jó elöre megvásárolták amiért szintén nem kell sok pénz kiadni kivéve ha új bajnokságot raknak bele. Egyedül ami sok pézt visz el nekik az a reklám kampány.
9.
9.
Danyell86
#8: ennyire azért nem vészes a helyzet :) (csak azzal nyomorult FIFA-val ne b*szakodnának PC-én... )
8.
8.
DigitalEye
Sajnos az Electronic Arts túl sok játékot ad ki túl gyors iramban, és ez - véleményem szerint - sokszor a minőség rovására megy. Megfigyeltem továbbá, (főleg ismerőseim körében) hogy a népszerű NFS és FIFA termékeket egyre jobban hanyatló lelkesedéssel várja mindenki. Sokan azt mondják, vegyük pl. a FIFA-t, hogy leragadtak a 07-nél, mert szerintük az a legjobb, az új részek pedig egyszerűen már nem foglalkoztatják őket. Pont ezek miatt eshetett az EA bevétele... A cég hamarosan már csak elkényeztetett újgazdag gyerekekből fog megélni, akik nem tudják mire költeni zsebpénzüket, így vesznek egy videojátékot (mert az osztályban éppen az a menő) és eljátszanak vele két-három napig, aztán megunják és a sarokba hajítják azt. Persze ez elég bizarr jövőkép, de érdemes rajta elgondolkozni...
7.
7.
Mortician
#6: Elvileg csak PS3, X360 és PSP.
5.
5.
Jocilus
2: Jaja,ezeket a játékokat viszik mint a cukrot.
4.
4.
tjames
#3: Így van, én is azt gondolom, hogy a sok szemét mellett, jön onnan minőségi játék is nem egy!

És látva a jövő évi tervezetüket.... BESZARÁS ! ! !

2.
2.
drat576
a Sims meg a rakás sportjáték mellett veszteség? érdekes :)
2.
2.
Mathia$
Megy ott is rendesen a pénzmosás biztos mint valami casinóban. :D

Addig nem baj ameddig ilyen sok jó cuccot dobnak piacra.
1.
1.
tjames
:) Micsoda egy pénzmosó lehet ez a vég is, nem?

Méghogy az EA évek óta veszteséges.... LOL

Ki veszi ezt be? Úgy veszteséges ez mint a MÁV, vagy a BKV, vagy a MALÉV...

Biztos megvan az oka hogy ilyen számokat hoznak nyilvánosságra... De azért én nem sajnálom őket! Van ott lé rendesen! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...