Használt játékokat árul a brit Tesco

  • Írta: fojesz
  • 2010. február 25.
  • Érdekesség
Link másolása
Már Nagy-Britanniában sem, Amerikában pedig például egyáltalán nem ismeretlen jelenség, hogy a nagyobb áruházak használt játékokkal kereskednek.
Már Nagy-Britanniában sem, Amerikában pedig például egyáltalán nem ismeretlen jelenség, hogy a nagyobb áruházak használt játékokkal kereskednek.

Az amerikai Toys R Us, a Wal-Mart, az online Amazon és a brit HMV már régóta foglalkozik használt játékok eladásával, ami kétségtelenül előnyös a játékosok számára, hiszen igen kedvező áron juthatnak hozzá eredeti programokhoz, s természetesen az áruházak is nyernek az eladásokon.

Ebbe az eladási formába kóstolt bele a minap az itthon ismeretlen brit Asda és a hazánkban is komoly láncot működtető Tesco. Az újdonság még csak próbaszinten érhető el egy-egy üzletükben, azonban úgy tűnik, utóbbinak bejött az új lehetőség, ugyanis a hírek szerint további áruházakban is bevezetné a használt játékok adás-vételét.

Itthon is lehet így játékokat vásárolni, azonban a nagyobb üzletek még csak fóliás szoftvereket terjesztenek. A használt játékokkal való kereskedés nem törvénytelen, viszont a játékkiadók nem nézik jó szemmel, hiszen értelemszerűen ők nem nyernek az üzleten - a Sony és az Electronic Arts már kifejezetten olyan intézkedéseket tett a közelmúltban, ami nem csak a kalózkodást, hanem a használt játékok térhódítását is visszaszorítja majd reményeik szerint.
16.
16.
Dagobert_bácsi
#15: öööö nekem ezzel ilyen tapasztalatom van: letöltöttem a crysis wars-ot és nem engedett fel minden szerverre csak egy párra! kis keresgetés után a you tube-n találtam egy CD kulcsot hozzá, beírtam meg minden és most is azt szokta kiírni néha hogy "a CD kulcs ellenőrzése sikertelen megváltoztatod? igen/nem" vagyis ha egy bizonyos szerveren már fent van az illető aki ezzel a kóddal regisztrált akkor engem nem enged fel mert egyezik a kód!
15.
15.
Game 0ver
De ezt msot nem igazán értem, ha valaki megvesz egy játékot(nem használtan) és van hozzá cd kulcs ugye. Akkor az az emberke simán leírhatja egy lapra a cd kulcsot aztán letölti valahonnan és ugyan ugy megvan eredetibe is neki, akkár oda adta mindenestül... Vagy nincs igazam vagy hogy müködik ez?
14.
14.
XDannyL
Én örülnék ha lehetne a TESCO-ban használt játékot kapni PS3-hoz :P
13.
13.
HallowX
nemtom miért írtok úgy róla, mintha új lenne :S én kábé másfél évvel ez előtt akadtam ki a Tesco-ban, mikor úgy állítottak ki egy eredeti játékot eladó címen, hogy a játék egy slim tokban volt benne :D ráadásul még egyéb nyalánkságok is voltak ott :D
11.
11.
vante
Nem biztos, hogy MO-ra gondolt simon. Lehet szomszédos országból is, ott nem biztos, hogy van 576. Bár én egy játékért max 6k-t adnék össz-vissz új korában, 1-2 évesért meg 1-2k-t. Igaz a legtöbb nem jut el ide, mivel ekkor már nem kapni, vagy ilyen butított premium kiadásban sajnos. Úgy meg nem kell.
10.
10.
simon 555
#7: most nem akarok itt offolni de már 1 premier játékot meg lehet kapni 12k ft-ért az 576-ban és más helyekrol esetleg kulfoldrol 10k alatt is van:)
7.
7.
Maxxer
#ahhoz képest hogy némelyik játék induló ára 16k , így igen,de mivel nincs ps3am ,csak haverom veszi így , igyén nemveszek:D
6.
6.
simon 555
#2: ezt most komolyan gondoltad vagy csak 1 példát mondtál?:D

képes lennél kiadni 1 használt dvd tokos kézikonyv nélkuli PS3 játékot 9k ft-ért?még ugy is sok 1 használt játékért ez az osszeg ha mindene megvan....
5.
5.
d15a5t3r
Ezen én már rég filóztam, hogy nem volna hülyeség. A játékosok tekintetében, persze. Vannak használt zenei lemezeket árusító üzletek is, ahonnan ritka darabokat is be lehet szerezni. TESCO gazdaságos játékok, jöhetnek!
4.
4.
Oliver S96
a legkissebb is számít, TESCO :D
3.
3.
mnmn1
na GAME-en kívül megyek majd az Asda-ba is játékot venni lol
2.
2.
Maxxer
Felénk úgyzajlik hogy, sima dvd tokban meglehet venni a játékot. kézikönyv + boritó nincs máris , a legdrágább játék igy 9 k (PS3)
1.
1.
Mathia$
Sporolós,Gazdaságos megoldás.. ez a Tesco :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...