Visszabutítható demóval kísérletezik a Sony

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Új ötletet szabadalmaztatott a Sony, tudta meg a Siliconera: olyan demóval kísérleteznek, amely fokozatosan butul vissza, míg a felhasználó meg nem veszi a játékot.
Új ötletet szabadalmaztatott a Sony, tudta meg a Siliconera: olyan demóval kísérleteznek, amely fokozatosan butul vissza, míg a felhasználó meg nem veszi a játékot.

A letölthető demó jó dolog, hiszen többnyire ingyenesen ad ízelítőt egy-egy játékról, amely után a játékos maga döntheti el: megveszi a végleges programot vagy sem. Úgy tűnik azonban, hogy a Sony nem elégedett maradéktalanul a jelenlegi formulával, s attól fél, a felhasználónak annyira megtetszik a demó, hogy utána nem is akar beruházni a teljes játékra.

A most szabadalmaztatott ötlet vélhetően ezen próbál változtatni, ugyanis egyfajta visszabutítható demóról van szó. A játékos olyan próbaverziót tölthet le, ami a játék közel végleges állapotát mutatja be, természetesen a megszokott megkötésekkel: csak néhány pálya, bizonyos mennyiségű fícsör szerepelne a demóban. Idővel azonban az ingyenes változat látványosan visszafejlődne, csúnyább lenne a grafika, az autóversenyekben például csökkenne a választható pályák és járgányok száma, míg például egy kaszabolós akciójátékban a főhős kardjának méretcsökkenése nehezítené meg a játékos dolgát. Értelemszerűen a cél az, hogy a demó butulása arra késztesse a gamert, hogy megvegye a teljes verziót - az ötlet érdekes, de kíváncsiak lennénk a nagyközönség reakciójára is.

43.
43.
McDuff
eeeezaaaz,forgassuk ki az embereket a vagyonukból még jobban,hogy most már azzal se bírjanak jáccani ami ingyen volna...tiltsuk be a használt játékok kereskedelmét is,hogy még véletlenül se huzzunk egy kis hasznot belőlük!a levegőt is vegyük el,kérjünk azért is pénzt...-.-'
42.
42.
Tokodboy
Na a Sony kezdi felűlmúlni a Microsoftot hülyeségekben, sőt már meg is tette....
41.
41.
Extol
Ez a nap vicce volt az tuti! De hogy a grafika is romoljon a játék alatt haha, az elég ostoba ötlet... Kétlem h egy ilyen lépést meg lehetne tenni negatív visszajelzések nélkül.
39.
39.
Optimus Prime
#33: Én még most is elvagyok. :D Ha egy demó jól fabrikált: jó single rész + multi elvagy vele a véglegesig, vagy amíg lentebb meg az ára.



Ez a butítás tényleg baromság. Gyengülő fegyver? Hisz minden játékban erősebb ellenfelek jönnek, te meg majd ott állsz egy bicskával vagy egy pisztollyal? PC-n van pár - de nem forradalmasodott - triál, mely a teljes játék, ám egy rész/idő után megáll és felajánlja a teljes megvásárlását. Majd onnan folytathatod.
38.
38.
sgabo09
#25: Igazad van ,miért is járnád a törvényes és legális utat...
37.
37.
Tyebeca
Én a Just Cause 2 demóját már most rongyosra játszottam. És már most tudom hogy tuti vétel lesz. Mondjuk nekem elég volt hozzá az első fél óra hogy ezt eldöntsem.

Ámde ezek a demók többnyire nem a végleges változatot tükrözik. Én személy szerint jobban örülnék a végleges verzió lebutított esetleg időkorlátos változatának. Ha belegondolunk akkor a jelenlegi demók elég bug-osak. Ez nem érinti azokat a játékokat amelyek a teljes verzió megjelenése után kapnak demót. (pl. Uncharted 2 vagy Little Big Planet)

De azt sem szabad elfelejteni hogy ezek a butított demók csak mind kísérlet szóval messze vannak még a valóságtól.
36.
36.
ThomasKoller
Játszol egy demóval, az elején tetszik, aztán 10-15 perc után megunod(ez van minden demónál), erre ők még azt akarják, hogy amikor felállsz egy játéktól az már idegesítően rossz emlékeket hagyjon benned?!(kisebb kard.., rosszabb grafika..) Ez nagyon nagy ötlet:D
35.
35.
Horvi14
hát ez mekkora hülyeség XD
34.
34.
Mortician
#33: 2010 van a legtöbb 10 éves ma ordítva rohan a szüleihez, hogy ez meg ez kell neki. Kevesen érik be ma már demókkal... :D
33.
33.
Bins
#32: ja kábé tízéves koromban volt hogy csak a demókat szedtem le, azokkal is elvan az ember egy jóideig:D
32.
32.
Mortician
Volt egyáltalán már olyan ember, aki kipróbált egy demót, tetszett neki és ahelyett, hogy megvette volna a teljes játékot inkább a 10 perces játékidejű demón élvezkedett? Erősen kétlem... (Sony-s hír így a warez nem opció...)
31.
31.
Bins
én mindenkivel egyetértek aki azt mondta, BAROMSÁG!:D méghogy rövidebb lesz a kard xD
30.
30.
OldM4n
Hülyeség. Általában a demónál véreznek el a játékok, amikor kiderül, hogy mekkorát hazudtak a reklámokban. Másrészt meg demo - ingyenes full verzió (Reloaded, hehehe) és ha nagyon tetszik, akkor és CSAKIS AKKOR megveszem, mert megérdemlik. Akinek meg nem tetszik, az bekap6ja.. A Sonyval az élen. Még ezt a hülyeséget..

27: Kiváló a példa! Gratulálok hozzá. :))
29.
29.
Raam989
Ez mekkora egy baromság, te atya úr isten...! Egy szájonrakott rendszerórát nem tudnak leprogramozni, inkább az olyan alapdolgok tökéletesítésre koncentráljanak...
28.
28.
zoli12i
végén még a multiért is fizetni kell majd ! nem kell ez a egész !
25.
25.
Mathia$
én sose töltök le demo-t. leszedem a teljes játékot és ha megtetszik nagyon, akkor megveszem.
24.
24.
Giga0509
#21: Nem lesz ilyen úgy se...hülyeség az egész,úgy ahogy van.Senkise fog 20 GB-okat letölteni...
22.
22.
klemid
#21: Nez ez van a cikkben, hülyeséget írtál. Fogadd el.
22.
22.
simon 555
#15: és mégis ki fog leszedni 20 GB-ot,hogy játszhasson vele 10 percet?

ez ugy baromság ahogy van....

még a 2 GB-ot is sok leszedni psn-rol nem még,hogy az egész játékot....
21.
21.
sgabo09
#17: Ha ingyé' lesz akkor is baromság mi? Majd ha a Microsoft is megcsinálja ugyanezt akkor más lesz a véleményed...
20.
20.
JoHnNiEE
19.
19.
Ricccs83
Én valamilyen szinten megértem hogy ezt teszik mert ha jól tudom a ps3 gyártása még mindig többe kerül mint amennyiért árulják! Egyedül a játékok eladásai hozhatnak nyereséget!

Nem állok a Sony oldalára mert biztos nem zsíros kenyeret esznek hagymával csak pénzt próbálnak kihozni a abból amit csinálnak.

1ébként én sem örülök ennek, én is sokat játszok demókkal!:P Amelyik játék demója nagyon megtetszik azt addig szoktam nyúzni ameddig le nem megy a játék ára elfogadható szintre!
18.
18.
klemid
#15: Hülyeség amit leírtál. Nekem nincs kedvem 24GB-ot letölteni, hogy 15p-et játszak. :)
17.
17.
Giga0509
#15: Képzeld,ezt eddig mindenki tudta.De ez úgy ahogy van egy nagy BAROMSÁG! ne védd a sonyt ennyire,hülyeség és kész.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...