Tudjuk, hogy hol nézheted idén az Oscar-gálát!

  • Írta: InGen
  • 2010. március 7.
  • Érdekesség
Link másolása
Ha szeretnéd nézni az idei Oscar díj átadót, de nem tudod, mert semelyik magyar tévéadó nem közvetíti, talán tudunk segíteni. Ezen kívül elmondjuk véleményünketi is.
Jelenleg várakozunk az Oscar-gála kezdetére, amit egyébként semelyik magyar adó nem fog közvetíteni. Ezért kicsit barangoltunk a neten, s próbálunk rálelni valami frankó forrásra, ahol élőben lehet majd nézni a műsört. Egyelőre két potenciális oldalt találtunk, melyek közül az egyik az ABC Oscar site-ja, az oscars.go.com, a másik pedig a Livestream dedikált oldala, a livestream.com/academyawards. A hagyományos tévénézőknek szintén két ajánlatunk van, az egyik a PRO7 (Online Justin TV Stream vagy UStream), mely a jelek szerint alábeszélés nélkül adja az Oscart, a másik pedig az ORF1, mely szintén megtalálható a hazai kábelszolgáltatók kínálatában. A Ustream link elérhető itt is, egész tűrhető minőségben (thx, simon 555).

A műsor házigazdája nem más lesz, mint maga a mester, a bariton hang istene, Alec Baldwin. A Gamekapocs csapata is hatalmas mozirajongó, így feszült figyelemmel fogjuk követni az eseményeket -már ha tudjuk. Öcsémék éppen a helyszínen vannak, most írt SMS-t, hogy a Vörös Szőnyegnél a sarkon állnak az első sorban, s ahhoz, hogy ilyen helyük legyen, még csak 6 órája nem mozdultak el onnan.


Kinek van esélye? Kit szeretnénk győzni látni? Ez itt most már erősen szubjektív terület, kéretik így is kezelni. Nos, azt hiszem borítékolhatjuk, hogy a legjobb rendező Kathryn Bigelow lesz, a The Hurt Lockerért, amit maximálisan meg is érdemel, a film ugyanis a GFX-en kívül mindenben jobb, mint Avatar. Erősen valószínű, hogy ők kapják a legjobb filmért járó jutalmat is, James Cameronnak és brigádjának pedig maradnak a technikai díjak, azokból is leginkább a vizuális effektekért járó szobrocska. Menjünk tovább az "egyértelmű" díjak vonalán: a legjobb maszk/sminkért a Star Trek csapat fog kimenni, míg a legjobb férfi mellékszereplő Christoph Waltz lesz, illetve a legjobb forgatókönyvért járó díjat szintén a The Hurt Locker aratja majd le. Az utolsó "biztos tippünk" pedig a legjobb animációs filmre vonatkozik: itt egyértelműen az Up!-nak kell nyernie, s fog is.

Ezeket eddig nagyjából biztosra merjük venni, s ezek mind meg is érdemelnék a győzelmet. Észrevehettétek, hogy Tarantinót nem nagyon emlegetjük. Ennek oka van: több helyről is úgy hallottuk, hogy idén a mestert erősen hanyagolni fogják. Innentől tippjeink már kicsit bizonytalanabbá válnak. A legjobb muzsikáért járó szobrot szintén az Up!-nak kellene elvinnie, de az Avatar fogja, a legjobb női fő/mellékszereplő pedig senkit nem érdekel, így arról nem is mondunk véleményt.

A jelöltek teljes listáját megnézhetitek a tv24 oldalán.
604.
604.
Scoo
#613: megnéztem az említett BMW-t. Jelentem felállt! :D Komolyan két nő rendezte? Nem semmi. Egyébként az élet minden területén jönnek előrébb a nők. Elvégre majdnem női usa elnök lett! Persze ebben is le vagyunk maradva.

A sniperes jelenet nekem is tetszett. fasza volt abból a szempontból, hogy nem durr, durr, öt perc és vége. Kár, hogy helyet nem változtattak az elején, de ez legyen a legnagyobb gond. A gyerekbe pakolt bomba is kemény volt. Azzal mit akartak elérni? Hogy haszálták volna föl a terroristák? Sejtésem van. Gondolom így csempésznek vagy viszik közel a célponthoz. Csak alszik a fiú...Na meg szerencsétlen pszihomókusdoki...Megnézve a 2009-es listát felértékelődött a szememben a film :)
603.
603.
Scoo
Dobálózunk itt olyanokkal, hogy 2009 legjobb filmje anélkül, hogy megnéznék egyáltalán milyen filmek voltak. Jelentem megnéztem. Borzasztó. Oscar díjra tényleg csak ezek voltak esélyesek. Rengeteg a szar film, meg van egy pár popcorn movie és kész.

http://en.wikipedia.org/wiki/2009_in_film
Az említetteken kívül a Watchmen volt az ami tavaly baromira meglepett, bár egyértelmű, hogy azért oscar közelébe se engedném.
602.
602.
InGen
Én a BB-nél azt kaptam amit vártam, ebből a szempontból nem volt csalódás, sőt egyáltalán nem volt csalódás, de nem egy Ponyvaregény azért :)



A Hurt Lockernél meg pontosan az ellenkezőjére számítottam: sztenderd amerikai zászlólobogtatós filmre, amit ráadásul nő rendezett -ebből semmi jó nem sülhet ki, gondoltam. És ezzel szemben annyira kemény volt a film, hogy öcsémmel befostunk rajta a moziban. A jelenetek feszültsége, a fegyverek naturális, betonkemény hangja, az egész. A sivatagos sniperes jelenet szerintem az utóbbi év legjobban megírt filmjelenete :)



Érdekes, hogy egyre több kemény, férfias dolgot nők hoznak létre, elég csak megnézni az új BMW Z4-et, ami annyira agresszív, hogy nem mondanád meg róla, hogy 2 nő tervezte :)
601.
601.
Scoo
#610: Kellemes kis mese az. Az is nagyszám, hogy jelölték a legjobbra. Jó filmek egyébként a jelölt filmek. Egyébként lehet azért csalódtál az Avatarban amiért sokan a Becstelen Brigantykban. Mást vártak. Te sci-fit, ez meg egy fantasztikus mese végsősoron. A BBrigantyknál sokan vicceskedő, véres filmet vártak és nem azt kaptak. A Hurt Locker trailere is elégé megtévesztő, ráadásul mindehol azt olvasta az ember, hogy nagyon jó film, így nekem magas elvárásim voltak vele szemben. Lehet ezért "csalódtam" én benne.
600.
600.
Scoo
Egyébként 1977-ben a Star Wars sem kaptam meg az oscart ilyen téren. A legjobb film, és rendező díjat az Annie Hall vitte el. Kérded, hogy az meg mi a fene? Na, nagyjából ilyen sorsa jut a Hurt Locker is (kis rohadék vagyok, mi? :) ). Egyébként biztos sokan tudják, hogy az említett film az egy Woody Allen alkotás, aki egyébként anno nem ment el az átadóra: "Még ha ez valami különleges alkalom lenne, vagy ilyesmi, elmennék. De nem túlzottan érdekel egy kis kopasz emberke mozdulatlan szobra. Inkább valami olyat szeretnék, aminek hosszú, szőke hajfürtjei vannak.
599.
599.
InGen
Az biztos viszont, hogy az UP! minden díját megérdemelete :D
598.
598.
Scoo
Egyezzünk ki akkor döntetlenbe. Valamilyen szinten mindhárom film megérdemelte volna az egyik fődíjat. Reméljük azért 2010-ben végre valahára jobban odafognak figyelni a történetekre, mivel 2009-ben olyan sok cgi-s nulla filmet láttam, hogy már kösz, de bőven elég belőlük. Egyébként az Egek Ura is jelölt volt. Azt is tudom ajánlani, bár sokaknak biztos uncsi :) film lenne.

597.
597.
tjames
#607: Na ezért szeretlek én nagyon! :) Mert totál egyet értek veled!
596.
596.
InGen
#605: ja, csak az IMAX-szel érte el, mert körülbelül ennyit is ér a film.



Én vagyok a világ egyik legnagyobb Cameron rajongója, s pont ezért akkora csalódás volt az Avatar, hogy el sem tudom mondani. Én kétszer néztem meg IMAX-ben, s másodszorra már untam, mert már elveszik a 3D újdonság varázsa, amögött meg semmi nincs a filmben, de abszolút semmi.



Amikor meghallottam kábé 5-6 éve, hogy Cameron következő filmje igazi 3D-s scifi lesz, valami tényleg kőkemény scifire számítottam, nem egy ilyen pocahontas, hippi környezetvédő maszlagra :(



Nem rossz film az Avatar, röhejes lenne ezt állítani, mert nagyon jó. De nálam pl. messze a Hurt Locker az év filmje, és ahogy azt lejjebb is írtam, a BB meg csak azért kiemelkedő, mert Tarantino még mindig zsigerből tud, de sehol nincs már a Kutyaszorítóban - Ponyvaregény - Kill Bill érához képest sajna :(
595.
595.
tjames
Én is úgy gondolom, hogy legjobb film az lehet. De legjobb rendezést szerintem sem érdelemte meg. Abban BIZTOS hogy Cameron nagyobbat tett. Éshogy forgatókönyv? Na azt tényleg a BB-nek kellett volna adni.
594.
594.
Scoo
#604: Tudom magamtól is, hogy bennem van a hiba, nem kell mondanod. A Hurt Locker az oscar melett 70 egyéb díjat is bezsebelt. Több pontra értékelték a kritikusok, mint az Avatart. Ettől függetlenül amit lent írtam az szerintem továbbra is hibának róható fel . A legjobb film díja legyen az övé, de a forgatókönyv is??? Cameron pedig a legjobb rendező, mert elérte, hogy az emberek moziba menjek ahelyett, hogy leszednék torrentről!
593.
593.
simon 555
#603: és azt ki mondta,hogy az igazi háborut akarták bemutatni a filmel?

ha már szerinted a Becstelen Brigantyk jobban megérdemelte volna a díjait az sem mutatja be a háborut mert nem is akarja!

ha olyan filmet akarsz látni ami bemutatja a iraki háborut akkor nézd meg a Bőrnyakúakat na ott tényleg bemutatják ahogy a katonák nem csinálnak semmit:Dde attol még szorakoztato!

592.
592.
Scoo
Nálam azért nem nyerő a Hurt Locker, mivel a valóságban kb miután eldobta a fickó a füstbombát nagy vagányan, hogy ne lássák a többiek, szóval azután a jelenet után sírva sikálta volna a latrinát egy hónapig. Arról nem is beszélve, hogy hárman mennek terroristára vadászni, hárman mennek a sivatagban minden rádió nélkül, a távcsövesstukkerral ugyanoda feküdnek vissza ahonna egy perce már kilőtték a mögöttő lévő csávót, a sivatagba pont összetalálkoznak egy másik csapattal akik a "feszültség" végett nem mutatják meg az arcukat egyből, az elején a telefonos csávó a "feszültség" végett csak akkor robbant amikor már elfele megy a fickó és persze nem elbújva mobilozik, hanem nyílt színen csinálja, a kordont áttörő autós a "feszültség" végett percekig nem csinál semmit, de persze lehet, hogy sokkolta az, hogy nem lőtték szét az autóját egyből, ahogy egyébként tennék a valóságban. Ahan, megérdemelten a legjobb film a Hurt Locker :DD

(Ui: egyébként nem rossz film, de nem annyira jó, hogy ilyen sok díjat bezsebeljen)
591.
591.
simon 555
de jo volt tegnap ilyenkor itt beszélgetni Oscar nézés kozben:D
590.
590.
pjoco
Jól van már azért annyira nem kell agyon dicsérni a Hurt Locker se! Én kimondom az őszintét majdnem bealudtam a filmen főleg azon a sivatagos részen mikor 10 percig nem történik semmi csak fekszenek a földön hát az nagyon nem tetszett! Rendben hogy nem akció film, de a Becstelen Brigantik párbeszéd jelenetei sokkal jobban lekötöttek!
589.
589.
lajos123
Na sikerült megnéznem a The Hurt Lockert!

Maximálisan megérdemelte a 6 Oscar díjat :)
588.
588.
InGen
Hát, a Kutyaszorítóban - Ponyvaregény - Kill Bill triónál semmiképp nem jobb, a Jackie Brownnál talán, de inkább egy szinten van vele.



Szóval nagyjából Tarantino leggyengébb filmje, na :)



Én meg épp most gondolkozok, hogy megnézem mégegyszer moziban a Hurt Lockert. Annyira keményen szólt amikor a sivatagban a barrettel lőttek egymásra, hogy lefosom a bokám akkor is, ha rágondolok :)
587.
587.
Pukhi-zik
dehogy is a leggyengébb.. A BB nagyon jó lett. :)

hurt locker meg egy fos.. nagyon untam már a végén, szenvedtem vele..
586.
586.
InGen
Szerintem meg Tarantinónak inkább össze kellene szednie magát és visszatalálnia régi énjéhez... rohadt jó film a Brigantyk, de a Mester művei között egyértelműen a leggyengébb sajnos.
585.
585.
zoli12i
#593: max 2-t ! Nem volt azért olyan jó film !
584.
584.
pjoco
Én is jobban örültem volna ha Tarantino nyer a Becstelen Brigantikkal de hát ez van! Ha nem nő lett volna a rendezője a Hurt Lockernek tuti nem nyer semmit!
583.
583.
HATRED
én láttam mind2-t és hát őszintén szólva a bombák földjén nem tetszett ilyen barack obama style hogy legyen már végre fekete elnök meg akk legyen már végre női rendező oscar díjas... lehet hogy libbentett azoknak akik eldöntik...:P szerintem az avatárnak egyetlen gyengéje van : a sztori kb egy feltupírozott pocahontas de a hangok kegyetlen jók a hangvágás annál inkább. de ez csak egy vélemény nem kell a szívére venni annak akinek a másik tetszett jobban...

582.
582.
nermal93
Csak éppen azt nem tudjuk meg, hogy mikor lesz magyar idő szerint....
581.
581.
InGen
#583: hát ezzel meg én nem értek egyet, szerintem a Hurt Locker minden egyes jelenete iszonyatosan feszült, legalább annyira, mint az Inglorious bármelyik legjobb jelenete, és atomfaszán megírt és megrendezett.
580.
580.
Mathia$
#588: hát én egyszer bírtam végignézni, de a zombiknak az buzi fogas századosa valami igen nagy pofa :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...