Nem csak a DRM-et, de a Ubi honlapját is feltörték

  • Írta: InGen
  • 2010. március 17.
  • Érdekesség
Link másolása
Egy híres crackercsapat tagjai, akik már régóta dolgoznak a Ubisoft DRM védelmének feltörésén, most egy kicsit látványosabb erődemonstrációt tartottak.
Egy híres crackercsapat, a Skidrow tagjai, akik már régóta dolgoznak a Ubisoft DRM védelmének feltörésén, most egy kicsit látványosabb erődemonstrációt tartottak, és nekimentek a Ubi.com weboldalnak. A hackelés sikerült, így a látogatókat a következő barátságos kép fogadta:


A "crack will be released soon", vagyis a "hamarosan kiadjuk a cracket" sor valószínűleg a PC-re frissen megjelent Assassin's Creed 2-re vonatkozik, mely a DRM védelem körüli huza-vona legújabb darabjaként került a középpontba. A Ubisoft hamarosan kompenzálni fogja a játékosokat a szerverkimaradásokért.
78.
78.
givi6
azért ez milyen kemény, jó ez nem a NASA rendszere, de kitudja milyen dolgok vannak ott!! legutóbb a valvestudiónál hallotam ilyenről, amikor kiderült a half-life 2-s dolog

77.
77.
Horvi14
76.
76.
killi
#77: így van! A hárdver és szoftvergyártás teljes mértékben összefonódik és lehet, hogy ez összeesküvéselmélet, de bugos játékok

(márpedig van jópá, pl.: crysis, gta,pro street,shift,nirrors edge,stb...csomó összetákolt gama, és itt 12.000,- ft-os kategóriáról beszélünk, )mind azt a célt szolgálják, hogy arra légy ösztökélve hogy megvedd az erősebb hárvert, közben nem is az a gond, hanem...bugos fos

...szépen irányítva van a piac és dollár milliárdokat lapátolnak, dömperekkel viszik haza a bevételt, és nyugodtak lehetünk, hogy bele van kalkulálva az árba, a kalóz példányok okozta veszteség...búsásan megtérül!
75.
75.
hauer
#71: Sok mindenben igazad van, de az árak nem ilyen egyszerűek. Tükrözniük kell a minőséget a kapzsiság mellett, de megfizethetőnek is kell lenniük a reálbérek mellett. Itt jönnek képbe a sokszor újra kiadott sorozatjátékok ugyanazokkal a típushibákkal, ahol ugyan van minőség, de nincs odafigyelés, mégis csillagászati árakat kell kifizetni a boltban. Egy nagyobb és újabb játékhoz pedig erősebb konfiguráció is kell, helyenként már újabb rendszer és más egyéb hardver illetve periféria, így a vásárló többszörösen szív. Ha egy audio cd nem kerül többe 5000 forintnál, akkor a játékoknak se lenne szabad, mégis mennyibe került a Halo, a Halo 2, a Halo 3, a Halo stratégia, a Splinter Cell- ek, a Need for speed- ek vagy most az Assasis Creed- ek és a többiek? A felhasználói programokról meg már nem is beszélve: a Photoshop Cs2- Cs3 került ha jól emlékszem 250 000- be.
74.
74.
hauer
Az Ubisoft saját magát szívatja ezzel a DRM védelemmel. Meg a vásárlókat is, de az lehet hogy nem nagyon izgatja őket. Ők is, mint mindenki más is tudja a fejlesztők közül, hogy mindent meg lehet kerülni.
73.
73.
ViBE_
LoL. ezek komolyan gondolják tényleg :D
72.
72.
Tomsojer04
Én csak azt tudom, hogy az első pár napban sokszor leszakadtam az UBI serveréről. Mondjuk azóta megszűntek a problémák.
71.
71.
SyriusCS
kamu nem kamu, olyan dolog nincs amit ne lehetne feltörni :) Ubi is írta, ha úgy dönt ki tudja szedni a DRM-et egy patch-el és ha már ubi is kitudja akkor mások is :) Annyi, hogy ez még egy új dolog és időigényes :D
70.
70.
killi
Ez egy sima kamu hír! Így tuti, hogy mindenki rákattint a Ubisoft oldalra,...ügyes on line reklámfogás..
69.
69.
pechman8
Nem könnyű megválaszolni azt a kérdést, hogy egy Hacker a jó vagy a rossz fiúk csapatában játszik -e? Kezdetben mindenképpen a roszz oldalon álltak. De mára a kérdés nem ilyen egyszerű. HA belegondolok, hogy illegális szoftverek nélkül hány millióval kevesebben jutnának hozzá a computerekhez és hány millióval kevesebb internetelőfizető lenne. Vagy csak Magyarország is menyivel elmaradottabb lenne, ha nem lenne aki progikat feltöri, akkor azt kell mondjam, hogy mára bizony a jó oldalt képvéselik. Azt sem felejtem el, ha a programokat nem lehetne feltörni vagy nem lenne aki feltöri akkor jóval többe kerülnének! Mert miért is adnák olcsón, ha mindenképpen meg kell venni?! Így az ingyenesen megszerezhetőségnek van árletörő hatása. Ahhoz, hogy a kiadókat ne csak a kapzsiság (tisztelet a programok készítőinek) vezérelje a világnak kellene megválltozni... Az meg nem igaz, hogy azért drága mert másolják! Ha nem másolnák akkor is drága lenne. Azt viszont tényként ki jelentem, hogy a legálisan megvett pl: játékprogrammmal jóval több macera van mint a fetörtel. Saját tapasztalat. Úgy érzem mintha büntetnének azért mert megvettem. CD-Key, aktiváció, regisztráció, korlátozott telepítési lehetőség, tiltott biztonsági másolat készítés, stb... A kalózverzióval az ingyenesség dacára nincsenek ezek a korlátok! Akkor miért is engem büntetnek mert megveszem a programjukat? Ikább arra fordítanának ennyi energiát a kiadók , hogy tiszteletet ébresszenek bennem, akkor márcsak tiszteletből is fizetnék az ALKOTÁSÉRT!
68.
68.
Raid
annyira kivancsi lennek hogy hogyan raknák fel a ubisoft honlapjara ezt a képet amit ugyebár (photoshoppal csináltak) ha nem törik fel a ui szervereit megmagyarázná valaki mert h tobb forumon is irjak meg en is lattam ezt a képet csak körülbelül 1 órán át volt látható mivel a ubi kicserélte...mert sztem ez kicsit ciki nekik a drm utan szoval csak irjatok b...gokat h igy meg ugy figylejetek meg 1 honapon belul lesz crack nem fogjak annyiban hagyni..
67.
67.
izomkukac
#68: remélem elég nekik 1-2 hét, hogy megcsinálják
65.
65.
izomkukac
#66: nem hiszem, de jó lenne :S
64.
64.
LnB
simán lehetett kint az üzenet, csak nagyon hamar lecserélte az ubi gondolom nem jó reklám, tipp: a screen-t gondolom a hacker csapat mentette mikor sikerült feltörni az oldalt.
63.
63.
Phyisikus
Édes szíveim s drága NAGYSZERŰ GK hír író. Ilyen üzenet az UBI OLDALÁN SOHA NEM VOLT !!!!!!! Következő volt kiírva hétvégén : http://imagerz.com/QENPWEtvAwINA14eFwVQ
Ez egy átkozott paint/ps/gp. Volt több fajta át írás is a neten. NEM VOLT játszható az assasin se kis időre se normálisan. Ennyit erről.
62.
62.
Mathia$
#61: minek? biztos nekem címezted a hsz-t?
61.
61.
zgreen
most gonosz leszek de LOOOL
59.
59.
tommygear
58.
58.
bledzer
59 a ps3 at sem lehet emulálni
56.
56.
Mathia$
Skidrow egy jó kis feltörő vállalat, az ő rls-jük általában elég jók.



Megérdemelte az Ubi, most ebbő tanulnak! :D
55.
55.
Martin545
54.
54.
izomkukac
remélem nemsokára lesz crack
53.
53.
bledzer
egyszer ugyis me lessz crackelve... nincs olyan isten
51.
51.
Bins
#52: mérget semmiképp ne vegyél rá:D AC1 volt már újsághoz? am azt is egy hónap volt mire feltörték drm nélkül...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...