Adókedvezményeket kapnak a brit játékfejlesztők

  • Írta: fojesz
  • 2010. március 24.
  • Hír
Link másolása
A brit kormány végre beadta a derekát, a helyi játékfejlesztők hosszas könyörgése után megígérte az adókedvezményeket a stúdióknak.
A brit kormány végre beadta a derekát, a helyi játékfejlesztők hosszas könyörgése után megígérte az adókedvezményeket a stúdióknak.



A politikusok fülét régóta rágják ez ügyben, legutóbb Peter Molyneux fejezte ki aggályait, hogy a brit játékipar lassacskán le fog épülni, ha a kormány nem teszi meg a szükséges lépéseket. A nemzetközi ranglistán Kanada - ahol a játékfejlesztő cégeknek a fizetések egy részét visszatérítik és az alkalmazottak jövedelemadója is alacsonyabb - már át is vette a britek harmadik helyét.

Alistair Darling pénzügyminiszter a filmiparihoz hasonló kedvezményeket ígért, elmondása szerint muszáj az országban tartaniuk a tehetséges játékfejlesztőket. Az Egyesült Királyságban olyan neves cégek működnek, mint a Rockstar, a Lionhead, a Rebellion, a Codemasters vagy a Rocksteady, viszont 2008 óta 6 százalékkal csökkent a stúdiók száma: bezárt a Free Radical, a Pivotal és a Core Design is többek között.
1.
1.
hedzsooo
Remelem, ez szamunkra meg tobb es jobb jatekokat jelent. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...