Rosszul zárta az áprilist az amerikai játékpiac

  • Írta: fojesz
  • 2010. május 14.
  • Biznisz
Link másolása
Tavaly július óta nem estek vissza ennyire az eladások az előző évhez képest Amerikában, a hónap játékából, a Splinter Cell: Convictionből is alig félmillió példány kelt el.
Tavaly július óta nem estek vissza ennyire az eladások az előző évhez képest Amerikában, a hónap játékából, a Splinter Cell: Convictionből is alig félmillió példány kelt el.



Az NPD Group jelentése szerint a játékok eladásából származó bevétel mindössze 766,2 millió dollárra rúgott, ami a tavaly áprilisi 1,03 milliárdos forgalom után 26 százalékos visszaesést jelent. Tavaly július óta nem estek vissza ennyire az eladások, az iparág teljes történetét tekintve pedig a negyedik legrosszabb eredményről beszélhetünk. Az elemzők mindezt többek között a korai húsvéttal magyarázzák, ugyanis az ünnepi bevásárlás jelentős része átcsúszott márciusra: az idei húsvéti szezon bevétele 55 millió dollár volt, 21 százalékkal kevesebb, mint a tavalyi ünnepé.

A játékok áprilisi toplistáját a Splinter Cell: Conviction vezeti 486 ezer eladott példánnyal, őt pedig a legújabb Pokémon-játék követi, ami két verzióban kapható: a két változat összesen 435 ezer példányban kelt el. A listát a Super Street Fighter IV PlayStation 3-as változata zárja: itt számokat nem közölt az NPD, viszont az tudjuk, hogy a gyengébben szereplő Xbox 360-as játékból 108 ezer darabot adtak el.
  1. Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction - 486,100
  2. Pokemon SoulSilver Version - 242,900
  3. New Super Mario Bros. Wii - 200,300
  4. Pokemon HeartGold Version - 192,600
  5. God of War III - 180,300
  6. Wii Sports Resort
  7. Battlefield: Bad Company 2
  8. Wii Fit Plus
  9. Just Dance
  10. Super Street Fighter IV (PS3)
A konzoleladási toplistát még mindig a Nintendo DS és a Wii vezeti, igaz, már jóval kevesebb darabszámmal, mint korábban. Az Xbox 360 és a PlayStation 3 továbbra is egyre jobban fogy.
  1. Nintendo DS - 440,800
  2. Wii - 277,200
  3. Xbox 360 - 185,400
  4. PlayStation 3 - 180,800
  5. PSP - 65,500
A jelentést a három konzolgyártó is kommentálta. A Sony felhívta a figyelmet, hogy a PlayStation 3 eladásai 9 hónapja folyamatosan nőnek, és az ő gépük az egyetlen, ami éves viszonylatban kétszámjegyű növekedést tud produkálni. A PS3-as játékokból származó bevétel 32 százalékkal volt nagyobb, mint egy éve.

A Nintendo elismerte, hogy a Wii-ből és a DS-ből egyre kevesebbet vesznek, azonban még mindig messze ők adják el a legtöbb gépet. A cég bizakodó, az amerikai piacon most vezetik be az új Wii-csomagot, amelyben a konzol és a Wii Sports mellé egy MotionPlus kiegészítő és a Wii Sports Resort is járni fog.

A Microsoft emlékeztetett, hogy a toplistát vezető Splinter Cell Xbox 360-exkluzív játék, ráadásul a hónapban szintén jól zárt a Battlefied: Bad Company 2 és a Super Street Fighter IV boxos verziója is - igaz, az utóbbi nem került be a legjobb tíz közé. A Microsoft szerint az Xbox 360-tulajdonosok átlagosan 8,8 játékkal rendelkeznek, ami egyedülálló az iparágban, illetve megemlítették azt is, hogy az E3-on történelmet fognak írni - itt valószínűleg a Natalra gondoltak. A Microsoft eldicsekedett a Halo: Reach bétájának eredményével is: állításuk szerint a mostani egymillió játékos jóval több embert jelent, mint a Halo 3 korai verziójának tesztje esetében. Ez a hivatalos közleményből nem derült ki, de illik hozzátenni azt is, hogy ez a bétateszt bizonyos szempontból óriási csalódás: a Microsoft 3 millió játékosra számított, rekordot akart dönteni a teszttel, de a mostani egymillió résztvevő még a Halo 3: ODST eredményeit sem éri be.
4.
4.
Mathia$
#3: Miért? Mi bajod velük?



Am tényleg nagyon visszaestek, főleg a konzol eladások.
3.
3.
zola2000
Egész jó kis játékeladási lista lenne ha az a spliter cell, és a bad company 2 nem lenne ott :)
2.
2.
AmreyP
Szegényeknek alig jött párszáz millió...most akkor sajnálkozzunk?Adják olcsobban gameket és akkor lehet hogy többet vennének...
1.
1.
sgabo09
Kevesebb mint 5 ezer a különbség a PS3 és a BOX között
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...