People Can Fly: a játékosokat nem érdekli a grafika

  • Írta: zoenn
  • 2010. július 3.
  • Érdekesség
Link másolása
A Bulletstorm fejlesztői kétségbe vonják azt a közhelyet, hogy a játékosokat elsősorban csak a grafika érdekelné. Még szerencse, hogy az FPS-ük jól néz ki.
A Bulletstorm fejlesztői kétségbe vonják azt a közhelyet, hogy a játékosokat elsősorban csak a grafika érdekelné. Még szerencse, hogy az FPS-ük jól néz ki. A People Can Fly alapítótagja, Adrian Chmielarz a CVG-nek adott interjújában kifejtette, nem érdekli, hogy a Bulletstorm dögösen néz ki, szerinte ez csak másodlagos tényező.


"Arról van szó, hogy engem nem igazán érdekel, ami túl csicsás." mondta a játék grafikusa. "Ha megnézed a Gears of War vizuális minőségét, minden olyan sűrű és túl részletes. Azt kell, hogy mondjam, a Modern Warfare ezen könnyedén túltesz. A Modern Warfare 60 képkocka / másodperc sebességgel fut, figyelembe véve a játék helyszíneit, ez kiváló"

"Az hiszem, bőven elég az, ha egy játék megüti a minimális minőségi szintet, ám ebben a szakmában mindenki a magas részletességre törekszik, de ez érdekli egyáltalán a játékosokat? Most komolyan, ha egyszer tényleg jól néz ki, muszáj csatlakoznunk a versenyhez?"

Hozzátette: "Sokan mondják, hogy a Bulletstorm jobban néz ki, mint egy más játékok. Boldog vagyok, de nem ez a célunk. Mi egy kalandra szeretnénk invitálni titeket!"

Kétségtelenül igaza van Chmielarz úrnak, bár a Gears-es hasonlat vélhetőleg a harmadik részre vonatkozott, hiszen Marcus első két kalandja köztudottan is 60 fpssel száguldott.Másrészt semmi bántó szándék nincs a szavai közt, mivel játékuk fejlesztése az Epic Gamesszel kart karba öltve zajlik.
30.
30.
VIPD
szerintem a srác nem szereti a gears of war-t(pedig *******va jó minden tekintetben:)
29.
29.
Drider
#27: Igen, ez sajnos így van.
28.
28.
watto
"a játékosokat nem érdekli a grafika"

Nem járnak eleget a Gamekapocsra...
27.
27.
faint13
Én úgy gondolom, hogy a 2004-2005ös évek voltak a legjobbak, amikor a grafika meg a játékélmény kéz a kézben jártak. Most meg... A grafika miatt minden játék 6 giga körüli, de játékélményben javarészt csak egy közepest nyújtanak és/vagy kb 4 óra alatt végig lehet őket pörgetni (tisztelet a kivételnek).
26.
26.
Drider
#23: A Wii-vel csak annyi gondom van, hogy olyan játékokat az iPhone/iPod Touch is tud futtatni, ami azon megy, most persze még egyeduralkodó a mozgásérzékelős piacon, de az élmény jön PS3/X360-ra is, tehát nem tudom milyen jövő vár még rá.
25.
25.
Drider
Azért azt elfelejtette megemlíteni, hogy nem csak a játékmenet miatt kedvelt játékok vannak, hanem a grafika miatt is. Például egy WRC 2010-re meg ráférne legalább az utóbbi. Illetve a grafika is ronthatja az összhatást. Azzal viszont teljesen egyetértek, hogy a grafika csupán egy szükséges feltétel, a játékélmény ennél több összetevőn alapul.
24.
24.
X360_FaNbOy
#23: Na veled értek egyet. Főleg az első felével..Igazad van..a Wiinél mondjuk nem lényeg a grafika..ott arra mentek, hogy nem túl erős hardverrel valami ujjat mutassanak és még drága se legyen..Itt jön a dologba a Move ami a Wii játékélményét adja át HD-ben. (Ne támadjanak le a PS3-asok, semmi rossz utalás.)
23.
23.
givi6
ismerek valakiket, akiknek kell a grafika, ismerek valakiket, akiket nem érdekli a grafika.

engem azért izgat, nagyon ürölök ha a grafika jó, de .....

ha nem jó akkor képes elvenni a az élmény egy részét ( kis részét)

a nintendo wii-vel is az a bajom, hogy az úgymond "minimálisat" sem üti.... sztem ez vissza süllyed az előző gerenációhoz, semmi újítás..

bocsi bocsi, tényleg, aki wii span, de ebben van igazság

aztán mégis, van a gof 1, 2, aminek semmi értelme ( mész lősz-mész-lősz, de attól még tetszik ;))

de alapvető hiba , cod-nál, hogy nem látszik a lába, lassan 8-10 éve fog működni a cég, de még erre nem jött rá!!!!!!

én ezt játékot nem ismerem de biztos jó lett!
22.
22.
gamerplayer
#18: egyáltalán nem rád válaszoltam hanem a cikkre :)
21.
21.
Brundle
Az a gond hogy a grafika miatt felaldozzak a jatekmenetet sokszor pl: final fantasy XIII, teljesen linearis ,semmi mozgastered nincs, a keszitok azt nyilatkoztak hogy ilyen reszletesseg mellett nincs lehetoseguk tobbre...

De pl ott a god of war 3 ami gyonyoru,de megmaradt uolyan jonak a jatekmenete, de ez egy akciojatek egy kijelolt szuk palyan...

Egy rpg-t nem kene a graf miatt ennyire lecsupaszitani.
20.
20.
Optimus Prime
Én is szeretem, ha szép a grafika. De nem Crysis szinten... vagyis azt ne is tudhatom milyen. Inkább az art design legyen profi, mint pl. a BioShocknál. Meg szeretem, ha színes és élettel teli, mint pl. a TRON 2.0

De szeretem a retro játékokat, amik csak 640x480 felbontáson futnak vagy csak 256 színnel bírnak, ne adj isten csak 2D-s. A minap estem neki a végre működő (Steames) Jedi Knight 1-nek. Imádom!
19.
19.
K2 The Highest
Az igaz, hogy nem a garfika az elsődleges szempont DE!!!!

Így 2010-ben(2008-tól vegyük ezt most) azért elvárható, hogy a játékok normális külsővel is rendelkezzenek.
18.
18.
geri q
#15: nem hátrány de ezt senki nem írta wtf!? nem azt írtam hogy egy jó grafikájú játék csak szar lehet, hanem hogy attól hogy szar a grafika még lehet jó egy játék!
17.
17.
Turekk
#12: GT2? Most jön az 5, szerintem "kicsit" jobb lesz a 2nél.
16.
16.
gamerplayer
#15: am félreérthető...ez nem #4nek ment hanem "Kétségtelenül igaza van Chmielarz úrnak,"
15.
15.
gamerplayer
francokat van igaza, sose hátrány ha 1 játék SZÉP, persze nem arról beszélek h csicsás legyen (mw2 uj dlc-jéböl a careval vagy mi a neve map jut eszembe)..azér 1-2 pálmafát meg magaslatot még elbirnak a VGák :)
14.
14.
geri q
#4: teljes mértékben igazad van! nem hiszem hogy egy wow-ot meg 1 cs-t (1.6-ra gondolok ami igazábol az 1 :D)nem azért játszák még mindig mert oltári a grafja hanem mert 1szerüen kibebaszottul jó!
13.
13.
_Tappancs_
" Crash Bandicoot 3"(1 és 2 is)- szerintem kimagaslóan szép volt abban az időben. És valamilyen furcsa oknál fogva, valóban nem születet még egy olyan változatos, izgalmas és szép platform játék mint a Crash..sajnos..Nem is igazán értem miért hagyták abba
12.
12.
X-Master
Hát igen, nekem sem a grafika az elsődleges, hanem a hangulat. Visszasírom a ps1-ps2-es időket, micsoda jó játékok voltak akkor!



Mikor lesznek újra olyan jó játékok mint a Gran Turismo 2, Medievil 2, Crash Bandicoot 3, Hitman 4, GTA Vice City, San Andreas, TES Morrowind, Oblivion, Call of Juarez???
11.
11.
szogyenyi93
#9: ha übergiga részletes és szép a játék, de a történet fos, irányíthatalan a játék, és gagyi az egész cucc, akkor hiába pompázik, attól még egy darab kis szar marad. jó igaz: egy mai játék legyen szép, de nem kell a legszebbnek lennie, csak legyen egy olyan játék, amire 10 év múlva is azt mondjuk: igen. ez játék volt. elő is veszem megint. ne egy olyan játék,hogy na végigvittem, elteszem és porosodik, 5 év múlva meg eladom. én még a mai napig is játszom régi játékokkal, és egyáltalán nem érdekel, milyen a grafikája. azért játszom velük, mert egyszerűen jók, és lekötnek.
10.
10.
X360_FaNbOy
És nem am nem csücsül mellettem erőmű. De van ami szépen fut rajta és szép. (Mirror's Edge, Dead Space) De van olyan is ami kurvára szaggat és még csak nem is szép. (GTA IV)
9.
9.
X360_FaNbOy
Azért ha ránézünk egy játékra és ''csúnya'' akkor már nincs annyira kedvünk hozzá..de pl. ha ''szép'' akkor mégis csak inkább ki probáljuk mint a ''csúnyábbikat''. Legalább is én így vagyok..

Am nekem tettszik a Bulletstorm grafikája..
8.
8.
Eltiron
#4: Okosságot mondasz, egyetértek.
7.
7.
Szajolihoher
nekem inkább a grafika stílusa számít mint a részletessége,de semmi bajom ha valaminek jó a grafikája és jól le van optimalizálva pl:devil may cry 4...
6.
6.
Pain
#1: Olvasd a kommenteket GSO-n. Ne tudd meg mennyien rinyálnak, hogy a konzolok gyengék már és nem tudnak a játékok fejlődni grafikailag. Sztem nagyon gáz az ilyen:S
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...