A játékpiac felé kacsintgat a Google

  • Írta: fojesz
  • 2010. július 12.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint a Google több mint 100 millió dollárt fektetett a Farmville-t is jegyző Zyngába, hogy együtt hozzák létre a webóriás saját játékos platformját.
A pletykák szerint a Google több mint 100 millió dollárt fektetett a Farmville-t is jegyző Zyngába, hogy együtt hozzák létre a webóriás saját játékos platformjá



Be kell lássuk, nem azért kér az összes Facebook-ismerősünk gerendákat tőlünk a virtuális tyúkóljához, mert idegesíteni szeretne bennünket: ez esetben mi vagyunk a kisebbség, akik nem vagyunk hajlandóak megízlelni a Farmville világát. A játékot fejlesztő Zynga hatalmas sikereket ért már el a tanyamenedzserrel, reálisnak tűnik az az elképzelés, hogy a Google érdeklődését is felkeltették a srácok.

A TechChrunch értesülései szerint a Google 100-200 millió dollárt (a pontos összeg nem ismert) tett bele a csapatba, ami az egyik fontos pontja a Zynga és a webóriás stratégiai együttműködésének, mely keretében közösen létrehoznák a Google Games platformot. Ezen hasonlóan a Facebookhoz, a Zynga játékaival játszhatnánk, miután a Google-hozzáférésünket használtuk a belépéshez, valamint a Google Checkout a mikrovásárlások lebonyolításához.

A hír egyelőre csupán pletyka, egyik fél sem erősítette meg hivatalos az itt leírt információkat, mindenesetre azok egybevágnak a korábbi  - a Google játékos törekvéseiről szóló - szóbeszéddel. A Zynga egyébként májusban öt évre írt alá exkluzív szerződést a Facebookkal, ezt szintén érdemes figyelembe venni a találgatásokkor.
6.
6.
sEcret
chrome os, mivel állítólag az egy böngésző, és a böngészőbeli játékok fekszenek neki, így valami lépni kell, mert marad a facebook és a flash, valamint valóban, szerintem is az android.
5.
5.
bzsp
a kép tényleg jó, de a farmville-hez eddig nem volt közöm és az ilyen játékokhoz nem is lesz :)
4.
4.
dareal
#2: szerintem játékfronton nem kell semmi xtrára számítani, max ilyen farmville és társai. hogy miért? iszonyat sokan tolják és ez egy tökéletes játék repertoár a készülő chrome os-hez, valamint androidon is sokakat megnyerne (bár androidon most is megy a farmville, ill chrome os is tuti, hogy tartalmaz flash playert, így csak bebiztosítják magukat. ha ezt előbb meglépik, akkor pl steve bácsi fújhatná a farmville for iphone natív alkalmazást :))
2.
2.
abydos
Az a helyzet, ha a Google komoly játékfejlesztésbe kezdene, szinte biztosak lehetnénk az ingyenességben és a minőségben. Egy valami ezen kívül még biztos lenne, hogy az összed adatunkat lenyúlnák, ahogyan szokásuk, legtöbb esetben "véletlenül". Általában pofán rúgják a magánszférát, de amit csinálnak a legtöbb esetben felhasználói szemmel jó.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...