Csődvédelmet kért a Playlogic

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 1.
  • Biznisz
Link másolása
A tavaly megjelent Fairytale Fights fejlesztője és kiadója csődvédelmet kért a napokban - a pletykák szerint a német Koch Media is közrejátszott a cég tönkrevágásában.
A tavaly megjelent Fairytale Fights fejlesztője és kiadója csődvédelmet kért a napokban - a pletykák szerint a német Koch Media is közrejátszott a cég tönkrevágásában.



A holland cég mind a Playlogic International kiadó, mind pedig a hozzátartozó Playlogic Game Factory fejlesztőstúdió részére csődvédelmet kért, ami még inkább utal a helyzet komolyságára. A Playlogic tavaly 20 millió dolláros veszteséget termelt, tette mindezt bevételeinek (11,1 millió dollár) 23 százalékos növekedése mellett. A veszteség javát egy év alatt sikerült felhalmozni, 2008 végén "mindössze" 9,5 millió dolláros mínuszban volt a vállalat.

A Playlogic már májusban utalt arra, hogy egyre valószínűbb a fizetésképtelenségük, s a pletykák szerint ezt részben a német Koch Mediának is köszönhetik, amely cég 2,2 millió dollárral tartozik a bajba került kiadónak. Állítólag a Playlogic már be is perelte a németeket, a Koch Media vezérigazgatója cáfolta ezeket a feltételezéseket, és csak annyit ismert el, hogy 2009-ben valóban létrejött egy, az európai terjesztéssel kapcsolatos megállapodás közöttük.

Bár mindez nem azt jelenti, hogy a Playlogicnak vége, a helyzet igen csúnyán fest jelen pillanatban. A kiadó legutóbbi saját fejlesztésű munkája, a PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra is megjelent Fairytale Fights volt.
2.
2.
ATi0021
Semmi nincs még veszve. Egy ügyes gazdálkodással megmenekülhetnek.
1.
1.
sunstreaker
hát én azért sajnálom őket, elég szar lehet most nekik.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...