GC 2010: A kiadók már látták a PSP 2-t?

  • Írta: fojesz
  • 2010. augusztus 20.
  • Pletyka
Az a hír járja, hogy a Sony néhány kiváltságos kiadónak zárt ajtók mögött mutatta meg az újgenerációs PSP-t. Az új zsebkonzol állítólag a fejlesztők kérésére a PSP Go üzleti modelljét fogja követni, és érintésérzékeny felület is lesz majd rajta - a hátulján.

A korábbi feltételezésekkel ellentétben a Sony mégsem mutatta be a nyilvánosság előtt a PSP 2-t, sőt még csak meg sem említette, ellenben a Eurogamer három különböző kiadói forrásból értesült róla, hogy néhány kiadónak zárt ajtók mögött mutatták be az új zsebkonzolt. A PSP 2 állítólag még nincs készen, viszont néhány belső fejlesztésű cím már futott rajta a prezentáció alatt.

A kiadók szerint az új gép a PSP-3000-zel azonos méretű lesz, azaz nem követi a PSP Go kialakítását, valamint "gazdag és részletes" képernyővel érkezik. Érdekesség, hogy a gép érintéssel is vezérelhető, azonban az érintésérzékeny felület nem a kijelzőt takarja, mint a DS-ek esetében, hanem a gép hátulján kapott helyett pontosan akkora méretben, mint maga a képernyő.

Bár a PSP Go-ból kimaradt az UMD-meghajtó, és a Sony a digitális vásárlások mellett tette le a voksát, az új üzleti modell nem tetszett a játékosoknak (sem pedig a dobozos játékokból élő üzleteknek), ezért a PSP 2-be eredetileg megint bekerült volna valamilyen optikai lejátszó, később azonban a fejlesztők visszajelzései alapján úgy döntött a gyártó, hogy mégis a PSP Go által kitaposott ösvényen haladnak tovább. A Eurogamer forrásai ugyan külön-külön is megerősítették a fentieket, azonban a premierről már másképp vélekedtek: egyikük szerint 2011 végére készülhet el a konzol, míg valaki úgy véli, legalább két évet kell még várnunk a boltokba kerülésig. A Sony nem volt hajlandó kommentálni a pletykákat.

Érdekesség, hogy egyre több hírt hallani a titokzatos PSP-telefonról is: a Sony Ericsson által gyártott androidos készülékről a HWSW-n olvashattok bővebben.

11.
NECROSMOKE
#10: Azért annyira olcso nem lesz,de 1 olyan 60-60ezerre lehet nyugodtan számittani.
10.
Habbobitas
Szerintem olyan 40 körül lesz.
8.
zsilvolgyi
5.
Habbobitas
4.
jeti93
Hát szerintem jobb az online vétel lehetősége, mert így legalább a M. markt nem tud rátenni +5k-t egy sima psp-s játékra, inkább fizetek a SONY-nak. De kéne lehetőséget adni biztonsági mentésekhez, amivel szimplán át tudnánk másolni a gépről azt a játékot, amit megvettünk, mert még 60 giga is kevés. Remélem minél hamarabb jön. És kíváncsi vagyok milyen brutál hardvert kap. Érintés pedig felesleges!
1.
Habbobitas
Mennyibe fog kerülni, és mennek majd rajta a psp 1-es játékok?
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...