Elhagyta a Namco Bandai-t a Katamari atyja

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 9.
  • Homo Nobilis
Link másolása
Keita Takahashi, az eredeti Katamary Damacy és a Noby Noby Boy atyja elhagyta a Namco Bandai-t. A válás már régóta érett, Takahashi nem csak a kiadó-fejlesztő céggel való munkát, hanem az egész játékipart megelégelte, és több korábbi interjúban is azt nyilatkozta, hogy szeretne mást csinálni.

A Play.tm a Namco Bandai egyik szóvivőjétől tudta meg, hogy Keita Takahashi, a Katamari Demacy és a Noby Noby Boy játékok atyja elhagyta a céget. A döntés nem meglepő, az úriember ugyanis az elmúlt időszakban többször is hangot adott nemtetszésének a játékiparral kapcsolatban, legutóbb éppen az E3 után.

Takahashi a brit Official PlayStation Magazine-nak adott interjúban nyilatkozta azt, hogy bár "látta, hogy az emberek beszédeket tartanak, ő a jövő kicsit sötétnek látja." Elmondása szerint őt nem érdekli a 3D, és a mozgásérzékelős játékokat is kicsit öregecskének tartja, nem hinné, hogy ezek az újdonságok jelentenék a jövőt. Korábban a The Setupnak mondta, hogy ő csak játékokat csinál a "nagy" Namco Bandai-nak, és eredménytelennek nevezte magát, amiért 11 év alatt mindössze 4 programot tett le az asztalra.

Takahashi már 2005-ben úgy tervezte, hogy körülbelül 10 évre szünetelteti a játékfejlesztést, és már akkor azon gondolkodott, hogy esetleg egy játszóteret építene a gyerekeknek. S lám, mostanában éppen egy nottinghami park felújításán dolgozik. A mester nem tartja kizártnak, hogy a jövőben egy nyugati fejlesztővel újra munkába álljon, jelen pillanatban viszont egyáltalán nem érdekli a játékkészítés, álljon is mögötte bármilyen csapat.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...