Borzasztó játékokat fejlesztenek a japán stúdiók

  • Írta: InGen
  • 2010. szeptember 20.
  • Érdekesség
Link másolása
Legalábbis ez a véleménye a Capcom egyik legjobb játéktervezőjének, Keiji Inafune mesternek. Mostanában egyre több japán játékkészítő nyilatkozza a saját országáról és honfitársairól, hogy képtelenek igazán jó játékokat készíteni, s lemaradtak a nyugathoz képest.

A Mega Man és a Dead Rising alkotója, Keiji Inafune nincs valami jó véleménnyel azzal kapcsolatban, amit a Tokyo Game Show alatt látott.

"Körbenéztem a Tokyo Game Show-n, és mindenki borzalmas játékokat készít; Japán legalább 5 évvel le van maradva. A Capcom is alig tudja tartani a lépést, ezért tanulmányozni szeretném a nyugati szokásokat és életvitelt, s olyan játékokat készíteni, amik tetszenek nekik." -nyilatkozta.


Ugyanakkor az úriember azt is elmondta a TGS Capcom sajtótájékoztatóján, hogy szerinte "A japán játékipar addig nem fog meghalni, amíg a Capcom életben marad". Hasonlóan bátor kijelentés, mint honfitársairól azt nyilatkozni, hogy teljesen lemaradtak a játékfejlesztésben.

Ennek ellenére elképzelhető, hogy igaza van: a nyugati stúdiók már hosszú évek óta úgy gondolják, hogy a japánok nem képesek innovációra, s játéktervezésben leragadtak a múltban, ám ha már ők is ezt látják magukról, akkor valószínűleg tényleg eljött az idő a megújulásra.

29.
29.
rossitibi
#25: Leszarom hogy neked mi unalmas meg gyerekes! Minek szólsz be?
Másokat meg érdekel!
28.
28.
ateszka1
CapCom kedvenc fejlesztom es kiadom.bar utobbi idokben telleg leragadtak a japanok.A rearmed 2 is lemaradott lesz,hisz 2D-s de epp azert fogjuk szeretni :)
26.
26.
LtGlove
Nekem a japán játékok, kicsit sztereotipizálva, erről szólnak: Idétlen frizurájú, hosszú ruhájú, magassarkú cipőben ugráló fickókák és csajszikák, eltúlzottan túlméretezett, lehetőleg mágikus, fegyverekkel ugrálnak és comboszalámikat osztogatnak a még náluk is bénábban kinéző ellenfeleknek.
25.
25.
Robbie17
Nekem tetszenek a japán alkotások de nem nagyon vannak sikeres "merész" alkotások csak a jól beváltak.
#12: Már unalmas hogy jaaaj DmC így úgy(gyerekes)......
23.
23.
mdr88
hát nem tudom....:-/ az eleinte én is kurvára lehurrogtam ezt az új DmC-t, de úgy vagyok vele, hogy megvárok egy kicsit bővebb videót róla, aztán majd kiderül

#20: az nagy poén lenne XD

de mindazonáltal azt is meg kell érteni, hogy aki eddig odáig volt meg vissza a Devil May Cry szériáért és most nyálcsorgatva várta a brutális 5. rész beharangozását, annak ez a reboot dolog tényleg felér egy fejlövéssel
22.
22.
K/G.
Mondjuk az tuti, hogy a japán játékok nagy része szörnyű. Számomra a japán hangulatú gamek játszatatlanok....Na jöhet a savazás....
19.
19.
Skyer
#18: Ez természetes, hiszen a DMCről van szó.. És amit most bemutattak az minden, csak nem az.
18.
18.
rossitibi
#16: Végre valaki mellém áll!
17.
17.
rossitibi
16.
16.
Skyer
Nembaj, ragadjunk meg minden lehetőséget, hogy visszakapjuk az igazi Dantet vagy Nerot...
15.
15.
Mortician
#13: Meg egyébként is felesleges. Azért, mert hisztiznek a rajongók még nem fog változni semmi. Ez egy reboot, nem folytatás. Érthető a felháborodás, de ezzel nem érnek el semmit.
14.
14.
rossitibi
Baromság?? Agyon van vágva az egész úgy ahogy van! egy másik játéknak lehet jó lenne de ne tegyék már tönkre a legjobb sorozatot!
Szerintem ezen kár is vitázni!
13.
13.
xICEMANx
Mert láttunk egy videót róla, és már peticiónál tartanak? xD... ha egy komoly gameplay-t láttam volna még megértem... de igy baromság...
12.
12.
rossitibi
Akinek nem tetszik az új DMC szavazzon itt:
http://www.petitionspot.com/petitions/Dmc/signatures/2100
Aláírást gyűjtenek a rajongók! :)
11.
11.
LtGlove
Eddig még csak az XBOX-ról és PCről tudok nyilatkozni, de én még jó japán játékkal nem játszottam. Még példát se tudok mondani.
10.
10.
xICEMANx
Épp erről beszéltem egy korábbi cikknél... Sajnos nem tudnak jó játékokat késziteni... nagyon alap és nyers az egész ISMÉTELTEN KIJELENTEM NEM A 100%-a Hanem 95%-a nulla... az az 5% ami nagyon kevés abba besorolható épp pár játék tőlük... jól láttam én, tudtam én hogy nem beszélek hülyeséget... Ha választani lehetne én hidegre tenném az egészet, amig felnem kötnék KEMÉNYEN azt a gatyát!...
9.
9.
Top Secret
Egy biztos a Residen Evil sorozat nem lett elszúrva szerintem.
8.
8.
Ryo san
Borzasztó játékokat fejleszt a Capcom,így javítanám az úriembert.A japán játékokkal úgy összességében semmi gond nincs.Legalább nem kell mindegyikben halomra lőni a jónépet.
7.
7.
Skyer
#6: Nem azért, de egy buzit berakni a legjobb karakter helyére elég szar húzás, akár jó a játékmenet, akár nem.
6.
6.
K/G.
#4: Abból az újításból még nem láttál szinte semmit. Semmi játékmenet stb...
5.
5.
Oliver S96
márpedig nyugat a kirrrály :D
4.
4.
Skyer
#1: Hát igen, a DMC nem enyhén vágja pofán a kijelentését...
Mondjuk, annyiban igaza van, hogy a japán játékok már jópár éve ugyanazon játékmenetet, technikát stb. tartalmazzák. Valami újítást valóban csinálhatnának. DE itt visszatérek a DMC-re, ahol a újítás szépen mondva is egy kalap szar.
3.
3.
Teuton
Nem tudom mert nem láttam, de sokan mondták nekem is hogy a Resi 5 egyáltalán nem olyan hangulatot nyújt mint a többi, vagy hogy Silent Hill is gyengül. Persze lehet hogy ezek csak a felszín kapargatásai.
2.
2.
StriciMacko
#1: A mai jatekokra, illetve a kozeljovoben megjelenokre ertette az uriember, h le vannak maradva a nyugatiakhoz kepsest.Szerintem pedig tisztelet a kivetelnek.
1.
1.
Griewer
Nem tudom mit kell itt nyugat felé nyomulni, semmivel nem különbek a Nyugati játékok. Persze, hogy a múltat nézik. Final Fantasy VII-et állítsd már szembe a XIII-al, vagy a Resident 1-et az 5-el.
Kicsit mintha a régiek sokkal jobbak lettek volna. Residentet is úgy ahogy van elszúrták, de miért?. Mert a sok Amcsi nem képes gondolkodni, csak a rohadt ravaszt rángatni az istenverte fegyvereken. A DMC trailerének "sikere" pedig még inkább pofán vágja ezt a kijelentést.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...