Bobby Kotick nyilatkozott, elővette az EA-t is

  • Írta: fojesz
  • 2010. szeptember 27.
  • Érdekesség
Link másolása
Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója éles megszólalásaival rendre magára haragítja a közvéleményt, kapott már hideget-meleget mind a játékosoktól, mind pedig a szakmabeliektől. Ennek ellenére nem hátrál meg, továbbra is rendületlenül köszörüli a nyelvét akár a konkurencián is.

Kotick az Edge magazinnak adott legutóbb egy méretes interjút, amelyben a változatosság kedvéért nem csak sarazta ellenlábasait, hanem megpróbált magyarázattal is szolgálni az elmúlt hetek, hónapok ellentmondásos történéseire. A vezérigazgató, ha érintőlegesen is, de elővette az Electronic Artsot, és nem kímélte a Respawn Entertainment alapítóit és Tim Schafert sem.

Az EA csak erőlködik

A konkurens óriáskiadók, vagyis az Activision és az Electronic Arts között szerinte jó ideje nincs már rivalizálás, ugyanis az EA régóta csak erőlködik, mint mondta: "A cégnek a legnehezebb kihívással kell szembenéznie: a tehetséges emberek nem akarnak náluk dolgozni, csak akkor fontolják meg a dolgot, ha nincs más választásuk." Kotick szerint ugyan néhány profit sikerült magukhoz csábítaniuk, de nem tudják felvenni a versenyt az Activision újoncokra ható erejével.

Westékre nehéz idők várnak, ha sikeresek akarnak lenni

Érdekes módon viszont Jason West és Vince Zampella, rögtön az Electronic Artshoz menekültek, miután kirúgták őket az Infinity Ward éléről és megalapították a Respawn Entertainmentet. Kotick ennek kapcsán sem rejtette véka alá a véleményét, saját bevallása szerint elárulva érzi magát a történtek után.

"Két olyan különleges emberben rengett meg a bizalmam, akik a barátaim voltak. A legrosszabb, hogy sosem számítottam volna arra, amit ezek a srácok végül megcsináltak. Nyilvános cég vagyunk, vannak etikai kötelezettségeink - börtönbe vonultam volna, ha én csinálok ilyen dolgokat" - utalt a korábbi botrányra Kotick, majd hozzátette: "Nem használhatod fel a céget az önös érdekeidhez!" A hivatalos információk szerint Westéket szerződésszegés és fegyelemsértés miatt tették lapátra, az utolsó napon biztonsági őrök vezették ki őket a munkahelyük épületéből.

Kotick szerint az Activision számolt azzal, hogy Westéket többen követik majd az Infinity Wardtól, hiszen nagyon közeli barátságban voltak mind. "Mikor megvettük őket, húszan-harmincan lehettek - együtt töltötték a vakációjukat, ott voltak egymás esküvőjén. Tudtuk, hogy Westék kirúgásával sok tehetséges embert fogunk elveszíteni." A mézesmázos szavak mellett kissé demagóg módon még azt is odaszúrta, hogy azt is tudták, hogy "ezekre a srácokra iszonyú nehéz idők várnak, hogy újra sikeresek lehessenek."

Schafer lef*szozott, de a játéka akkor sem volt jó

Az interjúban Kotick a Double Fine fejesének, Tim Schafernek is visszavágott, aki egyébként korábban f*sznak (és most nem szabad fordításról van szó) nevezte a vezérigazgatót, miután az Activision a Vivendivel való egyesülés után kidobta a kukába a Brütal Legendet.

"Tim Schafer. A srác jött, és azt mondta, hogy f*sz vagyok. Soha nem találkoztam és semmi dolgom nem volt vele egész életemben. Nem volt közöm a projekthez sem, csak az egy olyan találkozón vettem részt, ahol a többiek megnézték a játékot, és mondták, hogy Schafer állandóan csúszik, túllépi a keretet, maga a játék pedig nem olyan jó. Le fogjuk állítani."

Kotick szerint igenis jól döntöttek akkor, mert mint később kiderült, Schafer tényleg sokat csúszott, tényleg állandóan túlköltekezett és a játék tényleg nem volt jó. Az EA-nek azért tetszett az ötlet, a Brütal Legend az ő cégérük alatt jelent meg később.

36.
36.
JcGross
#32: Nem, tényleg nincs olyan játékuk ami lázba hozott volna. Még a Dead Space sem.
35.
35.
Doc.
#34: "Bobby Kotick, az Activision vezérigazgatója..."
33.
33.
kharami
32.
32.
Mortician
#22: "Számomra ők azok, akik még egy normális játékot sem adtak ki, és lecserélném őket helyből 3 Kotickra."

Látszik, hogy egyáltalán nem vagy képben. Tény, hogy vannak olyan címeik, amivel csak a pénzt húzzák ki sokadszorra az ember zsebéből, de az nem kis túlzás, hogy nem adtak ki még normális játékot. Gondolom te is csak divatból gyűlölöd az EA-t...
31.
31.
cptprice
nagy tag lehet ez a Tim Schafer :D
30.
30.
kevinbutler
#28: a szupercsapat majd egyszer úgyis elintézi ;D
29.
29.
vytros
#27: Pontosan xD

Am bocsi, hogy az előző postomban sok volt a helyesírási hiba, fáradt vok, csak néhány baromságra muszáj volt válaszolnom :)
28.
28.
latyaa
Valaki nem tudja ennek a Koticnak a emailjét biztos van valami szabad emilje amire mindeki irhat megirom én neki h elmehet a yo kurva anyába kis ratyi fos magát nem oltogatja? kis szaros ugy meg verném h be szarna be hugyozna még a mentöbe is ütném infuziojába meg bele hugyoznék
27.
27.
kevinbutler
#26: Bobby Kotick, Jack Thompson, Uwe Boll és SP xD
26.
26.
vytros
#22: 3 Kotick? Te hallod, az eredetivel együtt az lenne az halál 4 lovasa.

Én azon a véleményen vagyok, hogy aki megveszi az EA "bőr-lehúzós" játékait, az egyszerűen idióták. Az EA vezérigazgatói legalább nem röhögnek a képünkbe akkora f*szságokkal, mint Kotick.
25.
25.
McDuff
már nem csodálkozom hogy kiléptek a CoD alapítói...
24.
24.
joati
Ilyenkor nyeri értelmét az a mondás hogy " mindenki jó valamire , ha másra nem hát elrettentő példának . Ebből az emberből csak a keserűség , az irigység és düh beszél.
23.
23.
kevinbutler
#22: Azért az Activision-t se kell félteni pénzéhség terén a többi vezérigazgató pedig legalább kussban van!
22.
22.
JcGross
#18: Mint a "ne Bundy-zd el azt a könyvet" kifejezés? :D

Amúgy aki nem ért az üzleti világhoz, az ne is szóljon bele. Lehet, hogy egy pénzéhes görény, de neki ez a dolga. Amúgy a Microsoftnál, EA-nél, Capcomnál és mindegyik másik cégnél is ugyanilyen pénzéhes vezérigazgatók vannak, csak ők leplezik. Az EA ennél sokkal rosszabb a folytonos kiegészítőivel mikor mindig egy újabb bőrt próbálnak lehúzni az emberről. Számomra ők azok, akik még egy normális játékot sem adtak ki, és lecserélném őket helyből 3 Kotickra.
21.
21.
kevinbutler
#12: Nagyon engem se, sok jó játék van még :D egy ilyen embernek egyszerűen nem akarok pénzt adni!
20.
20.
kevinbutler
http://www.youtube.com/watch?v=hbNo5ijvyfU&feature=related erről az emberről nem tudok semmi értelmeset mondani
19.
19.
Top Secret
Nem kell ezzel az emberrel foglalkozni!!
18.
18.
bsg09
#4: Azért a Bungienál nem épp így volt. Bár nem folytak el a gyönyörtől, de korrekten beszéltek az Actiról.
17.
17.
Gubi
Sztem Kotick-ra valami teljesen új jelzőt kellene kitalálnia a társadalomnak, hogy egyszerűen lehessen őt jellemezni. Vagy pedig éppen a Kotick kifejezést kéne a pénzéhes görény jelzőkkel felruházni. Ne Kotickoskodjunk! :P

Személy szerint nem azért szeretem a Blizzard játékait mert Kotick a vezérigazgató. Rájött már, hogy a sikerekhez neki semmi köze? Vagy ha még nem, akkor ez mikor fog megtörténni? :D

#3: Szegény szülők. Sajnálom azt a nőt akinek egy ilyen gyereket kellett a világra hoznia. :P
16.
16.
abydos
#15: Az Activision egy játékot sem hozott ki (szerencsére) ami érdekelt volna, de inkább nem veszem meg, mintsem támogassam őket... Amióta feloszlatták a Sierra-t, azóta gyűlölöm őket...
15.
15.
elite_hun
#12: Ja eleinte én is így gondoltam de aztán arra jutottam hogy a fenébe is nehogy már ez rontsa el a szórakozásomat...
14.
14.
abydos
#12: Én is így vagyok vele, évek óta bojkottálom az Activision termékeket.
13.
13.
Jinbobo
12.
12.
shatterhand
ellentétben sokkal én nem csak teszek a fószerre, hanem pénzt sem adok neki

cod és activision nem érdekel
Nem mintha az EA-t,sony,microt isteníteném( szórakozásnak élek, nem fanságnak), de ezt a hapit ki nem állhatom.
pénzt nem szórok rá

Szidni meg az szidja aki nem veszi meg a codot:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...