Tarolt a Halo: Reach Amerikában

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 15.
  • Toplista
Link másolása
Az NPD Group közzétette a múlt havi játékeladásokat összegző toplistáját, melyből ugyan - egy korábbi döntés alapján - a pontos számadatok kimaradtak, az jól látszik, hogy az új Halo az amerikai játékosokat sem hagyta hidegen. A Microsoft szerint több mint 3 millió példány fogyott a Reachből.

Az NPD Group havonta állít össze egy tízes toplistát, ebben az adott hónap legkeresettebb játékai kapnak helyet az amerikai eladások alapján. A szeptemberi listából már kimaradtak a pontos számadatok, noha korábban az első öt helyezés kapcsán tudni lehetett, hogy pontosan hányan voltak kíváncsiak a játékokra.

Szeptember legnépszerűbb játéka a Halo: Reach volt, ez esetben a Microsoft elárulta, hogy világszerte 3,3 millió példány kelt el a Bungie utolsó Halo-jából. A Reach megjelenése az Xbox 360 eladásokra is jótékony hatással volt, a gazdára talált 484 ezer konzol 37 százalékos növekedést jelent tavaly szeptemberhez képest - ebben a hónapban csak ez a gép teljesítette túl a tavalyi eredményeket.

Augusztushoz képest egyébként a PS3 és a PSP eladásai is nőttek, sőt jól szerepelt a Kingdom Heart: Birth by Sleep, továbbá mindhárom a PlayStation Move csomag a legjobb tíz kiegészítő között végzett. A Nintendo nem tudott nagy megjelenéssel előrukkolni a hónapban, a Metroid: Other M viszont még mindig jól fogy, sőt ha a New Super Mario Bros. Wii csomagokat nézzük, Mario-nak is remekül ment a múlt hónapban.

A szeptemberi játékok közül a Dead Rising 2, az NHL 11, a FIFA 11 és a Spider-Man: Shattered Dimensions is jól szerepeltek, míg a korábbi megjelenések közül a Madden NFL 11 tartja szilárdan a pozícióját, illetve a Mafia II és a Call of Duty: Modern Warfare 2 is bent maradtak a legjobb tíz között.

Az NPD azt is megjegyezte, hogy a hagyományos bolti eladások száma szeptemberben is csökkent, míg a digitális értékesítések növekedést mutattak.

1. Halo Reach (360)
2. Madden NFL 11 (360, PS3, PS2, Wii, PSP)
3. Dead RIsing 2 (360, PS3, PC)
4. NHL 11 (360, PS3)
5. FIFA 11 (360, PS3, PS2, PSP, NDS)
6. Kingdom Hearts: Birth by Sleep (PSP)
7. Mafia II (360, PS3, PC)
8. Spider-Man: Shattered Dimensions (PS3, 360, NDS, Wii)
9. Metroid: Other M (Wii)
10. Call of Duty: Modern Warfare 2 (360, PS3, PC)

6.
6.
Top Secret
#5: Ok ha nem kell oda adhatod kipróbálnám.
5.
5.
Yami
#4: Mostanság nem, jó cucc, csak kicsit többet vártam tőlle.
4.
4.
Top Secret
Nem is vártam mást ja Yami tolod a Hawk 2?
3.
3.
bzsp
2.
2.
Yami
Ez várható volt, és a Reach meg is érdemli.
Méltón búcsózott vele a Bungie a szériától.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...