30 millió felhasználója van a Steamnek

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 18.
  • Bejelentés
Link másolása
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Steam. A Valve játékos szolgáltatása nem kevesebb, mint 30 millió felhasználót tudhat a háta mögött, s nem csak mint közösségi rendszer, de digitális üzletként is kiválóan működik. A Steam nyolc éve indult el, azóta töretlen népszerűségnek örvend.

Bár a 30 milliós felhasználói bázis is szép szám, amely egyértelműen vezető platformmá teszi a Steamet a PC-s és a Mac-es játékosrendszerek között, a Valve sok más érdekességet is elárult az ünnepi bejelentésében. Az elmúlt 12 hónapban 178 százalékkal nőtt a regisztrált játékosok száma, akik mintegy 1200 játék közül válogathatnak a rendszerben. Eddig 3 millió felhasználó volt a legtöbb, akik egyszerre használták a szolgáltatást, az pedig nem ritka, hogy napi 6 millió játékos lép be a Steambe.

Az elmúlt egy évben a digitális eladások is jócskán gyarapodtak, most éppen 200 százalékkal, ezzel pedig az idei a hatodik év, hogy több mint 100 százalékkal nagyobb forgalmat tudott lebonyolítani a rendszer. Az egyre növekvő kereslet láttán a Valve folyamatosan fejlesztette az infrastruktúráját, a rendszerük sávszélességével másodpercenként 92,6-szor lehetne letölteni az Oxfordangol szótárt.

Közben a két éve rajtolt Steamworks is egyre inkább kinövi magát: mára 200 játék használja a Valve beépített játékos funckióit, így például a Civilization V, a R.U.S.E. és a Just Cause 2 is - a Steam Cloud mára több mint 100 millió játékmentést tárol. A Valve idén vezette be a Steam saját pénztárcáját, a Walletet, illetve szintén ebben az évben vált elérhetővé Macintoshokon is a rendszer. A cég elnöke, Gabe Newell úgy gondolja, hogy a Steam a történetének legjobb évét fogja zárni az idén.

12.
12.
zsilvolgyi
8.
8.
Giga0509
7.
7.
MayerKingZ
6.
6.
MayerKingZ
5.
5.
meridarider
nem használja csak megveheted a steam-en keresztül, de azon kívül nincs köze hozzá...
4.
4.
pjoco
Black Ops nem használja! :D
3.
3.
adriano28
áh ebbe énis benne vok :D:D
1.
1.
Top Secret
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...