Értékesebb az Electronic Artsnál a Zynga

  • Írta: InGen
  • 2010. október 26.
  • Érdekesség
Link másolása
Bizony, eljött az a nap is, amikor az Electonic Arts, olyan címek tulajdonosa és kiadója, mint a Dead Space, a The Sims, a Need for Speed, a FIFA, a Madden vagy épp a Dragon Age, kevesebbet ér, mint a legnépszerűbb Facebook-játékokat üzemeltető Zynga.

Habár ez az információ valószínűleg egyedül csak engem döbbent meg. A piackutatók szerint például teljesen természetes ez a dolog, tekintve a jelenlegi piaci helyzetet. A hat legnépszerűbb Facebook-játékos üzemeltető  értéke jelenleg 5,51 milliárd dollár, míg az Electronic Arts "csak" 5,16 milliárdot ér.


A Zynga négy éve alakult, s azóta brutális tempóban emelkednek bevételei. S habár az elbocsátott alkalmazottak beszámolói szerint a céget terrorban tartja a pénzéhes ügyvezető igazgató, a módszerei láthatóan működnek. Csak a Farmville több mint 56 millió játékoshoz jut el a Facebookon keresztül.

A Zynga-utálóknak azonban még nem veszett el minden reménye, hiszen a legnagyobb játékipari entitás még mindig az Activision és a Vivendi Games összeolvadásából létrejött Activision Blizzard, melynek értékét 13,9 milliárd dollárra becsülik.

23.
23.
#21: Ez egy _nagyon_ rövid lista az EA. legutóbbi játékairól és így hirtelen meg is döbbentem :) Az ember nem is gondol bele ilyesmibe: Basszus, ezek a címek önmagukban egyesével is többet érnek, mint az összes közösségi oldal egyben. Én 25 centet :) nem adnék a zygnaért pl. :)))
22.
22.
krami
#16: Az adatlapodon 14 éves vagy szóval Te is a mai fiatalok közé tartozol....
21.
21.
Giggsy
Én inkább azon csodálkozom ennek a cikknek a kapcsán, hogy az Activision-Blizzard ennyivel értékesebbnek számít, mint az EA. Lehet én vagyok tudatlan, de én nagyjából egy szinten állónak gondoltam őket. Én a magam részéről például alig játszok Activision játékkal (CoD, aztán azzal ki is fújt asszem) ellenben EA termékkel egy csomóval (Mass Effect, Dragon Age, Bad Company 2, Crysis, MoH, Sims) Szóval csodálkozom a dolgon. Az hogy a Zynga ilyen értékes nem annyira meglepő, hisz ha annak a sokmillió Facebook regisztrált embernek csak a fele játszik valamely játékukkal és azoknak csak a tizede költ is rá rendszeresen, akkor az nagyon simán hozhat akkora pénzeket, amilyet a komoly játékok kiadói csak hathatós reklámkampányokkal képesek elérni.
20.
20.
Top Secret
#16: Hát szerintem nem teljesen én szinte csak azért vagyok fent mert sok pankrátor ismerősöm van (elég sokat szoktam pankrációt nézni).
19.
19.
JacoB
#18: Szerintem meg teljesen fair ...... ez mind az EA hibája ..... de azért tényleg furcsa hogy a Zynga sikeresebb :D olyan mint ha a Startlapjátékokon játszanának a legtöbbet :D
18.
18.
szabovagyokk
csak azért bosszantó a dolog, mert itt amik az EA-hoz fel vannak sorolva tényleg mind hihetetlen élvezetes játékok, még a zynga facebookos játékait a megszokás tartja életben nem pedig maga a játékélmény . . egyszerűen csak nem fair o.O
17.
17.
JacoB
Lehet hogy én vagyok nálatok fiatalabb :D de sztem tök MÓKA az egész facebook :D akkor jó a facebook ha sok barátod regisztrálva van.. képeket töltötök fel és azon bejelölitek egymást... :;) ott vannak az alkalmazások, a quizek.. a csoportok az oldalak .. de lehet hogy ti ebből kinőttetek de én 100x jobban imádom mint a c*gány kolóniát(Myvip) meg a nyugdíjas otthont(IwIw).. na de azért vannak jó Zynga játékok.. én sokáig farmvilleztem, petvilleztem.. de tényleg meglehet unni.... úgyhoy sztem a facebook nagyon jó közösségi oldal :D én csak ajánlani tudom :D
16.
16.
zsilvolgyi
Amúgy szerintem a Facebook teljesen értelmetlen... Csak a mai fiataloknak számít amikor felrakják a legújabb ölelkezős fotójukat...
15.
15.
zsilvolgyi
#14: Pontosan... facebookfan.
14.
14.
izomkukac
#5: jajjdehülye. te komolyan azért tiltanád be a facebookot, mert egy játék gyártó cégének nagyobb az értéke, mint az EA-nak?
13.
13.
lacy8
facebook-on vannak játékok ? :O
12.
12.
Dresa
A facebook játékok mind 1 sémára épülnek, időrabló hülyeségek, viszont nagyon casual igy mindenki (főleg csajok) számára emészthető, kivétel a gamer era XD
11.
11.
Bumbi_King
#10: bocs ezt a 9-es hez akrtam irni
10.
10.
Bumbi_King
#8: Teljesen egyet értek veled (am ha rám gondoltál hogy "aki azt irja h a facebook baromság..." én csak a játékokra gondoltam mer eleinta amikor regeltem toltam 1 csomó játékot most meg tök más szemmel látom ezeket a játékokat és a legtöbb értelemetlen)
9.
9.
mephi
Félreértések elkerülése miatt nem óhajtom a Facebookot sztárolni, de nem véletlen ez az adat, ami a cikkben van. A Facebook egy egészen jó dolog, ha nem napi 10 órában tolod, hanem 2-3 alkalommal benézel, és azon keresztül tartod a kapcsolatot a barátaiddal (én pl húgommal szoktam ott levelezni). Szarok a játékok? Nézőpont kérdése csak, engem pl a Castle Age már hónapok óta leköt, folyamatosan fejlesztik, és egy fillért nem költöttem rá, közben rommá verem benne a fél világot. Hangsúlyoznám, hogy a játékra kb napi szinten 15-20 percet fordítok.
Az EA évről évre ugyanazt tolja a képembe (kölyökkorom óta játszok, és most már harminc felett járok), nincs szinte semmi megújulás, ötlet a játékaik nagy részében (a szebb grafika nem megújulás, és nem ötletesség).
Örülök, hogy a Zynga itt tart, nyomja csak le az EA-t, késztesse csak "harcra" a nagy cégeket. Nem véletlen, hogy a Microsoft és egy csomó nagy cég kezdi el pötyögni, hogy visszatérnek pl a PC-s piacra...
Aki meg azt mondja, hogy a Facebook baromság (aki 5 percenként fellép rá, és azt is leírja, hogy éppen WC-n van, azt ki nem állom), az gondolja át miket mond, mert az is sarkítás, és az is divatból mondja, amit mond. Ennyi, nem kell velem egyet érteni...
8.
8.
zoli12i
#6: egyetértek ! Ez az egész csak divat! Még jó hogy nekem nincs , még msn sincs........
7.
7.
HorvathD
Nekem is van Fészbukkom,de a játék az marad Xboxon.Csak az ismerősök miatt van,bár nem sokat lépek fel....ez is látszik hozá halad a világ.Lassan már az ember legjobb barátja is digitális lesz és egy kis esti sörözés helyett inkább leülnek farmvillezni.
6.
6.
Mathia$
Szerintem egyik közösségi oldalnak sincs értelme, kivéve akkor ha egy barátod/ismerősöd/rokonod messze vagy éppen küldföldön él. Sokan csak azért vannak fent rajta mert "nagyon divatos és trendi", a játékokat is emiatt játszák, vagy mert már annyira facebook mániásak vagy mert tényleg nem tudják mi a jó.
5.
5.
zsilvolgyi
Ezért tiltanám be a facebook-ot.
4.
4.
krami
Hát szerintem a Facebook jobb mint a myvip meg az iwiw együtt véve, de a játékokat igen hamar meg lehet unni rajta.
3.
3.
Bumbi_King
Hát a Facebook az tényleg jó dolog de a játékok rajta baromságok. mondjuk a Zynga iPhone-ra is gyárt játékokat
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...