Leépítések az Electronic Arts kanadai csapatánál

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 28.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint leépítések történtek az EA Canada csapatánál. A srácok legutóbbi munkája az NBA Elite 11 volt, amelynek késése alighanem összefüggésbe hozható az eseményekkel - az NBA az EA Tiburon stúdiónál landolt, őket a fennállásuk óta másodszor érte ehhez hasonló szerencse.

A pletykák a 3D Realms fejesétől, George Broussardtól származnak, aki a Twitter-csatornáján mondta el, hogy úgy értesült: az EA Canada-tól 100 embert küldtek el, és a közeljövőben még több leépítés lesz az EA stúdióinál. A kanadai gárda az óriáskiadó legnagyobb stúdiója, egyebek mellett ez dolgozik a FIFA-, az NHL- és a Skate-sorozatokon is, illetve alátartozik a Need for Speed-széria is, mióta 2008-ban egyesültek a Black Boxszal.

A történtek legaktuálisabb vonatkozása, hogy a hírek szerint a leépítések a nemrég meghatározatlan ideig elcsúsztatott NBA Elite 11-et is érintették, és az elbocsátások után a fejlesztést az EA Tiburon viszi majd tovább. Érdekesség, hogy a floridai csapatot egyszer már érte ehhez hasonló lehetőség: anno a Visual Concepts nem tudta befejezni a Madden NFL '96 PlayStationre írt változatát, mire az a Tiburonhoz vándorolt - azóta ők gyártják a töretlen népszerűségnek örvendő amerikai focis sorozatot.

Az Electronic Arts megerősítette azokat a híreket, miszerint leépítések történtek náluk, azonban ezek viszonylag kismértékűek voltak és az ilyen jellemző szokott lenni. Az EA Canada több mint 1800 embert foglalkoztat.

2.
2.
Top Secret
Hát sajna manapság mindenhol ez van.
1.
1.
zsilvolgyi
1800? Nincsenek sokan... :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...