Eltiltották az Xbox Live-tól a játéktolvajt

  • Írta: fojesz
  • 2010. október 28.
  • Érdekesség
Link másolása
Bulvárrovatunk folytatása következik. Ahogy arról márciusban beszámoltunk, egy 21 éves srác egy kiállításról próbálta meg ellopni a Breach nevű, még fejlesztés alatt álló játék kódját, mégpedig úgy, hogy a kiállított Xbox 360-ról egy kalózszoftver segítségével el kezdte letölteni azt.

A 21 éves Justin D. Mayt végül feltételes szabadlábra helyezték, amely 18 hónap múlva fog lejárni. Ezen idő alatt iskolába kell járnia, a számítógépét át kell adnia a hatóságoknak, az Xbox Live-ra pedig nem jelentkezhet be. Ha helyt áll, a bíróság lezárja az ügyét, szabadon elmehet és azt csinálhat, amit akar.

A végső büntetés nem is tűnik olyan komolynak annak fényében, hogy a kollégát lopással és kereskedelmi titkok megsértésével vádolták: előbbiért akár 25 ezer dollár pénzbírság vagy öt év börtön, utóbbiért pedig két év börtön és 500 dolláros bírság vagy újabb öt év is járhatna.

Justin D. Mayt március végén tartóztatták le, amiért a Penny Arcade Expóról megpróbálta ellopni az éppen kiállított, és még készülőfélben lévő Breach nevű játékot. A laptopját rácsatlakoztatta az egyik Xbox 360-ra, majd egy kalózkörökben jól ismert szoftver segítségével kezdte el letölteni azt. A tolvajt ugyan már a helyszínen lefülelték, ő viszont elvegyült a tömegben, és csak később kapták el - akkor arra hivatkozott, hogy az internetre akart csatlakozni, igaz, a kiállításon minden résztvevő számára biztosított volt az ingyenes wi-fi hozzáférés.

20.
20.
C-vitamin
19.
19.
adamka94
#16: Az alap hogy aki csak a single player résszel akar játszani az warezzba nyomja de aki live-ozni is akar az megveszi eredetibe.
18.
18.
C-vitamin
#17: A mo-i .fizetésekhez képest mindennek irreális az ára...sajnos.
17.
17.
adamsfamily
#16: Ezzel én is egyetértek.A magyarországi fizetésekhez képest elég irreális a játékok ára.
16.
16.
C-vitamin
Ha már itt tartunk a 10000-ért árulni a játékokat is elég nagy lopás.A limitált
meg mittudomén milyen csecsebecsékkel ellátott verziókról nem is beszélve.
Persze aki teheti vegye meg , de én egyátalán nem ítélem el azt ,aki normál fizetés mellett egy kis kikapcsolódásra vágyik és nem eredetivel nyomja!A játékélmlény ua. sztem.Maximum nem tudod simogatni,meg csókolgatni a borítót ,meg a kézikönyvet:)
15.
15.
nero66
Azért tényleg elég dúrva amit megcsinált a gyerek!!! mert nem lehetett egyszerű rácsatlakoztatni annyi ember felügyelő és biztonsági között... Nem semmi a srác, meg hát az se semmi, hogy így megűszta a büntit. :D
13.
13.
ZeWa
#9: olyan vagy mint a dvd-ken a filmek előtt az a nagyon idegesítő reklám:)
12.
12.
ZeWa
lassan a tíz parancsolatba is bekerül: Ne Warezolj.
11.
11.
bzsp
nyomorék :) lop és utána még el is kapják a helyszínen XD
9.
9.
Jinbobo
#8: Így igaz! LOPNI BŰN! Ahogy wazerolni és a többi és a többi! Remélem egyszer kitalálnak valami vírust ami tönkreteszi az összes wazerolt gépet!
A srác meg ezt érdemelte!
8.
8.
Ezért nem éri meg lopni, sem warezolni, mert ha kitudódik, akkor bukta. Egyébként meg károkat is okoz a lopás, nem véletlenül büntetik.
7.
7.
Top Secret
#1: Ja jó ügyvédje lehetett de azért nem kis bátorság kell ehhez.
6.
6.
kukac450
balfék ... de merész, ezért tisztelem!
5.
5.
Pukhi-zik
de béna volt. elkapták.. mi ez baratok közt?
2.
2.
Mathia$
Kis köcsög, még hogy internet :D Am elég könnyen megúszta az esetet. Ha meg játszani akarna csak vesz egy ps3at és kész, attól még nincs eltiltva :D
1.
1.
Killerbee
Biztos jó ügyvédje volt :)
Bár priusza most már úgyis van.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...