Az EA ötéves szerződést kötött a Facebookkal

  • Írta: zoenn
  • 2010. november 3.
  • Biznisz
Link másolása
A redwoodi székhelyű kiadóóriás a minap öt éves időtartamról szóló megállapodást írt alá a népszerű közösségi oldallal, a Facebookkal, melynek lényege az, hogy az oldalra regisztrált játékosok egyszerűbben és könnyebben férhessenek hozzá az EA-s játékokhoz.

Mint sok más játékiparban érdekelt kiadó, az Electronic Arts is felismerte a Facebook játékok elképesztő sikerét. A gyümölcsöző üzlet reményében öt éves időtartamra szóló megállapodást kötött a Facebook üzemeltetőivel.

Az üzlet elgondolásának lényege az, hogy a Facebookon regisztráltak egyszerűbben, könnyebben tudják elérni a népszerű EA-s játékokat. A hozzájuk kapcsolódó virtuális javak megvásárlását is átláthatóbbá teszik. Bevezetnek egy új fizetési eszközt, amely a Facebook Credits névre hallgat, amely kizárólagos fizetési módot érhetük el a szolgáltatás EA-s márkái esetében.

A megállapodás részét képezi az is, hogy az EA megkapja ugyanazt a 70 százalékos bevételt a valós pénzösszegekért vásárolt Facebook Creditsek után, amit a független játékfejlesztők is kapnának játékaik extra tartalma után.

Ha minél többet ki szeretnénk hozni Facebook játékainkból, akkor bizony mikrotranzakciókhoz kell folyamodnunk, ez így volt korábban is a free-to-play játékok esetében, miért pont a Facebook (és vele együtt az EA) maradna ki a szórásból?

8.
8.
zsilvolgyi
Kit érdekel. Úgysem lesz ott BC2 :D
3.
3.
_Ic3
Akkor ez most olyan lesz mint a steam?
2.
2.
tjames
Naná hogy szerződést kötnek...ott a pénz!
Megelőzte őket a Zynga vagy mia a cég neve...
1.
1.
givi6
de jo ! mostmár fizethetünk facebook pontra is :) :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...