HWSW: A Facebook és a mesefigurák

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 15.
  • Érdekesség
Link másolása
A fiókok biztonsága a Facebook számára fontos ügy, olyannyira, hogy néha túlzásokba is esik, amikor a gyanúsnak vélt belépésekkor ellenőrzi a felhasználóit. Egy mai akció miatt a külföldre utazók egy része nem fog tudni belépni fiókjába, írja nagytestvérünk, a HWSW.

A napokban feltűnt egy felhívás a Facebookon, amely arra kéri a felhasználókat, hogy állítsák át az alapértelmezett profilképüket egy szabadon választott mesefigura képére. Az ötlet valóban mókás, de egy több hónapja bevezetett biztonsági ellenőrzés miatt akaratlanul is frusztrálhatja a többi felhasználót.

Megvéd minket

A Facebook figyeli és regisztrálja a használati szokásainkat, s annak ellenére, hogy ezt kívülről nem lehet figyelemmel kísérni, de követi, hogy az egyes felhasználók általában mikor lépnek be, honnan, melyik országból, milyen gépről. Amennyiben az idők során kialakult normáktól eltérően próbál meg valaki hozzáférni a fiókhoz, akkor a Facebook kapukat állít, s megbizonyosodik róla, hogy az illető tényleg a fiók tulajdonosa és nem adattolvaj.

Ez alapjában véve jól is van így, a bankkártya-cégek is használnak ehhez hasonló rendszereket. Ha a fizetésünket mindig utalással kapjuk és a sarki boltban vásárolunk háromnaponta, illetve a városon belül tankolunk és költekezünk, de egyszer hirtelen Monacóban ékszert vásárolunk, akkor a banki háttérrendszer letiltja a tranzakciót, amíg a felhasználót mondjuk telefonon el nem érik, és meg nem erősíti, hogy tényleg ő kezdeményezte a vásárlást.


Érdekel, hogy miért kavarhatnak be a rajzfilmfigurák a Facebookon?
Olvasd el a teljes cikket a HWSW-n!

8.
8.
[Juraviel.Ihuan.Bedvin]
Amúgy ha már Fészbúk/Facsebuk, akkor ne hagyjuk ki a South Park e témabeli filmjét:

http://www.indavideo.hu/video/South_Park_s14_e04__You_have_0_Friends_Feliratos

...bökd vissza a nagymamát... :D
7.
7.
metallica95
nem értem ezt az egészet pedig nem vagyok hülye de minek a mesekép
6.
6.
givi6
nekem van facebookom, remélem még nem törték fel :D
rég voltam fenn
2.
2.
Massiv
Ez a mesefigurás dolog nem hiszem hogy túl sokat zavarna be ebbe a dologba... Én is találkoztam már ezzel a biztonsági ellenőrzéssel, ahol 2-3 kép alapján kell kitalálni, hogy ki van a képen bejelölve, de már akkor is a képek 1/3 része valami hülyeség volt... Elterjedt dolog, hogy különféle, nem embereket ábrázoló képeken jelölik be egymást a felhasználók... Egyes képeken én is be vagyok jelölve pohárnak, sörnek, meg alkoholistának (szép kis képet rajzol ez rólam, mondhatom... :D), és egy-egy ilyen ellenőrzés során szinte biztos találkoztam legalább egy-két ilyen képpel. De ezért van 2-3 kép is kirakva ennél az ellenőrzésnél, hogy lehetőleg elkerülje a Facebook az ilyen képek által okozott "frusztrációt", és szerintem ha 3-4 napra átállítják az emberek a profilképeiket, nem fog nagyobb frusztrációt okozni, mint korábban...
1.
1.
gamerplayer
ez jó, de már értem, egyik ismerősöm mér nem tudott belépni telröl...meg am csomó mindenkinek láttam ezt a mesefigurás dolgot, sokan át is állították :/
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...