HWSW: Leszakítja magáról a Vodafone a Telenort

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 19.
  • Hardver
Link másolása
Az év első felét jellemző hullámzást követően stabilizálódni látszódnak az erőviszonyok a mobilinternet-piac két kisebb szereplője, a Vodafone és a Telenor közt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság mobilnet-gyorsjelentéséről számol be nagytestvérünk, a HWSW.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frissen közzétett mobilnet-gyorsjelentéséből kiderül, hogy az év tizedik hónapjában 25 ezerrel nőtt a forgalmat bonyolított előfizetések száma - ezek azok a szerződések, amelyeknél a szolgáltató az adatok közlését megelőző három hónapban legalább 1 byte adatforgalmat regisztráltak. Az összesen 933 ezer aktív előfizetésből csaknem 450 ezer tartozik a T-Mobile-hoz, a fennmaradó részen a Telenor és a Vodafone osztozkodik.

Utóbbi két szolgáltató ez év márciusától júliusig gyakorlatilag fej-fej melletti küzdelmet folytatott egymással, az előfizetők száma többnyire csak pár ezerrel tért el egyik vagy másik cég javára. Az elmúlt három hónapban azonban a Vodafone fokozatosan leszakította magáról a Telenort, így a vállalatnak ma már több mint 21 ezerrel több aktív ügyfele van, mint norvég tulajdonú riválisának - ekkora különbség utoljára tavaly volt a két cég közt. A Vodafone elsősorban a kiterjedt kampányaival, valamint bőségesnek mondható okostelefon-választéka segítségével tudta növelni bázisát, amit a Telenor a hónap elején a mobilinternet-portfólió átalakításával igyekezett kompenzálni.

Van esély a T-Mobile utolérésére?
A teljes cikkből kiderül!

3.
3.
dareal
Viszont a legszarabb hálózata a t-nek van. Szopok is miatta mostanában, országos telepítést végzünk, a t-mobile-nak eszement tré a hálózata. Telenor sem jó, de t-nél jóval jobb.
2.
2.
HATRED
#1: biztos hogy nincs esélye...
1.
1.
zsilvolgyi
Van esély a T-Mobile utolérésére? - Szerintem nincs.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...