Katasztrófa is lehetett volna a Gears of War

  • Írta: InGen
  • 2010. november 21.
  • Érdekesség
Link másolása
Utólag érdekes hallani Cliff Bleszinski szájából, hogy az Xbox 360 egyik legnagyobb és legnépszerűbb játéka akár katasztrófába is fulladhatott volna. A fejlesztők ugyanis nem álltak a helyzet magaslatán, amikor belekezdtek ebbe az ambiciózus projektbe, s könnyedén belebukhattak volna.

A végleges termékkel játszva azt gondolhatnánk, hogy ez a játék egészen a piciny mag korától céltudatosan fejlődött, s a készítői pontosan tudták, hogy mit akarnak. Elvégre csak így lehet valamiből az Xbox 360 egyik legjobban fogyó játéka és a világ egyik legjobb TPS-e. S habár valamilyen szinten ez így is volt, Cliff Bleszinski, az Epic játékdesign igazgatója elmondta, hogy az első Gears könnyen katasztrófával is végződhetett volna.


"Az Epic és a Scion éppen az összeolvadás közepén tartott. Aztán elkészült a teljesen új Unreal Engine, amivel nem volt tapasztalatunk, mint ahogy nem fejlesztettünk még játékot az Xbox 360-ra sem. Nem csináltunk történetorientált singleplayer játékot az Unreal első része óta, de nem készítettünk még TPS anyagot sem soha" - nyilatkozta Bleszinski.

Tim Sweeney, az Epic technikai igazgatója, az Unreal Engine nagyfőnöke még azt is hozzátette, hogy 18 hónappal a játék megjelenése előtt még mindig nem tudták pontosan, hogy mi fog bekerülni a GoW-ba. Bleszinski szerint ilyenkor csak az segíthet, ha az egész csapat fanatikus módon hisz a játékban.

Sweeney aztán még levonta a tanulságot: "Amit megtanultunk, hogy amikor meghatározod a játék magját, legyen az akár egy folytatás vagy egy teljesen új franchise, akkor érdemes egy kicsi és összetartó csapattal kezdeni, és egy megfelelően kifinomított ötlettel előállni."

Mivel az Epic nem így tett az első Gears of War fejlesztésének kezdetekor, később rengeteg anyagot ki kellett dobniuk, amit végül nem tudtak felhasználni.

8.
8.
boxgamer12
Hát igen ez az egyik kedvenc játékom !!! pláne a GOW 2 az istencsászár
7.
7.
Bátor
Érdekes de voltaképp épp ez a lényeg érezni a játékon (mint az ételen)szívből készült e....
6.
6.
Teuton
Most mondjam azt hogy PC-s verzió tényleg katasztrófa volt? (Mert szerintem igen, és sok hibát piszokkönnyű lett volna javítani.)
5.
5.
pjoco
Hát én nem vagyok oda érte! Egyszer végigvittem elég is volt!
4.
4.
Folti90
Zsírcsászár, aki szerint rossz, annak nincs meg, vagy szimplán csacsi:)
3.
3.
Sun9us
Hát igen a Gears of War elég nagy istenkirályság.
2.
2.
givi6
#1: xD én is fan vok
ma ez a legjobb tps a világon ! :)

1.
1.
xICEMANx
LOL... hát érdekes... nagy GOW fan vagyok...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...