HWSW: Karácsony előtt jön hozzánk az iPad

  • Írta: fojesz
  • 2010. november 29.
  • Bejelentés
Link másolása
Megtört a jég, hosszú-hosszú várakozás után a magyarországi Apple-márkaboltokban is megjelenhet az Apple nagy sikerű táblagépe, az iPad. A HWSW a hétvégén megbízható forrásból úgy értesült, hogy az iPadek forgalmazását a hivatalos Apple-viszonteladók kezdhetik meg napokon belül Magyarországon.

Az árakról és a pontos kínálatról egyelőre nincsenek részletek, úgy tudjuk ezzel együtt, hogy a teljes iPad-választék forgalomba kerül itthon, vagyis a Wi-Fi vezérlővel és a 3G-modemmel ellátott modellek egyaránt kaphatók lesznek. Az előzetes várakozásokkal ellentétben az is biztosnak tűnik, hogy a táblagépet a mobilszolgáltatók nem árulják majd - legalábbis egyelőre.

Ettől függetlenül legalább két magyarországi operátornak lesz iPadhez igazított tarifacsomagja, múlt héten a Deutsche Telekom árulta el, hogy tervezi ilyen díjcsomag bevezetését itthon, illetve a HWSW információi szerint a T-csoporthoz rövidesen csatlakozik a Vodafone és a Telenor is. Aki olyan iPadet vesz, ami 3G-s modemet is tartalmaz, annak egy mikroformátumú SIM-et (úgynevezett microSIM) kell beszereznie, a készülék ugyanis csak ezt a fajta előfizetői kártyát fogadja - microSIM már mindhárom hazai szolgáltatónál beszerezhető.

Az iPad ugyan eddig is beszerezhető volt itthon, azonban rendszerint a hivatalos nyugat-európai áraknál drágábban - a teljes cikket a HWSW-n olvashatod el!

11.
11.
Quent1n
#5: Pedig ha asztalon le van támasztva és headsettel menne a telefonálás alapjáraton akkor tök jól lehetne vele dumcsizni miközbe csinálsz rajta valamit. És ha még kamera is lenne az elején....
10.
10.
zsilvolgyi
Kíváncsi vagyok, hogy a PS Phone mennyire veri majd az Apple cuccokat
9.
9.
dareal
#8: az a sok ember meg leginkább ego, trendiség miatt nyomkodja. sokan nem is tudják, hogy mire jó egy ilyen készülék, csak vesznek, mert trendi. ez kb szintén azonos szánalmas kategória.
nekünk van lenoar3do-nk, nekik nincs, most mondjuk, hogy hülye egy népség? nem.
8.
8.
Hondoro
Miiii? Meg mindig nem lehet kapni? :D
Ez vicc. Angliaban mar lassan lejart lemez, mindenki Ipad-et vagy Iphont nyom a metron, buszon stb. Senki nem nézi ki mit csinal, sajnos nalunk ez nem igy van. Mindenki irigy...
7.
7.
Sun9us
Menyivel tud többet, egy iPod Touch-nál ??? Vagy az iPad egy "nagy" képernyős Touch ???
6.
6.
kharami
#5: Persze tudom, de pl a samsung galaxy tab már inkább az! Hát na igen, azért mondom mindenki engem nézni! Most egy teljesen jó kis nokia 5230 am van és azt is eléggé nézik mikor előkapom, hogy irjak egy smst! Namost igaz az telefon és egy teljesen normál/átlag kis készülék, nade ha azt bámulják akkor ezeket milyen szemmel néznék! Bár szerintem néhány "elvetemültebb" formát ismerve a megjelenéstől számitva pár hét és már látni fogjuk az emberek arcán ezeket a plecsniket, főleg a galaxyt mert ugye az kisebb!:D
5.
5.
dareal
#3: azt ugye vágod, hogy ezek nem telefonok. alapesetben az ipad nem is képes telefonálásra (bár van szoftver, ami ezt áthidalja).
ezek leginkább netbook helyett vannak, nem telefonok.
viccesen is néznél ki egy 7, vagy 10 colos készülékkel az orcádon :)

kb így festenél:
http://www.csmonitor.com/var/ezflow_site/storage/images/media/images/0406-applipad/7684535-1-eng-US/0406-applipad_full_600.jpg
3.
3.
kharami
Hááát lehet tud a masina, de én elő nem venném ezt telefonáláshoz, mint ahogy az undoritó samsung galaxy tab ot sem!:S Nem akarnám hogy mindenki engem bámuljon a bkv n!
2.
2.
christopher24
én azt hittem már hónapok óta kapható
1.
1.
dareal
itthon jóval jobb lenne egy szolgáltatói konstrukció. aki eddig akart ipad-et, az megvette normál áron ausztriában, vagy netes kereskedőknél. aki az egyösszegű pénz kifizetés miatt nem vett eddig (egy összegben nem tudott kifizetni 180-260E forintot), az most sem fog (természetesen vesznek majd, nem mondom, hogy egyet sem, de szerintem marginális lesz az itthon így eladott ipad-ek száma), az a szolgáltatói konstrukciókat várja.

microsim-et meg magam szoktam legyártani, egyszerűbb mint bemenni és kérni/venni (persze ha van alap, amit át lehet alakítani (ergo olfával levágni :)), a cég összes ipad-je és iphone 4 készüléke így kapott microsim-et :), sőt iphone 4 miatt úgy csináltuk, hogy a kivágott sim kerete megmaradt, ergo azt vissza lehet illeszteni a keretbe és így megvan a normál sim is. ez picit körülményesebb, de megoldható. így megmaradt a kollégák azon lehetősége, hogy a sim karit a régi készülékbe is vissza tudják tenni, csak a keretet ne hagyják el :)

angliában az arabok külön microsim vágót is árulnak, az iphone 4 launchnál ott álltak az apple store-ok előtt és árulták a sim converterjeiket :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...