Pachter előfizetést várt a Call of Dutyhoz

  • Írta: InGen
  • 2010. december 8.
  • Érdekesség
Link másolása
A neves piaci elemző, Michael Pachter csalódott, amiért az Activision nem vezette be a Black Ops esetében a fizetős többjátékos üzemmódot. Vajon tényleg ez a jövő, s az Activision egyelőre nem mer szembe menni a játékosok haragjával, vagy szimplán Pachter téved?

Régóta téma már a játékipar egyes szereplői között, hogy vajon érdemes-e pénzt kérni a többjátékos szolgáltatásokért. Az MMO-k nagyrésze ugyebár alapvetően fizetős, és a Microsoft és a Sony is pénzt kér bizonyos online szolgáltatásokért (Live Gold, PSN Plus). De ezeket általában mindenki más kategóriába sorolja, mint a "sztenderd" játékok multiplayer részét, amit alapvetően mindenki természetesnek vesz.


Főként a Call of Duty népszerűségét látva merülnek fel a kérdések: miért nem kér el az Activision bizonyos mennyiségű havidíjat a játékosoktól? Nos, a játékiparral foglalkozó híres piackutató, Michael Pachter most azt mondta el, hogy nagyot csalódott az Activision vezetésében, amiért nem lépték ezt meg.

Persze nem emberileg csalódott, hiszen valószínűleg ő sem akarna még pluszban fizetni (már ha Call of Dutyzna), hanem a kiadó szempontjából nem érti a döntést: "Amíg a kiadók nem monetizálják a multiplayer részt, addig a tartalomgyártás egy komoly probléma marad, mert a fejlesztőknak mindig a korábbinál több és látványosabb tartalmat kell nyújtani, de bevételt még mindig csak egyszer kapnak érte."

27.
27.
zsilvolgyi
26.
26.
Dahaka18
#24: Igazotok volt, nem 18 ezer a black ops x 360 -ra , hanem csak 14900, sokkal előrébb vagy, nemértitek a lényeget...Na mind1 remélem ettől jobb lesz a napotok h nem 18 hanem 15..:D
25.
25.
Oliv3r
#22: hát hülye aki ott vásárol...más helyen ugyanaz 10-12ezer max
24.
24.
danez11
#22: hát akkor rendesen elnézted a boltokat, remélem egy játékot sem vettél ezeken a helyeken .... :D
23.
23.
Dahaka18
#19: Lehet elírtam +,- 2 ezer forintal , lényegen nem változtat..
22.
22.
Dahaka18
#20: Menny be saturnba vagy akárhova, 17900Ft az új jtáékoknak az ára..
21.
21.
Ragnarök
#11: A kép hatalmas. xD You made my day! lol.
20.
20.
danez11
#18: mióta 18 egy játék?
19.
19.
Oliv3r
#18: látom tisztában vagy az árakkal...
18.
18.
Dahaka18
Vegyél hdtv-t 150e. ért. Vegyél xboxot 60e. ért. Fizess elő 1 év goldra 17e. ért, vedd meg a játékot 18e. ért, és még fizess a multiplayer opcióért nemtudom hány ezerért, ha lesz kiegészítő pályacsomag, vegyél ms pontokat legalább 8 ezerért...Hány ezer forintnál tartunk?? Basszák ki a jó kurva annyukat, nekem ez a véleménye , kapzsi gecik :D Bocs a csúnya beszédért..
17.
17.
Teuton
#2: Ne feledd hogy a DLC-k is ott vannak még, azokon is irgalmatlan összegeket keresnek.
16.
16.
huszti
#15: azért ,hogy ha vesznek egy újabb Ferrari-Lamborghini-Mazeratti-Ford-Pavarotti faszomtudja kibaszott drága luxusautót, akkor az már orálisan ki is elégítse őket ,ne csak 320-al menjen.
15.
15.
_Ic3
Rengeteg pénzt kaszálnak vele minek ide fizetős multi?
14.
14.
danez11
tudom, hogy nem ide tartozik, de volt már two worlds 2 teszt?
13.
13.
Mariah
Érzelmileg nehéz fizetni azért, ami eddig ingyen volt, de lehet értelme. Van olyan tartalom, amiért szívesen fizetnék, akár annyit is, mint a WoW havidíja.

Lehetne egy CoD virtuális világ, ahol mi lennénk a zsoldosok, akiket fel lehet bérelni, az árat meg a statok alapján vezetett helyezés szabná meg. Valaki levesz egy küldetést, azután megy és összeszedi rá a csapatot. Átböngészi a rangsort, keres snipert, rohamosztagpsokat, bombaszakértőt stb. Ennyi és ennyi kerete van rá, és abból igyekszik kihozni a legjobbat.

Látja ám, hogy Mariah a Numbr One sniper, 32 544 fejlövés, halál egy se. Hm, ez már profi, de kéne a csapatba ez a csaj! Nézzük csak, mennyi a napidíja? Ah, 50 ezer cod-dollár! Ooops! Pár évig még spórolnom kell... :DD
12.
12.
Mortis
Jogos a felvetés és egyszer úgy is lesz válasz...
11.
11.
Dcrysis02
Látom Pachter kisasszony még mindig nem fogja fel hogy 99,99999999%-ban tévedni szokott. Utána mindig húzza-nyúzza a dolgot, amíg mindenki azt nem hiszi hogy profival van dolga.

Sebtében készítettem ezt a képet, de szerintem mindenki erre gondolhat ha Pachter megszólal:

http://img146.imageshack.us/img146/4015/1288898402309.png
10.
10.
Emberke77
Oké, egy MMO-nál még megértem, hiszen a WOW-nál a játékosok napi szinten járnak fel éveken át, de egy multis FPS leköt max. pár hónapig, utána már csak időnként játszik vele a legtöbb ember. Vagy felőlem lehet fizetős, de akkor legyenek hetente plusz pályák, plusz szolgáltatás, szóval legyen a seggünk is kitörölve :D Bár a legjobb az lenne, ha végre a tartalomra is figyelnének, és nem mindig a pénz lenne az első, mert az új COD nem rossz játék, sőt kifejezetten jó, de egy picit több odafigyeléssel és idővel hatalmas játék lehetett volna. Ebben a formában tuti nem dobnék ki több pénzt a LIVE mellett (meg egyébként se nagyon).
8.
8.
HATRED
#5: a vakvezető kutyáknak nem kell jegy...
7.
7.
HATRED
ha valami nagyon elfogadható ára lenne (mondjuk havi max 1000) akkor szerintem nagyon sokan fizetnének érte Amerikában 5 dolcsi az meg még kevesebbnek számít
6.
6.
elite_hun
#5: Méghogy az activision-nél? XDXD
Ugye most a kedves és egyáltalán nem kapzsi bobby kotick-ra gondoltál? XD
Amúgy meg a treyarch mondta is hogy 100% hogy a black ops mulzija nem lesz fizetős tehát nem tom mért lepődött meg
5.
5.
lackosor6
Tipikus kapzsi szemétség: ha sok ember szeret valamit, akkor miért ne fizessenek érte?? Ezért tart itt ez a világ, ezért kell a vakvezető kutyának buszjegyet venni, ezért kell mindig megvetetni az újat az emberekkel! Azért, mert egy lelketlen rohadék, aki már megszedte magát még többet akar! Pofátlanság! Jó, hogy az Activision-nél nem így gondolják!
4.
4.
FriendlyTarget
Ez X360on meg PS3on elég húzós lett volna.PC-n még talán de aki Live Goldért is fizetnek azok még fizessenek a Black Ops multiért is?Ha jól tudom abban sincs korszakalkotóan új multiplayer játékmenet.Ha ezt megtették volna biztos nem döntik meg a Modern Warfare 2 eladási rekordját.
3.
3.
Blint19
Nekem aztán teljesen mindegy, mit csinálnak, úgysem veszem meg a szemetüket. Ha pedig ez a rendszer lesz a jövő, én abban a pillanatban ki is szállok a játékiparból.
2.
2.
Yagami Light
Nem elég, hogy az emberek megveszik a játékot 15 ezerért, még utána is pénzt kérnek? Elmennek a fenébe.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...