Beperelte a UFC tulajdonosa a Ubisoftot

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 15.
  • Érdekesség
Link másolása
Az Ultimate Fighting Championshipet birtokló vállalatnál, a Zuffánál a Fighters Uncaged borítója vágta le a biztosítékot, amelynek a hátoldalán nagy betűkkel szerepel az "ultimate fighting" kifejezés - a Zuffa szerint ez az ő védjegyük, és most a borítók megsemmisítését és pénzbeli kártérítést követelnek.

A Fighters Uncaged egy hónapja jelent meg Xbox 360-ra, s már szinte azonnal a Kinect legrosszabb játékaként bélyegezték meg. Most a játékot fejlesztő Ubisoftnak más miatt is főhet a feje, miután az Ultimate Fighting Champhionshipet (ismert rövidítése a UFC) birtokló Zuffa pert akasztott a kiadó amerikai részlegének nyakába.

A Zuffa elsősorban a játék borítójának hátoldalán található, nagy és nyomtatott betűkkel írt "ultimate fighting" kifejezést kifogásolja, mert ez az ő védjegyük, és nem adtak engedélyt a használatára. Bár kétségtelen, hogy a Ubisoft elsősorban csak egy jól hangzó szlogent akart találni a Fighters Uncaged számára, a Zuffa szerint a felirat mégis összezavarhatja a vásárlókat, akik tévesen a UFC-re asszociálnak miatta. (A UFC jogai a THQ-nál vannak, a kiadó nemrég hosszabbította meg a szerződését a Zuffával, egészen 2018-ig.)

Érdekes módon a Zuffa a Fighters Uncaged illegális utcaharcokat feldolgozó világa ellen is felemelte a hangját, mert mint mondták, évekbe telt, míg az MMA-t elismert sportággá emelték: mikor ők 2001-ben felvásárolták a UFC-t, a kevert harcművészetek sportja szinte minden amerikai államban be volt tiltva, mostanra pedig az ötvenből negyvennégyben megtűrik.

A Zuffa úgy gondolja, hogy anyagi károkat szenvedett és jóvátehetetlen sérülés érte az üzletét, a hírnevét és a vevőkörét is. A cég azt követeli a bíróságon, hogy a Ubisoft a jövőben hagyjon fel az "ultimate fighting" használatával, a kifejezést hirdető borítókat semmisítsék meg, emellett a Ubisoft minden - a Fighters Uncaged eladásaiból származó - profitjáról mondjon le a javára, továbbá fizessen kártérítést, állja az ügyvéd bérét, és végül a védjegy megsértéséért általában kiszabott díj háromszorosát is csengesse ki.

10.
10.
Mortis
Ilyenkor lehet azt mondani, hogy véletlen egybeesés és egy pénzéhes cég vagy egy pofátlan lenyúlás és jogos revans húzódik a háttérben.
9.
9.
hakydakillah
8. nehéz a usereken kiigazodni, de ha ezt nem ironikusan gondoltad, akkor köszönöm :-)
8.
8.
p.balou
4: Neked tényleg MINDENben jó meglátásod van (elismerő szmájli!)
7.
7.
l.rics16
most komolyan ennyi erővel legközelebi jatek super harcolás lesz és után meg nagyban golndolkodnak te mien nevek maradtak még és akkor jó harcolás lesz a következő cég né meg nagy tanácskozás már minden jó nevet felhasználtak és az lesz a játék neve hogy egy rakás szar boxolás aztán már a bunyo harc minden el lesz használva és 2050 re teljesen kifogynak a nem beperelhető névből és az lessz a jateknak a neve hogy érdekes módú kéz suhongatás az ellenség fele
6.
6.
Samu
Annyira égő Zuffáéknak a FU játék,hogy inkább a szart is kiperelik a címből,és így nyilvánosan el is határolódtak a játéktól...Tipikusan amerikai taktika!Ha csak a fele bejön ezeknek a követeléseknek,máris jól járt...Amúgy a Fighters Uncaged-nek annyi baja van,hogy egyáltalán nem akarja a mozgásod követni,és lassan reagál mint a tetü...tényleg rossz sajnos,úgyhogy én is elhatárolódok tőle! :)
5.
5.
tjames
#4: :) de tényleg.. :)
4.
4.
hakydakillah
2. Ebből a szempontból igaz, ez az UFC-nek nem valami jó reklám :-)
De nem értem a fejlesztőket… Be voltak drogozva, mikor ezt a játékot programozták? Komolyan úgy nagyjából 6Kinect játékhoz volt szerencsém, és mindegyik szépen működött, de ez valami borzalom. Nem a kamera hibájából lett ilyen, hanem a béna fejlesztők miatt. Ez olyan mintha tök hamisan rákornyikálnák cd-re valami „zenét”, kidobnám a piacra valami szlogennel, hogy „Best music U ever heard“
3.
3.
NECROSMOKE
Ez 1részből jogos a UFC javára,mert azzal a slogennel ultimate-fighting-al- esetleg lehett egy csel is az UBISOFT-nak.Direkt is csinálhaták,hogy a vásárlokat esetleg odavonzák.Kitudja még ez is lehetett az igazi szándékuk az ubiékna,csak ez már sohasem derül ki.De 1 biztos csengetni fognak akkor ezek szerint.
2.
2.
McDuff
#1: ha sikeres lett volna elhiszed,hogy nem lenne most ez az egész?jó kis ingyen reklám lett volna,növelte volna a hírnevet,de így hogy nem lett az,így már nem szívesen adná a "nevét" 1 ien szarhoz...
1.
1.
hakydakillah
Hát az utolsó mondatot olvasva a követelésekkel, más nem jut az eszembe, csak annyi, hogy azt a kuvvva…  Elég durvák a követelések, bár nagyobb szívás lett volna, ha nagyobb sikere lett volna a játéknak.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...