A Kinect pontosításán dolgozik a Microsoft?

  • Írta: fojesz
  • 2010. december 18.
  • Pletyka
Link másolása
A pletykák szerint a Microsoft a Kinect pontosításán dolgozik, amelynek hála a jövőben akár a kéz forgatásának és az ujjak felismerésére is képes lesz az új szenzor. A legjobb az egészben, hogy várhatóan az új módszer nem jár majd többletköltséggel a játékosok számára, mint anno a Wii esetében.

A Eurogamer meg nem nevezett forrásból úgy értesült, hogy a Microsoft a Kinect pontosításán dolgozik, a fejlesztés pedig firmware-frissítés formájában válik elérhetővé a játékosok számára.

A Kinect jelenleg 320x240 pixeles felbontásban rögzít képet másodpercenként 30 képkockás sebesség mellett, a jövőben ez a felbontás nőhetne 640x480 pixelesre, ami többek között azt is lehetővé tenné, hogy az ujjakat és a kézforgatását is felismerje a kiegészítő - bár az eddigi információkból nem derült ki, de talán a kinectes szexjáték is tud majd profitálni a dologból.

Az év elején még úgy tudtuk, hogy a Kinect a jelbeszédet is támogatni fogja (más egyéb nyelvek mellett természetesen), azonban a Microsoft később cáfolta a híreket. A fejlesztés belsős információk szerint pont a vártnál kisebb felbontás miatt nem jöhetett létre.

A mostani pletykák szerint a Microsoft nagyon keményen dolgozik a pontosság javításán, konkrétan egy újfajta tömörítési eljáráson szorgoskodnak a mérnökeik, amelynek hála az Xbox 360 gyakorlatilag több adatot tudna fogadni a Kinecttől. Jelenleg a kamera másodpercenként 15-16 megabájt adatot továbbít, noha a konzol 35 megabájtot tud egyszerre fogadni azért, hogy más kiegészítőket is lehessen csatlakoztatni a Kinect mellé.

A Microsoft még nem fűzött kommentárt a hírekhez, és nagy valószínűség szerint nem is fog - az mindenesetre egyáltalán nincs kizárva, hogy a jövőben pontosítanak majd valamilyen úton a kiegészítőn, ahogy ezt a Nintendo is megtette először a MotionPlus, majd a Wii Remote Plus segítségével.

28.
28.
Berencsit
amúgy már kicsit eltértünk a tárgytol....:D
27.
27.
Extol
Szerintem meg fogják csinálni a jövőben a fejlettebb érzékelőt. Ami a sexjátékot illeti, sztem azzal se elsz baj, ha kicsi a szerszám akkor ráhuzol valamit és majd felismeri a gép! Lehet hogy még lányok is tudnák tolni felcsatolható műhímtaggal :D
26.
26.
Yami
#19: Az egy dolog, hogy nem tudta, hogy nem Ms fejlesztés a szex játék.
De lássuk be az elég fanboyos volt mikor azzal jött, hogy bezzeg a Sony soha nem csinálna ilyet.
25.
25.
viccet félretéve:
melyik cég olyan hülye, hogy a legjobbat adja ki?
kiad egy 70%-os teljesitményű cuccost. aztán megnézik hogy teljesit.
ha jól, akkor legalább tudják hogy érdemes vele vesződni. kicsit még talán fejlesztik is a visszajelzések alapján hogy még eladhatóbb legyen, és jöhetnek a bőrök - de soha sem ingyen.
minden cég igy csinálja, ez alól a m$ sem kivétel.
2000ms pont vagy ilyesmi, letöltheted majd amikor kész.
23.
23.
klemid
#22: Én úgy tudom lehet. A nyereményjátékban biztos nem olyan gépet adnak amivel nem tudod használni. :)
22.
22.
orion
lehet hogy hülyeséget kérdezek, de azért megteszem......ezt lehet használni arcade gépeken? vagy be kell szerezzek hozzá hdd-t?
21.
21.
zadori75
én ma vettem meg, szkeptikus voltam, nem is magamnak vettem, hanem az unokahugomnak, mert nagyon tetszett neki a kinectimals, ami szerintem is nagyon aranyos kis program lett. kipróbáltam és nagyon tetszik ez a kütyü. jó lenne, ha esetleg stratégiai game-ket is lehetne majd vele kezelni. kiváncsian várom, hogy mit tartogat még ez az újfajta irányítási rendszer.
19.
19.
klemid
#14: Nem tudta, hogy nem az MS fejleszti szóval nemkell egyből a fanboyos dumával jönni.
18-asra is vonatkozik.
18.
18.
pepsus
#13: Tipikus olvasni nemtudo ps troll eset.
17.
17.
zola2000
Nem tudom, de nekem ez a 3d sex villa, amit mostanában nagyon reklámoznak mindenhol valahogy nagyon nem jön be (akkor inkább a battle raper 3 kapjon kinect támogatást), és azt nem gondoltam volna, hogy pont az usából fognak jönni az első ilyen játékokról a hírek...
15.
15.
zsilvolgyi
14.
14.
Darox
#13: a szexjátékot nem a microsoft fejleszti hanem tudtommal az vmi garázs projekt. egyébként látszódik a szövegeden hogy sony fan vagy de ez most lényegtelen... csak szóltam hogy tisztázodjon számodra a levegő a microsoft körül!
13.
13.
Jinbobo
Microsoft. Szexjátékokat csinál a retardált érdeklődőknek! Mondhatom szép. Tán nem megy be nekik elég pénz? Hova fejlődik a világ?! Nemsokára már poligonbabák jönnek a világra! A Sony ilyen perverz dolgokkal sosem fog előállni mint a szexjáték! Így már mindenki tudja melyik a pénzéhesebb!
11.
11.
Sonnypapa
József Attila: "Mutasd a faszod és megmondom ki vagy" :D
7.
7.
Nathan
hülye microsoft akor mért adta ki még ha nem tökéletes köcsögggggggggggggggggg
6.
6.
Mortis
Már a megjelenésekor megmondtam, hogy még nem érdemes megvenni. Kell még 1-2 év, hogy teljesen kiforrjon a technológia. :)
2.
2.
Berencsit
én csak pc-n gamelek, de azért egyszer én is kipróbálnám....:)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...