Filmszerű játékmenetet ígér az Old Republic

  • Írta: InGen
  • 2011. január 4.
  • Érdekesség
Link másolása
Észnél kell lennie annak a fejlesztőcsapatnak, aki konkurenst szeretne állítani a World of Wacraftnak, de ha valaki alkalmas erre a feladatra, az kétségtelenül a Bioware. A Star Wars: The Old Republic pedig nem csak az MMORPG-rajongóknak, de minden szerepjátékosnak a kedvére fog tenni.

Mi volt mindig is az MMORPG-k egyik nagy rákfenéje? Bizony, a küldetések és a történet. A legtöbb hasonló játékban ugyanis sosem éreztük azt, hogy olyan szoros, karakterközpontú és élvezetes lenne a sztori, mint egy "normális" szerepjátékban. Rendben, a World of Warcraft és a kiegészítői már tökélyre fejlesztették az élvezetes MMORPG questelést, főként a Cataclysm teljesít iszonyatosan durván ezen a téren, de az Old Republic még ennél is továbbmegy.

 
Azt ugye már régóta tudjuk, hogy a WoW-val ellentétben az új Star Wars MMO-ban minden szöveget szinkronizálni fognak, így a párbeszédek hasonlóan zajlanak majd, mint az előd, a Knights of the Old Republic esetében - csak persze egy kis Mass Effect-beütéssel.

A Bioware ugyanakkor most azt is elmondta, hogy kőkemény filmes elemekre számíthatunk a sztori során, ahol nem egyszerűen csak állnak egymással szemben a karakterek, és beszélgetnek, hanem bizony rendesen belőtt kamerállásokkal zajlik az akció.

A fejlesztők szerint erre azért volt szükség, hogy a játékosok jobban érezzék a döntéseik súlyát. Ha egyszerűen csak továbbklikkelhető szövegekkel mesélték volna el az egyes küldetések következményeit, akkor közel sem kaphattunk volna ennyire drámai hatást.

Az elméletileg tavasszal megjelenő Star Wars: The Old Republic tehát az MMO anyagokra jellemző tulajdonságok mellett valószínűleg minden szerepjátékosnak a kedvére tesz majd.

29.
29.
sokoo
23# "ja és a wow-nál van sikeresebb mmo is, csak az kizárólag ázsiai piacon elérhető, de több mint 30 millió player tolja nap mint nap."

Ha már számokkal dobálódzol..

Amiről beszélsz, az egy ingyenes "Hello Kitti" szintű szar, 45 milló player tolja, és hamarosan Európában is megjelenik:
http://www.mmogamesite.com/news/asian-mmorpg-ragnarok-online-makes-its-way-throughout-europe.html

Itt egy kis gameplay is, jáccá' vele sokat :P
http://www.youtube.com/watch?v=E3WZQN5UkvE

Európában messze a WoW a legnépszerűbb, kb 5 millió játékossal. A következő az AION, ami ázsiával együtt kb 3.5 millió, külön EU adatot nem találtam.
26.
26.
Neo1989
25.
25.
Skyer
#23: Igen, igazad van, néha már tökön tudnám szúrni magam egy bizonyos insta miatt... De a klánnal valami marhajó hülyülni, valamelyik nap is majd be szartunk a röhögéstől.(szó szerint :D)
Egyébként ahogy elnézem a Cataclysmet, egészen jobbá csiszolták a wowot, mert alig van "öljmeg10disznótéshősvagy" quest, vannak olyanok, hogy több hangulat van egy questbe, mint egy Crysisbe :D
24.
24.
Feles
Tök zsír ez az oldal, csak úgy forr a szellemi párbaj, asszem gyakrabban fogok ide felnézni. :D
23.
23.
dareal
#22: nekem speciel többek között a raid miatt nem teszik :) nem szeretem a repetatív dolgokat, illetve a raid fogalma félrement a wow esetén.
pl a raid nálunk úgy néz ki, hogy valóban fosztogatni (raid=fosztogatás, portyázás) megyünk. ez annyit jelent, hogy a playerek összejönnek, felszerelkeznek és átmegyünk a másik királyságba a másik játékosok által épített városokat ostromolni, fosztogatni, persze menet közben felégetjük az ellenséges kis falvakat :)
wow-ban rühelltem, hogy 2342623423 alkalommal kell lemenni xyz helyre raid miatt, mert még 234236235235 embernek kell a sword of a thousand truths.

persze kinek a pap, kinek a papné, nekem halál unalmas volt a wow (és a hozzá hasonuló themepark mmo játékok). egy mmorpg-ben szeretek a haverokkal épített városba hazamenni, szeretem a saját házamban (ami nem egy insta!) kiléptetni a karaktert, stb.

ja és a wow-nál van sikeresebb mmo is, csak az kizárólag ázsiai piacon elérhető, de több mint 30 millió player tolja nap mint nap.
amúgy meg nézzétek meg az archage-et, na az mindent vinni fog (és végre az is egy ízig-vérig sandbox mmo lesz, ultima alapjain)

http://www.youtube.com/watch?v=bzxGcY-y0J0
21.
21.
dareal
#16: pedig nem valami nagy durr, speciel azt pofátlanság rpg-nek nevezni :) (arról nem is beszélve, hogy a sikerei miatt mindenki másolni akarja, feleslegesen (lévén aki wowozik, az nem wow copy-val akar játszani, mert akkor miért hagyná ott egy 1:1 wow másolatért a wow-ot))
speciel a galaxies jobb volt, nem a mostani, hanem a régi. vagy az ultima. attól, hogy valamit kevesebben játszanak még lehet, hogy jobb (lehetőségekben a wow nagyon szegényes)
18.
18.
Gubi
#17: Ez nem egy SMS ;)

Emlékszem régen amikor de nagyon vágytam hogy kipróbálhassam a Galaxiest, amikor meg feljutottam próba verzióval... tyű mekkora csalódás volt :D Régóta várok már egy normális, Star Wars univerzumban játszódó MMORPG játékra és úgy tűnik az SW:TOR pont egy ilyen lesz :)
17.
17.
Mortis
13: Egy igazi SW-fan végignézi, élvezettel. Hidd el. :)

Nekem már nagyon izzad a tenyerem. Ha nem szarnak el valamit, akkor ez nálam tuti az év játéka lesz. A hangulat nagyon ott lesz, maga a játékmenet sem tűnik rossznak. A pénzzel én is úgy vagyok, hogy ezért mindenképpen érdemes kicsengetni az a pár ezer forintot. Ha emelet díjas lesz, még akkor is. :D
15.
15.
Hab
Már egészen biztos hogy havidíjas lesz.
13.
13.
Speper
Tényleg érdekes elgondolás, és valóban jónak tűnik! Csak nem tudom lesz e türelme végignézni az összes ilyen vidit a játékosnak :D
12.
12.
huszti
ha havi 1000 ft lenne a wow, még ki is fizetném, de nekem a 3000 már kicsit sok érte
11.
11.
LiMiT
Ez lesz az első mmo amiért pénzt fogok adni. A többi számomra annyira jelentéktelen hogy egy fillért sem ér, de ezért kész vagyok fizetni! :)
9.
9.
Hardy
Lehet ez lesz a Steam után hogy megveszem PC-re nem hangzik rosszul a játék egy Star Wars MMO és azt a 2000-3000 ft bővítést kibírom fizetni tippmixből :D
8.
8.
Feles
#5: Azt a 2500-3000-et (esetleg még többet is) simán ki is pengetném rá, csak éppenséggel nekem nincs önálló keresetem (16 éves vagyok). A játékokat így is eredetiben veszem, de a szüleim aligha engednék még meg ezt a +költséget is. Így is elég drága az a néhány game ami időnként befigyel nekem, meg a kondi bérlet... Sajna a fizetős szerverre egyszerűen nincs lehetőségem.
7.
7.
Skyer
#4: Törtszerver: grafika egyezik csak. Eredeti és a tört nem ugyan az. Egyébként ez a játék simán megérdemelne többet is, mint a szokásos 3k/hónap. Marhajó lesz!
6.
6.
mdr88
#5: ott a pont :D az a 2500-3000 Ft nem sok érte főleg ha azt vesszük, hogy 100 millió dollárt költöttek rá :D egyébként már bejelentették, hogy havidíjas lesz. Az összegre sajnos nem emlékszem, de biztos, hogy valahol a WoW havidíja körül mozog majd.
5.
5.
dareal
#4: annak aztán marha jó minősége lesz :) ráadásul majd a megjelenést követő 2-5 éven belül. nem tudom, hogy miért sok havi 2500 ft körül kiadni egy olyan játékért, amihez hónapról hónapra olyan mennyiségű bővítés jön, mintha mini dlc lenne.
én is a fejem tenném rá, hogy havidíjas lesz, bár lazán lehetnek egyéb, MT-s, kevesebb tartalmú opciók. bár EA miatt nem hinném.
4.
4.
Feles
#3: Majd törtszerveren... XD
3.
3.
Skyer
#2: Szerintem az lesz. Már eleve rengeteg anyagi forrást emészthetett fel a játék elkészítése, pótolni kell. Biztos, hogy havidíjas lesz szerintem.
2.
2.
Feles
BioWare a kedvencem. Eddig minden játéka, amit megvettem kiemelkedő minőségű volt. Én már vakon is megveszem a játékukat, ha meglátom valahol. Remélem nem lesz havidíjas a cucc.
1.
1.
Ecneb
Nekem tuti a kedvemre tett:D:D:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...