50 dollárért vásárolták fel a Rock Band fejlesztőit

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 5.
  • Biznisz
Link másolása
Karácsony előtt újra függetlenné vált a Rock Band és a Dance Central játékokat jegyző Harmonix, miután az őket birtokló Viacom eladta őket a Harmonix-SBE Holdings nevet viselő cégnek. A Wall Street Journal értesülései szerint ráadásul nem is drágán: mindössze 50 dollárt kértek a csapatért.

Az MTV-t is magáénak tudó Viacom 2006-ban 175 millió dollárért vásárolta fel a Guitar Hero-sorozatot útnak indító, majd a Rock Bandre átpártoló Harmonix csapatát. 2010 végén bejelentették, hogy el fogják adni a veszteséges brigádot, amely végül a már említett Harmonix-SBE Holdings nevet viselő vállalatnál kötött ki.

Az érdekesség az üzletben az, hogy a magán kézben lévő cég kevesebbet fizetett a csapatért, mintha a boltban vett volna egy teljes játékot: mindössze 50 dollárért kaparintották meg a Harmonixot, igaz, a névleges összeg mellett a holdingot pénzelő New York-i Columbus Nova a Harmonix kötelezettségeit is magára vállalta 100 millió dollár értékben. Bár ez utóbbi ponton nem közöltek részleteket az illetékesek, az biztos, hogy idetartoznak a fejlesztők által használt zeneszámok licencjogai és a még eladatlan, raktáron lévő játékaik felelőssége is rájuk hárul. A Viacom továbbá 50 millió dollárt leírhat az adójából, így mondhatni "alig" buktak pár milliót a csapat továbbadásán.

8.
8.
Quent1n
A GH marketingben egyszerűen agyonnyomta őket. Abból mára fogalom lett ennyi. Lehet, hogy ők találták ki de nem jártak túl jól ezzel a cserével. Hiába adtak ki minőségibb termékeket ld. Beatles - Green Day - RB1 - RB3 amik SZVSZ ütötték az aktuális GH verziót, ha marketingben ilyen rémesen gyengék voltak. Plusz ami nekem a RB játékokban nem jöttek be azok a nehézségi szintek. Pontosítva a medium ami GH-ban számomra a legélvezetesebb volt, a RB-ben túl könnyű volt, följebb meg túl nehéz de ahogy hallottam ezzel nem csak én voltam így. :)
7.
7.
fomar
Ez aztán a dollár árzuhanás
Most kel gyorsan kimen az USába és mindent felvásárolni jó magyar forintért!!!
XD
6.
6.
Mortis
Ez szép. Ilyet sem sokszor hall az ember. A RB 3 jobb eladásokat érdemelt volna...
5.
5.
givi6
#4: loL ! :D
most komolayan, ... 50 zöldhasúért ?!?!! ! ! :/
4.
4.
nero66
LOL!!! Szülinapomra kaphattam volna egy fejlesztő team-et?! xD
3.
3.
Top Secret
kb 10000ft egy cégért szép.:D
2.
2.
hakydakillah
Ez úgy várható volt, hisz páratlan mennyiségben jöttek a GH meg a RB játékok, állandó kiegészítőkkel, a piacnak már ennyire nem volt szüksége, egy kis pihentetés jót tett volna
1.
1.
Mathia$
Meghívtak pár arcot egy kis sörözésre a fejlesztők közül. Kb ennyi lehetett az 50 dollár. :D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...