Mobilos játékot fejleszt a Crytek?

  • Írta: zoenn
  • 2011. január 15.
  • Hír
Link másolása
A Crysis-széria pátyolgatója, a Crytek minden jel szerint arra készül, hogy a mobiljátékok piacán is megvesse a lábát. Ambícióiról akkor szereztünk tudomást, amikor aktuális állásajánlataikban feltűnt, hogy iOS fejlesztőt keresnek. Az Epic és a Remedy után a frankfurti csapat is az Apple platformja mellett voksol.

A sikeres pályázónak rendelkeznie kell minden tudással az Androidra és az Windowsra való fejlesztés terén, ám különösen az Apple eszközökre való programozásban kell képben lennie. Ez csak a kezdete lehet a mobilos projekteknek, legalábbis mi erre gondolunk elsőre.

A munkaköri leírás szerint a munka alkalmazás-fejlesztésre korlátozódik, ám jelenleg semmilyen információ nem derül ki, hogy pontosan milyen célja van ezzel a Cryteknek. Nem lehetünk biztosak abban, hogy kimondottan moblijátékról van szó, vagy netán arról, hogy kizárólag a Crytek-márka népszerűsítéséhez keresnek megfelelő szakembert más módon.

Szó, ami szó, örülnénk annak, hogy az iPhone-t, vagy az androidos telefonokat is támogatná a CryEngine, hasonlóan az Unreal Engine 3.0-hoz, amely méltán vitte sikerre az Infinity Blade iPhone-os kaszabolós címet. Lehet, hogy hamarosan egy Crysis-mellékágat üdvözölhetünk telefonjainkon? Az álláshirdetés mindenesetre bizakodásra ad okot.

8.
8.
Effecta
Az Infinity Blade de rohadtul jöhetne Droidra is. SGS-en gyönyörűen futkosna.
7.
7.
Giggsy
Nem értem miért az iPhone veszik előre a játékfejlesztők. Az Android nagyon feltörőben van, szerintem már le is előzte az Apple kütyüjét. Persze az igaz, hogy nem minden androidos mobil rendelkezik olyan hardvare-rel, ami alkalmas 3D-s játékok futtatására, szóval lehet, hogy ebben a kategóriában még előnyben van az iPhone, de nem sokáig, az biztos. Azért az Apple csak egy cég, míg Android-ot használ a Samsung, SonyEriccson, HTC, LG...
6.
6.
marley3333
Kíváncsi leszek milyen is lesz..
5.
5.
Tacskoexe
Valszeg ők is megpróbálják leprogramozni a Cryenginet iPhonra mint az Unreal enginet. De jó lesz majd touchscreenen lövöldözni :D
2.
2.
Hardy
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...