HWSW: Az Apple terjesztheti el a mobilos fizetést

  • Írta: fojesz
  • 2011. január 26.
  • Érdekesség
Link másolása
A Bloomberg szerint az Apple komolyan tervezi egy mobilos fizetési rendszer elindítását, amivel a jövőbeni iPhone és iPad felhasználói a beépített NFC chipet használva költhetnék az Apple rendszerén keresztül pénzüket. Ha sikerül, akkor az Apple nemcsak az IT cégek között lesz az egyik legnagyobb, írja a HWSW.

Az nem kérdéses, hogy a Google Nexus S példája ragadós lesz, s a következő generációs iPhone-ban és az iPad 2-ben is lehet NFC chip. Az igazi varázslat az lehet az Apple részéről, ha az NFC integrációt is a szokásos zárt módon oldja meg, s a fizettetést nem bízza külső szolgáltatókra, pénzintézetekre, hanem az iTunes és App Store pénzügyi rendszerét felhasználva egy univerzális fizetőeszközt hoz létre, az iPhone 5-öt digitális pénztárcává átalakítva.

A Bloomberg szerint az iPhone 5-be mindenképp bekerül a Near Field Communication technológia, igaz ez eddig sem volt túlzottan kérdéses, sőt, már hónapokkal ezelőtt tudni vélték többen. Az Android NFC-támogatásának napvilágra kerülése óta ez alapnak számít. Arról viszont eddig nem sok szó esett, hogy egy egyszerű hardverimplementáción túl az Apple mit kezd ezzel a helyzettel.

2011-ben megtörténhet, hogy az Apple felrázza a felhasználóit és megteremti a mobilos fizetés igényét - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

2.
2.
Mortis
Megint rohamléptekben halad a technológia. Holnap már az androiddá tevő implantátumok is kőkemény valósággá válnak. :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...