HWSW: Átvette a vezetést az Android

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 1.
  • Hardver
Link másolása
Tíz év után vesztette el piacvezető pozícióját a Symbian, miután az Android a karácsonyi szezonban a legnépszerűbb mobiltelefonos platformmá vált. Azért a Nokia operációs rendszere is nőtt, korai még temetni, olvasható nagytestvérünknél, a HWSW-nél.

A táblagépek és a teljes mobiltelefon-piac után az okostelefonok között is nagyot dobbantott az Android, a Canalys felmérése szerint globálisan a Google operációs rendszere vitte a pálmát az utolsó negyedévben. A Symbian a második helyre csúszott vissza, az iOS, a RIM és a Windows követi.

Az Androidot futtató telefonokból 2010 utolsó negyedévében 33,3 millió darab fogyott, ez a 2009-es negyedik negyedévhez képes több mint hatszoros növekedés. A Google platformjának piaci részesedése ezzel 4,7 százalékról 32,9 százalékra nőtt, vagyis minden harmadik új okostelefon már az Android valamelyik verzióját futtatja. A keresőóriás hatalmas növekedéshez segítette partnereit, az LG negyvenegyszeresére, a Samsung és az Acer tizennégy illetve hétszeresére növelte okostelefon-eladásait, de még a HTC is 371 százalékkal teljesítette túl az egy évvel ezelőtti szintet.

A Nokia eladásai még mindig nőnek, de a piaci részesedése folyamatosan csökken - a teljes cikket a HWSW-n olvashatod el!

13.
13.
Effecta
#12: A KIES-sel rábasztok az fix. Nem tudja normálisan felrakni a telóra a Froyo-t, úgy fog akadozni, mint a disznó. De tanulópénznek jó lesz. Vigyétek inkább szakemberhez. Gariban úgyis megvan ingyér.

Peace
Egy Samsung Szervizes
12.
12.
JohnLocked
#11: Öhhhh ez érdekes, hogy ezért be kell mászni a szervizbe, hogy egy egyszerű frissítést elvégezzenek...
Elméletileg ha gépre csatlakoztatod akkor már fel kellene ajánlania az elérhető frissítéseket, persze jobb esetben...
11.
11.
Maxxer
#4: Korábbi bejelentésünkhöz, az Android 2.2-es megjelenéssel kapcsolatban kiegészítésként szeretnénk segítséget nyújtani Nektek. Az upgrade a Vodafone és Telenor ügyfelek részére a KIES szoftveren keresztül érhető el. A T-Mobile ügyfeleit kérjük, látogassák meg a szolgáltatójuk legközelebbi szervízpontját a frissítés elvégézésének érdekében.

Már szedi is ,facebookon van kint az info.
10.
10.
JohnLocked
Van háttere igen, nyomathatják a marketinget is ezerrel, de sajnos az androidot akkor sem fogják tudni nem hogy megelőzni de még a közelébe sem érni, az MS más területen sokkal nagyobbat szakít, mint ahogy írtad a PC-k terén illetve konzolok, és szoftverek terén, amiben esetleg van lehetőség és látok potenciált az egy PSP-hez hasonló mobile konzol létrehozása ami persze egy az egyben egy élő live kliens.
Az Android meg megmarad telefonra mint klasszikus okostelefon OS ;)
9.
9.
becsusbela
#8: Egyetértek is veled meg nem is. Azért a WP7-nek van háttere, mégpedig a Microsoft akit sokszor írtak már le, mégis mindenki windowst használ. :D
A symbiannal meg a klasszikus telefonokról kihalásával egyetértek, akkor fognak kihalni teljesen amikor megöregszünk mi az első okostelefonos (én speciel androidos) generáció! :D
8.
8.
JohnLocked
#1: Tekintettel arra, hogy csak idő kérdése, hogy a klasszikus telefonok kihaljanak nem hiszem :S
Illetve hogy az Apple meg az iPhone is sajnos népbetegség illetve Prestige kérdés amiből nem enged majd a burzsoá, hacsak nem jön ki valami még újabb drága márka... Ellenben a Symbian illetve a WP7 az semmi ilyesmi háttérrel nem rendelkezik, tehát kihalásuk inkább csak idő kérdése...
6.
6.
tiazgriff
@4 bevallom én sem bírtam kivárni míg kidobják.. ráadásul nem is kártyafüggetlen szal mire végigmenne a szolgáltatón a froyo megöregedne az ember. tavaly november óta froyot használok (nem hivatalos) és a legjobb benne a 720p videó :)
4.
4.
watto
3: mégis honnan az info?
Egyik szerviz sem tud mit mondani a hivatalos 2.2 -re. Általános válaszok: 1. egyszer majd; 2. első negyedév; 3. nem tudni
3.
3.
Maxxer
Énis Androiddal mászkálok igza mégcsak a 2.1-el ,mert Galaxy3 .-ra majd most februárba jön a hivatalos froyo:)
2.
2.
tiazgriff
Jómagam is Androidot futtatok (Galaxy s) csak jót tudok mondani róla
1.
1.
Tyebeca
Könnyen kezelhető, személyre szabható, stabil rendszer. Kell ennél több a népnek? Symbiant kezelni egy android után kész rémálom :-D Ha ez igy folytatódik tovább lassan ott tartunk majd hogy még a klasszikus, nem érintőképernyős telefonokon is android fut majd.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...