Egy ideig együtt fut majd az NGP és a PSP

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 13.
  • Érdekesség
Link másolása
A Sony nem nyírja ki azonnal a PSP-t, mihelyst megjelenik az újgenerációs kézikonzolja, az NGP. Ez a fajta taktikai korántsem ismeretlen a japán gyártó részéről, a PlayStation 2-t például a mai napig kapni, és a konzol jó szolgálatot tett, míg a játékosok átálltak a PS3-ra.

Az Edge-nek adott interjújában, Shuhei Yoshida, a Sony egyik fejese erősítette meg, hogy a cég nem lövi le azonnal a PSP-t, amint megjelenik az NGP. Az indok egyszerű: az NGP nem fogja helyettesíteni a PSP-t, ráadásul a gyártó első kézikonzoljára még mindig van igény állítólag.

"Az NGP rendelkezik minden olyan funkcióval, amit a Sony meg tud és meg akar csinálni manapság" - mondta a mester, majd hozzátette, hogy ennek ellenére nem helyettesíthet egy olyan platformot, amelyet immár hetedik éve árulnak a boltokban. Sajnos nem engedhetik meg maguknak, hogy az NGP-t a PSP mostani árán vezessék be, no meg aztán utóbbi még mindig "nagyon népszerű, különösen a fiatalok körében".

Az NGP-nek időre van szüksége, míg a vásárlók "befogadják", addig a két konzol párhuzamosan fut majd, ígérte Yoshida. Ez a taktika korántsem ismeretlen a Sony a részéről: míg a Microsoft anno azonnal "eltüntette" az első generációs Xboxot az Xbox 360 boltokba kerülése után, a PlayStation 2 folyamatos támogatásnak örvendhetett még a PS3 startja mellett is. Bár az utóbbi években kevés igazán ütős cím jelent meg a PS2-re, a konzol a mai napig milliós eladásokat produkál - igaz, ez a gép kategóriákkal sikeresebbnek mondható, mint a PSP.

9.
9.
Norby929
#8: lehet hogy ezzel hülyeséget mondtam xD, inkább csak ennyit mondok remélem 100ezer alatt lesz az ára :)
8.
8.
Norby929
most 40ezer körül mozog a psp-k ára, szal szerintem 60-70ezer lesz (remélem nem lesz annál több) :)
7.
7.
air 2
Ez nagyon szép a cég részéről,csak ha most kb50ezró a PSP mennyi lesz az NGP.
Lehet közelebb lesz a PS3-hoz az ára.
6.
6.
NECROSMOKE
5.
5.
Dresa
Nem véletlenül ott a ps2 is és még mindig milyen eladásokat produkál...
3.
3.
Mortis
A Go-t szerintem nyugodtan lelőhetnék. Az UMD meghajtós hagyományos PSP-re még biztos lesznek vevők, de a Go-ra kétlem...
1.
1.
felegyi
Elég durva lenne ha eltüntetnék a polcokról a PSP-t, igaz ha vennék kézi konzolt, tuti a legújabbat venném alias NGP... sőt máris elkezdtem gyűjteni rá :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...