9 milliárd dollárra értékelhetik a Zyngát?

  • Írta: fojesz
  • 2011. február 14.
  • Pletyka
Link másolása
A Farmville és a Mafia Wars című Facebook-játékokat jegyző Zynga egyre komolyabb mértékben növekszik, a Wall Street Journal szerint egy közelgő forrásbevonással akár 9 milliárd dollárra is értékelhetik a céget. Összehasonlításképpen: a Facebookot nemrég 50 milliárd dollárra értékelték.

A Wall Street Journal értesülései szerint a Zynga jelenleg is új befektetőkkel tárgyal, akik az elképzelések szerint mintegy 250 millió dollárt fektetnének be a Facebook-játékok fejlesztésével foglalkozó csapatba, amivel 7-9 milliárd dollárra értékelhetik a vállalatot. A Zynga egy áprilisi forrásbevonás után 4 milliárd dollárra értékelte magát.

A szám elképesztő, de tulajdonképpen mégsem megdöbbentő: az eMarketer kutatócsoport szerint tavaly mintegy 856 millió dollár forgalmat bonyolítottak a közösségi oldalakon játszható játékok, idén pedig ez a szám elérheti az egymilliárdos álomhatárt is. Az eMarketer felmérése szerint 62 millió internetező (a webet használók 27 százaléka) játszik legalább egy ilyen játékkal, a hirdetők pedig várhatóan 192 millió dollárt fognak az itt megjelenő reklámokra költeni idén.

A Zynga jegyzi a legnépszerűbb Facebook-játékokat, így a Farmville-t és a Mafia Wars-t is. Legutóbbi projektjük, a Cityville óriási ütemben növekszik: mindössze 42 nap alatt érte el a 100 millió aktív játékost, ezzel pedig kiütötte a nyeregből a Farmville-t is.

12.
12.
Quent1n
Hát srácok pedig ez a jövő! :) Szerintem iszonyatosan jól csinálják amit, mondom ezt úgy, hogy nem szeretem a játékaikat.

nincstelen: Kényszerítenek arra, hogy fizess nekik? Még csak azért se kell fizetned, hogy az extra dolgok nélkül játssz. Akkor meg mire a nagy tolvajozás? Remélem cserébe minden szoftvered, filmed és zenéd eredeti, mert különben kicsit vicces a szitu. :)
11.
11.
kivenoko
10.
10.
Miseew
én meguntam...egész gyorsanx D nekem jobban bejön az fps...
9.
9.
Irasalgor
Anyám is tolja a Farmville-t...inkább a felnőtt korosztály között is a nagyon casual réteget fogta meg, akik a számítógépet csak levelezésre használják...
8.
8.
Menrich Brother
5.
5.
Gurren
kapcsolódó kép

http://noob.hu/2011/02/14/xxi_century_drug__by_lukreszja-d39d3nk.jpg
4.
4.
lolman598
rühellem az összes Zínga-szutykot -.-"
3.
3.
YTy
#2: azért mert pénzt kérnek egyes extra dolgokért a játékaikban(amik anélkül is játszható) miért lennének tolvajok?
2.
2.
nincstelen
Az én szememben egy centet sem ér a Zynga! Tolvajbanda.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...