További elbocsátások a Disney Interactive-nál

  • Írta: zoenn
  • 2011. március 15.
  • Biznisz
Link másolása
A januári felmondások után újabb nagyszabású elbocsátásokba kezdett a Disney Interactive: most állítólag 80 munkatársától vált meg a vállalat. A PaidContent szerint ez a dolgozók hét százalékát érinti a változtatás a 4000 főt számláló állományból. Tényleg nagy bajban lenne a Disney?

A legutóbbi tisztogatás eredménye az Epic Mickey-t is fejlesztő, Warren Spector vezette Junction Pointot is érintette, míg a 2008-as Turokot és tavaly a Tron: Evolutiont is tető alá hozó Propaganda Gamest végleg bezárta a Disney. Az elbocsátások száma márciusban sem állt meg, tudatva velünk, hogy még mindig komoly anyagi problémákkal küzd a kiadó.

A legújabb értesülések szerint ezúttal a kiadó online részlegét érintették a személyzeti elbocsátások, mellyel nagyságrendileg nyolcvan fő fizetését spórolja meg a Disney Interactive Media Group. Habár az Epic Mickey jól fogyott, a kiadónak még szüksége van egy igazán ütős kasszasikerre, hogy anyagi biztonságát megteremtse. A filmjeinek sivár játékadaptációira hagyatkozni nem igazán kifizetődő.

9.
9.
krami
#8: Az oké, de akkor csináljanak minőségi dolgot. Csak ugye ahhoz már kicsit dolgozni is kéne...
8.
8.
izomkukac
#7: de ha pár év múlva adják ki akkor nem veszik meg annyian. pont ez a lényeg, hogy egyszerre jelenjen meg a film és a játék.
7.
7.
Birkazoli
#6: Épp ez a baj, hogy minden filmből játékot is csinálnak.Úgy kéne, hogy megjelenik egy film, és akkor csak azzal a játékkal foglalkoznak, és pár év múlva adnák ki.Azért az Epic Mickey szerintem nagyon jó volt, a kamera kivételével benne...
6.
6.
Sarkadi
Nem csodálom,minden Disney-s mesét megcsinálnak .... - The Videogame-nek....sokra mennek vele.
5.
5.
krami
Én egyedül a Turok-ot sajnálom, nekem kimondottan tetszett.
4.
4.
Skyer
#1: Nem fognak hiányozni.
3.
3.
343i
Nem először tenné :)
2.
2.
p.balou
1: Valljuk be... Hiányozni fognak? Nem hinném.
1.
1.
Mortis
A vége az lehet, hogy a Disney kiszáll a játékbiznisz-ből.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...