Nem szállhat ki az Infintity Ward perből az EA

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 17.
  • Érdekesség
Link másolása
A Los Angeles Times jelentése szerint a bíróság elutasította az Electronic Arts kérelmét, így az óriáskiadó továbbra is részese marad az Activision és a volt Infinity Ward vezetők közötti 400 millió dolláros pernek. A Call of Duty-k kiadója számára már ez is előrelépésnek mondható.

Az Activision az Infinity Ward volt vezetőit, Jason Westet és Vince Zampellát szerződésszegés miatt perelte be 400 millió dollárra, később pedig az Electronic Arts ellen is keresetet nyújtott be, amiért az állítólag erre buzdította a srácokat - Westék egyébként az EA szárnyai alatt alapítottak új csapatot Respawn Entertainment néven.

Az EA nemrég azt kérte a bíróságtól, hogy őt hagyják ki az ügyből, mert ahhoz semmi köze nincsen, az viszont elutasította a kérelmét, miután feltételezhető, hogy a kiadó bizalmas információkat húzott ki a volt vezetőkből, míg azok az Activisionnek dolgoztak. Az EA ügyvéde, Robert Klieger azzal védekezett, hogy a rivális kiadónak erre semmi bizonyítéka nincsen, noha - ahogy azt korábban megírtuk - az Activision több dokumentumot is bemutatott anno.

Bár az Activision számára ez előrelépésnek tekinthető, időközben a másik oldal (merthogy a volt Infinity Ward tagok is beperelték a kiadót) is mozgolódott: a csapat 40 korábbi alkalmazottja módosított a keresetén, és újabb hat dologgal, köztük csalással vádolták meg a céget, amiért az nem fizette ki a Modern Warfare 2 befejezése után járó bónuszokat.

Az ügyben májusban várható ítélet.

19.
19.
Mortis
17.
17.
lackosor6
#16: Jah az ár megemelkedne, a minőség meg tovább süllyedne...
Óva intenék mindenkit, aki egyik-másik cég bukását látná szívesen! Mégis emberek munkahelyeiről van itt szó! Mondom ezt attól függetlenül, hogy egyiket se komálom egyáltalán!
16.
16.
HorvathD
Mellesleg,igen maradjon fent mind a kettő cég.
Míg ők a játékokba versengenek,addig árba is ugyanúgy verik egymást.Ha az EA megszűnne akkor az Activision elég nagy monopóliumba lenne,minek hála a játékok ára is megemelkedne.
15.
15.
HorvathD
Az EA -val és az Activisionnal ugyanaz a probléma.
Minőség helyett a mennyiség.Kiadnak egy elhamarkodott játékot,televerik DLC -vel aztán hajrá.
Csak meg kell nézni a játékaikat...
14.
14.
Teuton
Szerintem meg roppanjon össze mindkettő, a tulajdonukban lévő jobb stúdiók meg függetlenedjenek.
13.
13.
gamerplayer
remélem bebukja az activiziló ezek után :DD
12.
12.
Mathia$
lol és még vannak itt emberek akik az Activision-t éltetik!!! xDDDDDDDD
Ettől nem hányni, de még röhögni is lehet! lmfao! :D
11.
11.
Mathia$
#6: Hát igen... A kis pénzéhes kotick bácsi tönkretette a 2 legnagyobb példányszámban eladott fps játék-sorozatot, a cod-ot és a halo-t.
Dehát fenét érdekel is ez engem :D Nekem jó a BF,MoH meg amit most fog alkotni a megújult IW az EA szárnyai alatt, az nem hogy csak ütni fog majd oda-vissza, még ezt a 400 millió dolcsit is simán fedezik az eladásokból ha elvesztenék a pert xD
10.
10.
Cuppak
én is hányok az activision -tól.
9.
9.
MangaBoyKing
Remélem nyer az activision és nem marad még cukorkára se pénze az ea-nak, bár ez hiu remény mivel jol össze lopkodta magát a sok csalással kis féreg .
8.
8.
MangaBoyKing
az ea mindig is egy mocsok csalo kis pökhendi trágya volt ez köztudott ahol tud lop csal .
6.
6.
daenath
Activision=Kotick=$
Vegosszeg: tragyadomb ahol a doglegyek dozsolnek :)
5.
5.
IceColdKillah
#4: Vagy épp ellenkezőleg, vissza tolni őket a szarba! XD
4.
4.
McDuff
nem játékfejlesztőnek kell menni,én erre már rájöttem,hanem ügyvédnek aki kihúzza ezeket a szarból,mennyi pénze lehet már 1-1 nagyobb cég ügyvédjeinek:D
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...