Késik a Gothic 4 kiegészítő, bajban a kiadó

  • Írta: InGen
  • 2011. március 24.
  • Érdekesség
Komoly bajba került az Arcania: Gothic 4 első kiegészítőjének megjelenése. A Fall of Setariff talán sosem látja meg a napvilágot, hiszen a kiadó már rég csődbe ment, most pedig még az egyik legnagyobb befektetőjük is kirántja alóluk a szőnyeget. Vajon a JoWood képes lesz összeszedni magát?

A JoWood "pont időben" jelentette be, hogy bizonytalan időre elhalasztják a Gothic 4 kiegészítőjének megjelenését. Lévén eredetileg holnap, azaz március 25-én jelent volna meg, de most már elképzelhető, hogy soha nem látja meg a napvilágot.


A JoWood már januárban teljesen leégett, és csődeljárást kezdeményezett, de a különböző befektetőknek hála azóta még nagyjából működik. Most a hivatalos szöveg szerint sikerült "eltérő jogi nézőpontot" kialakítani az egyik legnagyobb német befektetővel, a BVT-vel, aminek következtében a Gothic 4 - Fall of Setarrif fejlesztésének költségvetése "tisztázatlan" maradt.

Mindez emberi nyelvre lefordítva körülbelül annyit jelenthet, hogy a BVT nem hisz abban, hogy bármi pénzt viszontlát még a JoWoodból és a Gothic 4 kiegészítőből, így inkább ki szeretne szállni a dologból. A JoWood viszont még mindig számíthat két fő befektetőjének támogatására, így nem teljesen reménytelen a dolog, de a Gothic-rajongók ne mostanában számítsanak a kiegészítő megjelenésére.

19.
19.
lutorator
Mit vártak?Általában (75% ában sztem) gothic fanok játszanak vele.Aki mondjuk végigvitte az 1-2-3-at végiggürcölte az egy ilyen szarral fog játszani? A Gothicokban általában egy szörnyet megölni vigyázva kell hogy ne üssön meg , és nehogy meghalj közben.Gothic 4 Arcania:odamész (legyen mongyuk most egy goblin) egy szörnyhöz nem az van hogy ki kell taktikázni közben védeni miközben harcolsz vele. Nem nem itt odamész csapod csapod csapod.. ennyi . Semmi kombináció, legöbbször a szörny megse üt,nincs benne alvás,nem támadnak meg az Npc-k ha kifosztod a házaikat,dinamikus időjárás?..pff:20 percenként eső....grt.Mint már említettem a harcstílus csapnivaló ... undorítóan könnyű.NPC-k szájmozgása,hangjuk,kinézetük sz..r.Táj rendben van . Történet sz...r,Nincs kovácsolás ,tanulás (pl szebmetszés ilyesmik) nyomsz egy k-t és ott vannak,lépsz 1 szintet kapsz 3 skillpontot elosztod vagy rárakod vmelyikra és ennyi.Nincs értelme italokat főzni,vérteket ajándékb kapod.Nem térsz vissza a helyszínekre.......................RHADT KÖNNYŰ 15 ÓRA JÁTÉKIDŐVEL VÉVIGVITTEM Gothic - módba(Gothic mód- legnehezebb)Szóval ez nem Gothic minden olyan elemet kivettek amitől a gothic z gothic ... ó játék ez de nem gothic más néven elmenne csal mindenki megváltást várt... Ennyit erről a Risen 100x jobb.
18.
18.
NRtoro
A Gothic2 a legjobb. Első játékomra a toronyból kilépve (mivel utálom a csapkodós-kombós játékokat) , az első arra járó farkas megevett, talán ebédre. Na ez fél év pihenést eredményezett a CD tartó tokban. A fél év büntetés után 2. esélyt adtam neki.
Kb 30-dik próbára lenyomva a farkast és megérezve a Gothic2 világának lényegét, a mai napig fan vagyok. Mellékesen kár, hogy nincsenek ilyen játékok. Ja és én kb 20 éve ülök a monitor előtt családapaként. A Risen meg Gothic3 lett, ami nem baj, de nem is előny. Köszi.
17.
17.
Skyer
Legjobb az 1, 2, és a 2 notr. 3 is jó a maga módján, de a legjobb az első kettő rész.
16.
16.
krami
#15: Hát a Gothic 4-el kimerítették a Light Fantasy fogalmát:D
15.
15.
IceColdKillah
Nosztalgia révén most újra játszok a Gothic 2-vel! Igazi Paladinként! XDD
"May Innos guide my hands to vanquish the evil servants of Beliar!"

Ez a Gothic 4 semmilyen szinten nem fogott meg... Elárulná nekem valaki hogy egy IGAZI Dark Fantasy játékot miért kell "ki színezni" ?! Még a Risen-ben is kevesebb "hippi" hangulat volt mint ebben, pedig az egy Hawaii szigeten játszódik!
14.
14.
Extol
Szomorú efféle híreket hallani egy ilyen nagymúltú cégről, remélem lesz egy jobb dobásuk és egyenesbe jönnek.
13.
13.
krami
#12: A Gothic 2: Night of th Raven a legjobb rész. Nekem a 3 is nagyon tetszett. A Forsaken Gods meg ott pihen a polcon, de asszem így patchelve adok neki egy esélyt:)
Kösz az infót:)
11.
11.
hedzsooo
Azok utan, amit a Gothic osszes reszevel muvelt a kiado, nem nagyon sajnalom oket, a GOTHIC 1-2-3 a kedvenc PC RPG-em maig is, minden hibaja ellenre. Ez viszont gyanitom, hogy nem a kiado erdeme, hanem a keszitoke, a Piranha Bytes-e, akik a Gothic 3 ota szinten 1 nagyon jo PC RPG-t, a RISEN-t heggesztettek osssze, hamarosan jon a RISEN 2 is. A TES V mellett a RISEN 2 erdekel igazan az iden RPG-fronton. Ami pedig jelenleg kotelezo a GOTHIC rajnogoknak: MEGJELENT a GOTHIC3: Forsaken Gods javitott kiadasa ( Enhanced Edition ) !!! ;-)

Bovebben is informalodhattok / ovashattok rola pl. az altalam nyitott GK-FORUM topikban ! :-)

8.
8.
Berencsit
én már ott abbahagytam a Gamet, ahol elkezdjük.. egy barlangféleségben. na ott elment már tőle a kedvem, úgy hogy nem is foglalkoztam, és valószinüleg nem is fogok vele. de persze izlések és pofonok. ;)
7.
7.
Sethiran
Mondjuk a tájat és a napszakok váltását bámulni egy hegytetőről ebben a játékban tetszett a legjobban (szoros második hely az Oblivion) de hát ugye végtére nem ezért játszunk RPG játékot :)
6.
6.
Sethiran
Gothic 4 vélemény:
A "grafikai csoda": idétlen mozgás az ellenfeleknél, ismétlődő karakterarcok (nem vicc kb 8 arcot váltogattak)
a történet kimerült a "menj el a környékre és hozz x valamit" jellegű feladatok ismétlésében. Mozgási szabadság a területek között gyakorlatilag zéró
Hát én nem sírok a folytatása után
5.
5.
SSJ Gábriel
Hát ez jó érv.
Egy barátomnak sem tetszett.(mármint a történet)
De akkor nincs egyedül.Ő inkább Gothic 3-azik.
4.
4.
krami
#3: Azt nem vitatom az tényleg jó volt, de inkább lett volna csúnyább és lett volna benne több "Gothic":)
3.
3.
SSJ Gábriel
A grafó azért nem rossz.
Beszerezném,de nincs kedvem.
Most Unreal Tournamentezek
2.
2.
krami
Hát én nem tudom sajnálni. A 4. rész a széria szégyene, legalábbis szerintem.
1.
1.
SSJ Gábriel
De kár.
Pedig nem rossz game...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...