HWSW: Már kérdezősködni is lehet a Facebookon

  • Írta: fojesz
  • 2011. március 28.
  • Bejelentés
Link másolása
A Facebook újabb látványos szolgáltatást indított, ami mondhatni valamilyen szinten hiánypótló. A Questions segítéségével bármely felhasználó tehet fel kérdést az üzenőfalon, a válaszok pedig bővíthető szavazás formájában érkeznek, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Az élesítés folyamatos, s pár napon belül minden felhasználó és minden Page számára elérhető lesz a Questions. Miután aktív a szolgáltatás, a felső szövegbeviteli mezőnél egy új lehetőség jelenik meg a státus, a linkek, a fotók és a videók között. Ezen felül megjelenik a bal oldali navigációs menüben is egy link, ahonnan elérhetjük saját és barátaink Questions aktivitását is, illetve a Most recent részben is szűrhetünk a kérdésekre. A szolgáltatás egyébként már tavaly július óta egy korlátozott béta formájában létezett, így volt elég idő, hogy alaposan csiszolt megoldás élesedjen az összes felhasználónak mostanra.

A privacy beállításoktól majdnem teljesen függetlenül a feltett kérdések tovább oszthatóak barátaink által, ezért ne lepődjön meg senki, ha feltesz egy kérdést, s néhány barátja után teljesen idegen emberek is megosztják véleményüket. A funkció működése egyébként egyszerű. Kérdést feltenni úgy lehet, hogy az üzenetírásnál kiválasztjuk a Questions részt, beírjuk a kérdést, majd sorban adagoljuk a válaszlehetőségeket. Egy opció nyílik arra is, hogy engedélyezzük vagy tiltsuk a felhasználóknak, hogy további válaszlehetőségeket adjanak hozzá a kérdéshez. A kérdésre adott legnépszerűbb válaszok a kérdés alatt jelennek meg, a már meglévő eredményekkel együtt. Kiválaszthatunk akár több lehetőséget is, illetve vissza is vonhatjuk szavazatunkat.

A kérdések Facebook-bejegyzésként viselkednek, viszont egyikük sem lehet privát - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

5.
5.
hakydakillah
Én nem járok frászbúúkra, nem akarok beszopódni :-D
4.
4.
ricsee
1.-nek igaza van,de ha ez bejön akkor legalább nem lesznek ezek a fos színes szagos összevissza alkalmazások..
3.
3.
leviske
Ó, már látom is, hogy amint beivódik a köztudatba, a fal folyton tele lesz mindenféle barom kérdésekkel.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...