Mass Effect - MMO-ként folytatódhat?

  • Írta: InGen
  • 2011. április 11.
  • Hír
Link másolása
Sokan filozofáltak már azon, vajon a Mass Effect 3 után miként is folytatódik majd a sorozat? A készítők elmondása szerint már régóta gondolkoznak azon, hogy valamiféle többjátékos elemet vigyenek a szériába, ennek megfelelően pedig egy MMO megjelenése sincs kizárva a jövőben.

A Mass Effect-csapat keményarc vezetője, Casey Hudson beszélt arról, milyen jövőt lát a Mass Effectben, s ezen belül is mit gondol a multiplayer lehetőségekről. Hudson elismeri, hogy már sokszor és sokat elmélkedtek azon, miként tudnák lehetővé tenni, hogy a játékosok tudjanak egymással találkozni a Mass Effect világán belül, de eddig még nem találtak jó megoldást.


"A multiplayer egy olyan dolog, amire jobban szeretnénk koncentrálni itt a cégnél. Sokan mondják, hogy egy Mass Effect MMO-t szeretnének látni, s el kell ismernem, hogy ennek lenne is értelme ebben az univerzumban" - mondta Hudson, aki szerint még a történet is jól jönne ki ehhez, hiszen a játékosok a Mass Effect első három részében megmentik a világot a reaperektől, ami aztán így szabad a további kalandozásokhoz: "Ha megnyered a reaperek elleni harcot, nem lenne fantasztikus egyszerűen csak éldegélni a Citadellán, vagy elhajózni az Omegára?"

Valószínűleg mindez attól is függ majd, hogy a BioWare hamarosan megjelenő, első MMORPG-je, a Star Wars: The Old Republic mennyire lesz sikeres.

36.
36.
IceColdKillah
Szégyen gyalázat hogy kevés fejlesztő csinál rendes "normális" 35-45 tiszta játékidővel játékot! Régebben mi volt?! KOTOR 1-2; Gothic 1-2-3; Jade Empire.....stb. Én mondom, manapság a Darksiders példáját kéne követni jó grafika + hatalmas játékidő.

Ehelyett mi van? Csinálnak 1 kis dolgot amiben valami nagy forradalmi cucc van lásd: Dark Void 1 hétvége alatt ki lehet tolni.
A másik véglet pedig ez az mmo, én Aion-oztam úgy 4 hónapig valóban élveztem egy mmo minden pozitívumaival de hamar meguntam. Lehet bármilyen szép vagy gizda egy játék, ha nem tudják huzamosabb ideig lekötni az ember figyelmét akkor hiába minden.

Nekem az a véleményem, hogy nem mmo-t csináljanak, hanem a single játékidőt növeljék meg.
U.I.: Ha már valami újat akarnak, akkor győzzék meg Spielberg bácsit hogy filmesítse meg a trilógiát.
35.
35.
peterpal7
#32: Jaboccs, csak én úgy értelmeztem hogy nem tudtad hogy van ilyen. Bocsi :D
34.
34.
Raziel88
#28: Fullra nem ide illik a halo wars.
33.
33.
Yami
#29: És te? Épp erről beszélt...
32.
32.
MaxiJets
#29: ez a linket most nem értem. igen a Halo Wars-ra céloztam.
31.
31.
Berencsit
szerintem a mass effect úgy jó, ahogy van. max koperatív modot tudnék elképzelni hozzá. úgy, hogy 3-an tolnánk haverok 1xre.
30.
30.
exonic
Szerintem is elég rossz öltet, de nem is értem hogy fordulhat meg a fejükbe... MMO a Mass Effect??? :O. 2 külön dolog...
29.
29.
peterpal7
#28: Őőő... hol élsz te? :D
http://www.youtube.com/watch?v=yaE5oHoP3Ok
28.
28.
MaxiJets
a Halo mintájára először egy ütős kis RTS-t jobban eltudnék képzelni. multiplayer támogatás ebben is lehet...
27.
27.
leviske
Már azt a 20 órányi single játékidőt is sajnálják a felhasználóktól, amit mostanság a játékaikba csomagolnak?

Nyugodtan maradjanak a jelenlegi állásnál, egy online játék tökéletesen elég a portfólióba. Sőt, ha a Blizzard-ot veszem alapul, akkor még az az 1 is sok, mert csak a többitől veszi el feleslegesen az időt.
26.
26.
Scoo
#25: Egyébként szerintem se lesz ebből semmi. Most indítják még csak az Old Republic-ot és egy MMO-t nem egy két évre terveznek, hanem jóval hosszabb távra. Amíg pedig meg az Old Republic, addig nem fognak belevágni egy másikba. Ha meg bebukik akkor főleg nem fognak belekezdeni egy másikba.
25.
25.
Hab
Megint csak spekuláció. Szerintem a Bioware.nél sem gondolják ezt komolyan. Semmi értelme nem lenne az Old Republic mellé még egy sci-fi MMO. Azt meg még kevésbé szeretném hogy multiplayer lövöldét csináljanak belőle. Egy co-op RPG viszont jó lenne.
24.
24.
Raziel88
A KOTOR első két része a kedvenceim közé tartozik még most is, de mikor a 3. részét meghallottam hogy MMO lesz akkor kicsit csalódtam bennük. Én tuti hogy nem fogom kipróbálni. Oké biztos jók az MMO-k, de miért nem új címeket csinálnak MMO-nak, ne a régi nagy kedvenceket csesszék el. Jövőre mi lesz Metal Gear MMO, Resident evil MMO, Dead space MMO, Crysis MMO, Silent Hill MMO, Assassin Creed MMO, stb...... Szánalom :(
23.
23.
Raziel88
Multi az még oké, de mmo. pffffffffff
22.
22.
Raziel88
MEKKORA HÜLYE ÖTLET!!!!!!!!!!!!!!!
21.
21.
Mortis
Szerintem sem jó hír. Nagyon nincs rendben valami a BioWare háza táján, először az ME2 butítása, aztán a DA2 butítása, most meg ez az MMO-val való kecsegtetés...Kezdek félni a tOR-tól is...
20.
20.
Speper
Bevallom én magam még nem játszottam ennek a sorozatnak egyetlen részével sem, de szerintem is badarság lenne a részükről egy MMO fejlesztése. Őszintén szólva én még az SW MMO-nak sem jósolok sok időt, habár a téma fantasztikus, és a fejlesztő cég se valami noname koreai, de amíg a WoW élni fog, addig az MMO piacot a Blizzard irányítja. Főleg, hogy most jön a Titan fedőnéven futó, szintén Blizzard projekt.....
19.
19.
Scoo
Én azt mondom legyen ingyenes, böngészőből futtatható mmo belőle! Sőt, még jobb lenne ha az egészet csak táblázatok alapján, szöveges alapon játszanánk! ;) :D
Amúgy inkább legyen sinlge egy jó c-op multival, mint mmo. De ha nem menne a single kárára akkor tőlem jöhet az is.
18.
18.
Macifasz
Na az kéne még, hogy a Kotor után egy újabb címre aggassza rá a BioWare az MMO stílust. Nem, nem, NEM! Legyenek újabb sztorik, új szereplőkkel, azaz főhősökkel. Esetleg úgy, mint a Jedi Knight Jedi Academy-ban, magyarán, hogy lehessen fajt választani. De ne, megismétlem NE MMO!
17.
17.
adikas
Legnagyobb csalódás lenne,nem tudom sokan a wowon is mit esznek nekem 2 hónap dosztig elég volt belőle ,de akkor is csak heti 2-3 órát ha játszottam.
Ha a ME ami most ahogy van MMO csinálnának legnagyobb baklövésük lenne.
Legyen coop vagy találjanak ki mást,de a ME így a legszuperebb és legjobb ahogy van még a Multy is hülyeség mivel a ME messze nem egy agytalan COD féle hentelés.
16.
16.
myrte
zsírosbödön :d csak legyen jó :D
15.
15.
#13: Nem valóban, megijedni majd akkor kell, amikor az első "Nem kell aggódni, nem megy a single kárára és nem von el erőforrást tőle" nyilatkozat megjelenik ! :/
13.
13.
Yami
Nem kel egyből a gatyába csinálni egy MMORPG lehetőségétől.
Mint mindent azt is meg lehet csinálni jól ha elég energiát fordítanak rá.
11.
11.
Netsu
"Ha megnyered a reaperek elleni harcot, nem lenne fantasztikus egyszerűen csak éldegélni a Citadellán, vagy elhajózni az Omegára?"

Ezt már a 2 legvégén is meg lehetett tenni, és már ott is baromi unalmas volt céltalanul "csak éldegélni a Citadellán"... Ha ennyire a multira akarnak gyúrni, akkor tegyenek a 3-ba egy Cooperative módot, aztán felejtsék el ezt a baromságot...

Scoo: Amiket felsoroltál, azokat egy DLC-vel is meg lehetne oldani, tehát én értelmetlennek találom ezt, hogy MMO legyen belőle. Ez a világ, játék mindig is a történetről szólt, és nem arról, hogy mindenkit lepévépézz...
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...