Megtámadták a Sony Online-t is, 24 millió érintett

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 3.
  • Hír
Link másolása
Nagyon úgy tűnt, hogy helyreáll a rend a PlayStation Network körül, elsőként a japán szerverek indultak újra, mikor kiderült, hogy a Sony Online Entertainmentet is támadás érte: 24.6 millió hozzáférés vált a hackerek martalékává. Az érintettek kártérítést kapnak.

Hozzávetőlegesen mintegy 24.6 millió felhasználó személyes adatát lopták el feltehetően még a PSN elleni támadás részeként egy 2007-es, elavult adatbázisból, olvasható a SOE nyilatkozatában. A hackerek összehangolt támadást indítottak a Sony Online Entertainment ellen, mely a cég PC-s és PS3-as MMO-iért felel. A játékok - így többek között az Everquest, a Vanguard és DC Universe Online - szerverei tegnap óta állnak.

"Az információk egy elavult adatbázisból szivárogtak ki, mely magában foglal mintegy 12,7 ezer nem USA-beli bankártyaszámot (a hitelkártyák biztonsági kódját nem) és 10,7 ezer beszedési megbízást az Ausztriában, Németországban, Hollandiában és Spanyolországban nyilvántartott ügyfeleinktől" - tették hozzá.

Az ellopott felhasználói fiók magában foglalja a tulajdonos nevét, címét, e-mail címét, születésnapját, nemét, telefonszámát, felhasználónevét és feltört jelszavát is. A 10,7 ezer osztrák, német, holland és spanyol ügyfél bankszámlaszámát, ügyfélnevét, fióknevét és ügyfélcímét is magukévá tették a hackerek, akik célja egyöntetűen a haszonszerzés volt.

Amint a Sony fülébe jutottak a fenti információk, azonnal leállították a PSN összes szerverét és szolgáltatásait, miközben folyamatosan felülvizsgálták és korszerűsítették annak minden online biztonsági rendszerét.

"Soha nem látott mértékű cybertámadásnak" hívták a japánok az ominózus esetet.

A Sony minden érintett felhasználónak külön emailt küldött, hogy felfedje a lopás tényét. Minden játékos kártérítésben részesül a szerverleállás okozta játékkiesésért, akik előfizettek bizonyos prémium szolgáltatásokra, azoknak a cég 30 nappal meghosszabbítja az előfizetését. A Sony Online-nak ígéretes tervei vannak a DC Universe Online-nal és a Free Realmsszel is.

155.
155.
l.rics16
shatterhand még mindig nem vágod hogy nem az tesz téged gamere hogy eredeti a jatekod hanem inkább hogy hogyan jáccol vele és egy szoval nem mondtam hogy hülyék akik eredetiben veszik meg
154.
154.
shatterhand
#152: azt értsd meg, ha pistike leszed 100-200 játékot akkor ne menőzzön vele,hogy ő a gamer ,a fizetős meg hülye
nem szégyen a warez, meg nem is büszkeség, csak nem kell vele feljebb emelnie magát ,hogy ott az igazság
153.
153.
Quent1n
#152: Én is jártam suliba mind jártunk. Az alapelvet értsd meg. Tökmindegy mennyi pénzed van a lopás az lopás. Az a gond, hogy mindig idejönnek páran és "halálig" védik a warezt, holott nincs rajta mit védeni. Egyszerűen csöndbe kell maradni és elő se jön a téma. A pénzt lehet megfontoltan okosan költeni még a szar játékokra is.

"egynap felkelsz hogy uj de jó lenne ujra kijáccani azt a jatekot akk meg nincs meg neked és meg kel szerezned valahonnan " Ezt úgy hívják függőség. Önuralommal, szabad levegővel és más elfoglaltsággal könnyedén legyőzhető. Komolyan.
152.
152.
l.rics16
shatterhand de a gond az hogy én és elég sok másik ember még suliba járok és nem dolgozok még és akk most azt mondod hogy nem számit gamernek az aki nem eredetiben tolja ha ember nem dolgozik akkor meg csak 1 féle képen tud sok játékot szerezni ha pénzes család nem vok csoró de van 2 tesóm és annyi pénz nincs mindenki kapjon 100 eredeti jatekot a cserélgetésel meg az a baj hogy ha eladsz vami oat és egynap felkelsz hogy uj de jó lenne ujra kijáccani azt a jatekot akk meg nincs meg neked és meg kel szerezned valahonnan 143 az a baj a gameplayel meg ienekkel hogy elveszi a meglepetés erejét és ugy nem oan élvezetes
150.
150.
shatterhand
#130: pont emiatt (van 115 játékod abból 10 tetszik, párat meg 1szer viszel végig) nem kell felszoroznod a játékok árát több százezerre
Én ugyanott tartok ahol te: van kb 10 játék amit értékelek. Volt vagy 20-30 amit 1 végigvitel után eladtam és abból vettem a következőt (2-3ezret csak hozzá lehet tenni még csóró létemre is...mert az vagyok és nem gazdag gyerek). És van vagy 100 olyan játék a "piacon" amiről a hülye is tudja, hogy kár érte fizetni. Csak én azt meg se veszem.
A 10 játékom meg szintén nem ér 130ezret mert, abból most per pillanat 3 darab van a polcomon. AMint megunom egyből adom el.
Nem kell ide jól fizető állás se. Havi 5ezret engedek meg szórakozásnak magamnak és megoldható a dolog. Csak körül kell nézni meg meg kell gondolni mire költöm a pénzt. pl: eleve nem veszek erősen rétegjátékot premier árba. Vagy Fifát hosszabb távra
149.
149.
ogysamson
A Japán ps oldalon amit google fordítóval oldok meg,azt írja 2011.05.03 azaz tegnap,hogy valami útmutató szerűt tettek fel tegnap gondolom hogy mit csinálj a jelszóval stb,oszt 3.61-es fríssítést kapunk hamarosan,a többiről néma csönd vagy éppen csak az megint h.(hamarosan) MAGYARUL SEMMI!!
148.
148.
kicsi_don
#147: Én is 1 ilyet tudnék elfogadni, csak mondjanak már valamit.
147.
147.
#145: Közben én is kérdeztem már párszor, de senki sem tudja.

A Black Ops fórumon meg össze-vissza kamuznak, hogy hol megy Ausztráliában, hol nem megy...a hivatalos oldalon meg síri csönd. Ez amúgy elég idegesítő, mert annyit csak kiírhatna a Sony hogy "a tervezett időpont:". Most ennyire nem tudják? Mondják akkor hogy még 1 hét és oké, elfogadva, de ez gáz, hogy napok óta semmi.
145.
145.
kicsi_don
Senki nem hallotta, hogy mikor indulnak akkor újra a szerverek?
144.
144.
ogysamson
Ez jó addig csönd van míg nem ír valaki,aztán végre!! És lehet marni újból és újból! Ne gyilkoljátok már egymást mint az oviban de tényleg! Rossz olvasni,tudom akkor ne olvassam,de hát a hír érdekelne hátha van fejlemény! De nincs szóval lehet tépni egymást! : (
143.
143.
ResidentGabor
#142 Én nem teaserek alapján vásárolok sok emberrel ellentétben, megtanultam PS2-es időszakomban, hogy részletesebben utána kell járni egy gameknek.
Pl megvárom a gameplay videokat, rengeteg tesztet olvasok a kiszemelt játékokrol.Ez a titka és akkor nem kell attol félni, hogy rosszba fektet bele az ember
141.
141.
ResidentGabor
Rengeteg Xbox-os és PC-s veszekedik itt egymással, holott ez egy Playstationosoknak szoló hír.Nekem huszonakárhány játékom van eredetiben PS3-ra, de inkább erre költöm a pénzem, mint a cigire, vagy egyéb hülyeségekre.
Ez a véleményem az egészről...
139.
139.
Én értelek titeket, nekem jelenleg ps3-ra van Black Ops meg Aliens vs Predator eredetiben, ennyi, ez a kettő, mindig eladom/cserélem, ha jön olyan ami tetszik. PC-n régebben kicsit más volt, mert évekig toltam egy-egy eredetivel, ott nem cserélgettem. De azt nem értem miért kéne mindent megvenni? Úgy írjátok mintha kötelező lenne. Miért kéne 70-et megvenni? Ez ilyen elvonási tünet?
"Úristen, muszáj letöltenem! Jaj, ez se jó, nem baj van egy új MUSZÁÁÁJ leszednem áááá"

Ezt kéne megértenem, tudom, de biztos életkoromból is adódik, hogy ennyire azért nem zakkanok meg. Most per pillanat a két játékom mellett kinéztem a Space Marine-t augusztsra...meg várom az MW3-at, de az cseréli a Black Opsot majd :D Plusz közben ami megtetszik, talán DNF vagy Red Faction: Armageddon...azért ez nem összeg, értitek? Ha magamat nézem, akkor egyáltalán nem gáz az ára, mert azt akarom, hogy elidőzzek vele, élvezzem.
138.
138.
Apostol360
#136: én is így vagyok.... alig toltam eddig ki gameket...boxon másfél év alatt max 15öt...a többibe beleunok,v nem tetszik.
137.
137.
l.rics16
amugy mielött elitéltek másolt xbox jatekokért ha teccik nagyon egy jatek xbox on akkor megveszem eredetiben csak nem xboxra hanem pc re
136.
136.
l.rics16
grindcore xboxra 115 másolt játékom van abbol 10 et szeretek 30-40 jó volt 1x kijáccani a többi meg csalodás volt mert jol megcsinálták a trailert és azt hittem hogy jó a játék ha most kifizettem volna a kb 70 játékra a pénzt ami csalodás hát 70szorozva 10vagy15 ezerrel mert azért nem várnék 1 évig mig lemegy az ára az ugy elég csunya összeg lenne
135.
135.
#130: Szerintem azért nincs igazad, mert túlzásokra építed az egész kommentet. 15 ezer forint egyedül a Starcraft 2 PC-re...a többi ára nagyon hamar lemegy 990-től pár ezerig terjed, ha ennyit sem vagy képes adni azért ami elszórakoztat, akkor smucig vagy ennyi :-D Ez nem csóróság/gazdagság kérdése, más se gazdag, de van pár játéka amit tol eredetiben, ennyi, egy kis csákó is össze bírja gyűjteni zsebpénzből...ha meg van jobb dolgod, mint arra költeni amivel játszani akarsz akkor mit pampogsz hogy így szar meg úgy szar?? :D Ezt nem fogom fel ép ésszel...
133.
133.
ogysamson
Lassan lekapcsolják az áramot is már offline van minden ami sony! :(
132.
132.
pari45
#129. Ebben igazad van. A Gamestoptól érdemes rendelni. Lehet hogy eleinte náluk is magasak az árak de aztán olyan szintre viszik vissza hogy már elfogadható. Lehet hogy néha egy kicsit félre informálják az embereket mert volt hogy azt jelezte ki hogy raktáron van a játék aztán kaptam az e-mailt hogy hát bocsi mégse. De pl ha aznap 4-ig leadsz egy rendelést és van is raktáron másnap már a kezedben tarthatod a game-t szóval ők ilyen téren az egyik legjobb shop.
131.
131.
ON: Azt mondták tegnap este is, hogy a japán szerverek már mennek. Nincs infó arról hogy amerikában és európában mikor fog visszaállni a szolgáltatás?
130.
130.
l.rics16
shatterhand nagyon nem vágod le amit mondtam nem az a NAGY GAMER akinek van pénze minél több játékre sztem az jó gamer aki nemcsak hogy sok játékot ismer de jól is jáccik velük nem tom hány játékkal toltad meg hogy mien vagy bennük de 100% hogy warezosok közt vannak emberek kaik nemcsak hogy több jatekot ismernek mint te hanem jobbak is bene és mások vagy elfogadják és azt mondják néhányan hogy ge.i de jól jáccik de vad lenne én is tudnák igy vezetni vagy headshotokat adni vagy szarrá verni ellenséget vamien verekedős jatekban te meg elbujsz a mögé hogy ő egy kis csoró aki nincs ugy elkényesztetve mint én warezos jatek nem tud ezu semmit és képzeld nem minden warezos csoró csak van jobb dolguk mint arra elkölteni az összes pénzét főleg igy válság idején kinek van pénze 15 ezeré megvenni egy jatekot hát vannak de ha ugy nézed hogy modnjuk 20 játékot akar megvenni ember azé ugy már elég drága főleg ha bele gondolsz a legtöbb játék mostanságba egy csalodást okozó szar most gondold bele példát mondok nem kell sirni hogy ezt most becéloztam és azt basztatom sok ien játék van mindenki tudja mienekre gondolok pl maffia 2 az 1 a korának legjobb jateka volt 2 ahoz képest egy csomó ember szerint szar gondold el hogy egy gyerek aki nem gazdag összegyűjti rá a pénzt az szar na akkor mi wan?hát beszopta az van warezosnak nincs mitől félni leszedi azt pfuj bazeg ez mekkora szar még jó hogy nem dobtam rá ki 15 ezret
129.
129.
Quent1n
#126: Konzolokszervizéről annyit, hogy kétszer vásároltam náluk, kétszer nem adtak számlát. Pénzt elvették, játékot kiadták. Így lehet olcsóbbnak lenni... :P De pl. a Consolercorner-be se adtak számlát. A Gamestop-ba viszont igen. A Supergamer meg csak egy online bolt annak se a legszínvonalasabb. Maradjunk annyiba, hogy szét lehetne nézni az ilyen boltok + a sztech kiskerek háza táján.

myrte: Türelem ennyi. :) Én is szeretnék mostazonnal egy Motorola Defy-t de nincs rá zsém. Ennek ellenére ha lesz akkor megveszem tökmindegy hogy eltelt x honap. Amúgy szomorú ha valaki csak most tanulta meg, hogy nincs feltörhetetlen rendszer. :) Az utolsó bekezdésedért pedig hatalmas respect ez így igaz (kivéve a használt játékbizniszt mert az nem tiszta annyira) . Piára, bagóra, kocsmára, bulira, kocsira, lcd tv-re, mobilra tökömtudja mire mindenkinek futja. A játék az drága de még a Windows is az :D Amíg van ingyen alternatíva addig tökmindegy, hogy egy játék 2ezer vagy 10 ezer.

..::RoLiSoAp::..: Akinek sok pénze van sokszor az keresi a legjobban a kibúvókat, hogy hogy maradna még több pénz a zsebébe....

A Sony meg remélem talpra áll ebből. Ha ők veszítenek mi is vesztünk, és ha a nagy vezetők nem húzzák meg a határt valahol akkor a Sony csak az első áldozat volt.
128.
128.
myrte
#127: akinek flashelt az már csak így tolja, csak irigykedek :) (így könnyebben ki tudnám választani, hogy milyen játék jön be)
127.
127.
Skyer
#125: Én így szoktam:
-Kijön a játék
-megyek a gonosz csúnya torrentoldalamra és leszedem
-kitolom single playert, ha nincs lehetőség multira (csak eredetivel) akkor törlöm is le
-eltelt egy év
-olcsó a játék, tudom milyen, és még multizhatok is. Perfect.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...