HWSW: Bejöttek a folytatások az EA-nek

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 6.
  • Biznisz
Link másolása
Az év elején kiadott bombasikereknek, valamint a FIFA 11 folyamatosan jó piaci teljesítményének köszönhetően javult az Electronic Arts pénzügyi teljesítménye. A vállalat bevétele és profitja egyaránt emelkedett éves összehasonlításban, írja nagytestvérünk, a HWSW.

Egy év alatt 11 százalékkal 1,1 milliárd dollárra növelte forgalmát a világ második legnagyobb független játékkiadója, az Electronic Arts. A kiváló eredmények elsősorban a negyedév során megjelent bombasikereknek köszönhetők, név szerint a Crysis 2, a Dead Space 2 és a Dragon Age 2 húzták az eladásokat, mindegyikből több mint 2 millió ment el - ezek egyikének sem a fejlesztője az EA, csupán a kiadója. Továbbra is jól fogyott a FIFA 11, amelyből a tavaly őszi megjelenés óta már 12 milliót értékesítettek különféle platformokra, valamint a Battlefield: Bad Company 2 is keresett cím, már 7 millió példánynál tart.

A növekedő bevételhez látványosan növekedő profit is társult, a nettó eredmény ötszörösére emelkedett és 151 millió dollárt tett ki. Ennek oka egyrészt, hogy az EA tovább folytatta korábban megkezdett költségcsökkentési programját, amely létesítmények bezárásával, elbocsátásokkal és átszervezésekkel jár - 2010 azonos időszakához képest a létszám 200 fővel 7645-re csökkent, de a megelőző negyedévvel összehasonlítva is 100-zal kevesebb dolgozót foglalkoztat a cég. Az alkalmazottaknak több mint ötöde "alacsony költségű" régióban tevékenykedik.

A vállalat nagy reményeket fűz a Battlefield 3 és a The Old Republic felé is - a teljes cikket a HWSW-n olvashatjátok el!

7.
7.
Cuppak
Bad Company 2 7milla szép , legjobb FPS szerintem , megérdemelték .
BF 3 nagyon várós :D és Secret World is (valaki tudja hogy havi fizetős lesz-e ?
6.
6.
PcSanyko
#5: Jobb is a mostani nevük.. :D
5.
5.
Mortician
A Dead Space 2 az EA fejlesztés. A Visceral Games az az EA Redwood Shores, csak épp nevet változtattak.
4.
4.
crytek
Crysis 2 is átlépte már a 2 miilát? Nemrég alig 1,4 milla volt.Akkor digitlis verzióban is elég sokat tölthetnek le!
3.
3.
Józsi_Doe
Durva, De 2011-ben jelen pillanatig az Ubi AC Brotherhoodján kívül csak az EA jelentetett meg toplistára is érdemes játékot.
2.
2.
Kocsis92
kellenek az új címek az igaz, de én megőrültem volna egy új dead space, dragon age vagy crysis nélkül:D
1.
1.
Mortis
A FIFA(ott 11 xD) kivételével minden kettő...Ez azért figyelemfelkeltő. Mondjuk megérdemlik. Valamilyen szinten ugyanis a felsoroltak mind megérik az árukat. :)

Nem lennék EA dolgozó, ilyen helyzetben, az biztos.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...