Sztrájkol az Eden Games

  • Írta: ATi0021
  • 2011. május 11.
  • Biznisz
Link másolása
A Test Drive Unlimited játékok fejlesztő csapata, az Eden Games egynapos szimbolikus sztrájkba kezdett kiadója, az Atari miatt, a cégóriás ugyanis a jelenlegi 80 fős csapat létszámát huszonkilenc fősre csökkentené. A baj nem most kezdődött, de látszólag most érte el a tetőpontot - kiborult a bili.

A francia fejlesztőcsapat szerint az első figyelmeztető jel a 2009-es leépítés volt. Az Eden Games állítja, hogy az Atari "rossz gazdálkodása" miatt kerültek a jelenlegi nehéz helyzetükbe. Hiába alkottak meg számos sikeres játékot, a fejlesztőcsapat anyagi helyzete nem javult, sőt a kiadó rossz döntései miatt számos veszteség érte őket - az Eden Games most egynapos sztrájkot hirdetett május 11-re, ahol több követelésüket kifejtették.

Jim Wilsonnal, az Atari vezérigazgatójával szeretnének tárgyalni, akit alkalmazottjai még soha nem láthattak. A téma a leépítési terv és a cég egyoldalú viselkedése lenne, az Eden Games továbbá szeretné, ha ugyanolyan bánásmódban részesülnének, mint az Atari dolgozói. Ezeken kívül a szerkezeti átalakítást és anyagi támogatást várnak az Ataritól, illetve az Eden Games segítségért fordult legutóbbi a Test Drive Unlimited 2 játékosai felé is. Kérésük, hogy a rajongók készítsenek egy sztrájk témájú festést autójukra, majd töltsék fel alkotásukról készített képet a játék hivatalos fórumába.

12.
12.
ATi0021
#11: Valóban jól tudod, az Infogrames a nagyfőnök. A TD sorozatot is kibérelték, és ha jól emlékszem ezek alapján 2013ig kell jönnie új Test Drivenak. Így szólt a megállapodás, szóval kíváncsi leszek a megmaradt 2 évbe hogyan rak össze 29 ember egy játékot pénz nélkül.
10.
10.
shatterhand
asszem ők csinálták a V-rallyt
inkább azt folytassák
9.
9.
shatterhand
#3: nekem a NFS:HP érdekesebbnek, jobbnak és szebbenk tűnik (de ez egyénfüggő persze)

eza szogeten való cirkálás ,meg sim rész vhogy nem tudott megfogni
8.
8.
Quent1n
#7: Ilyen eladásokkal felesleges követelni bármit is. A felhasználók többsége szerint egyáltalán nem lett olyan nagy szám a 2.

PolluxHUN: Így van. De valamiért mégse veszik az emberek se PC-n se konzolon. Talán mert kicsit unalmas, vagy mert nincs olyan hangulata, vagy a grafikája miatt, franc se tudja. Ennek viszont ez a következménye.

Akkor is vicces valahol, hogy még azoktól várnak támogatást akik megvették a játékot.
7.
7.
ATi0021
#5: Abban a 8 évben megmentette az Eden Games a Test Drive sorozatot. Igaz második kiadásként de kiadtak egy jó Alone in the Darkot és a TDU2 se lett rossz. Sőt jelenleg az Atari legsikeresebb játéka a TDU2. Szóval igazán van oka az Eden Gamesnek jobb bánásmódot követelni.
5.
5.
Józsi_Doe
Mióta felvették az atari nevet(kb 2003) ez a cég futószalagon ontja a hulladékokat, 8 év alatt ha 3-4 élvezhető címük volt. Nem értem milyen pozitív dolgot vár tőlük az Eden games.
4.
4.
ATi0021
A Test Drive Unlimited 2-vel alapvetően a probléma a bugok, bizonyos márkák hiánya (Lamborghini, BMW...) és a hackerek magas létszáma. De ezt leszámítva multiba nagyon erős lett.

Túl sok mindent akartak megvalósítani, annak ellenére is hogy kevesebben voltak, mint a TDU1nél. Plusz anyagilag se voltak elengedve annyira mint egy EA-s fejlesztő. Szóval kellett kompromisszumokat kötniük. Igaz közbe becsúszik néhány hiba, de igyekeznek bővíteni a TDU2-t.

És az is igaz, hogy az Alone in the Darkot elég rendesen elszúrták, de a második kiadás már egész jó lett.
3.
3.
PolluxHUN
na piff megint kezdődik a deszar ez a TDU/TDU2 verseny! Igen az átvezetők cefet bénák és igen a gamma graffja nem 1 dirt3(és akkor mi van???), de bakker 2teljes szigeten lehet hasítani olyan úthálózattal hogy az elképesztő. Millió egy különböző dologgal lehet piszmogni ha éppen nem akarsz versenyezni...azt hiszem erre egyetlen egy konkurens játék sem képes.
2.
2.
Vopesz
Hát a hivatalos fórumot sem árasztották el az átfestett autók, szólogatnak be rendesen :) Én csak youtube-on néztem, de a "sztorimód történetvezetése és szereplői" még így is mély nyomot hagytak bennem.
1.
1.
Quent1n
Inkább egy tisztességes játékot kellett volna csinálni, nem egy ilyen kiegészítő lemezt. Csoda, hogy nincs pénz? Minden platformot nézve eladtak kb. 750ezer példányt.

Mintha elérhetnének valamit. Az meg különösen vicces, hogy a játékosokat kérik, hogy támogassák őket miután megvették ezt a korántsem olyan nagy durranás játékot. Sajnos manapság ilyen a játékipar. Egy rossz lépés és paff.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...