Ingyen játékok a nem magyar PSN-usereknek

  • Írta: zoenn
  • 2011. május 17.
  • Hír
Link másolása
A Sony végre pontosan felfedte a Welcome Back program keretében ingyenesen letölhető játékok listáját. Az elmúlt hetekben a mennyei mannától megfosztott PSN-felhasználók ezek közül választhatnak ki kettőt, mintegy engesztelésképpen a szolgáltatás szüneteléséért. Persze a magyarok ismét kimaradnak.

Az áprilisi hackertámadást követően a rendszer nyögvenyelősen állt helyre, az összes szolgáltatás újraindítására még a hónap végéig várnunk kell. Ám a PS Store újbóli eljövetelére hatványozottan is érdemes, elvégre a japánok ajándékaként, nem egyszerű arcade játékokkal lehetünk gazdagabbak, hanem korábban dobozos címként megjelent, igazi nagyágyúkkal is.

Tényleg érdemes játszani velünk, a rossz hír viszont az, hogy vérbeli fanatikus Sony-hívők már vélhetőleg többjükkel játszottak az elmúlt évek folyamán - ha viszont lemaradtál volna valamelyikükről, itt az idő, hogy ingyen és bérmentve pótold őket.

A Sony megerősítette, hogy amint a PlayStation Store újból üzembe lép, a Welcome Back program keretében minden meglévő PlayStation Network tag a következő listából két játékot választhat ki, és tölthet le:

A PS3-tulajoknak felkínált címek:

  • LittleBigPlanet
  • inFamous
  • Wipeout HD/Fury
  • Ratchet & Clank: Quest for Booty
  • Dead Nation

A PSP felhasználók szintén két játékot tehetnek magukévá, az alábbiakból szemezgetve:

  • LittleBigPlanet PSP
  • ModNation Racers PSP
  • Pursuit Force
  • Killzone Liberation


Ezen felül 30 nap ingyen PlayStation Plus tagság jár minden nem PS+ felhasználónak, a meglévő PlayStation Plus előfizetők 60 nap ingyenes hozzáférést fognak kapni, a Music Unlimited felhasználóinak pedig 30 nap grátisz mókát biztosítanak. Ami még nem tisztázott egyelőre, hogy a Home-userek milyen javakat kapnak majd, erről később nyilatkozik a vállalat.

Azonban itt jön a feketeleves! Ahogy nagytesvérünk, a HWSW írja "a fentiek egyben azt is jelentik, hogy a Sony azoknak a felhasználóknak semmilyen ajánlattal nem szolgál, akik olyan országokban élnek, ahol hivatalosan nem érhető el a PlayStation Store online piactér. Ilyen ország többek közt Magyarország is, ahol a Sony továbbra sem biztosít semmilyen fizetős online tartalmat, jóllehet más kelet-európai piacokon már jó ideje elérhető a piactér, ráadásul a rivális Microsoft is nyitott tavaly ősszel hazánk felé az Xbox Live fizetős tartalmakkal", ha csak nem külföldi címmel regisztráltunk a PS Store-ra. Kishazánk hátrányos helyzetéről a HWSW-n olvashatsz bővebben.

A Sony külön felhívta a figyelmet arra, hogy minden létező PSN-felhasználó 30 napon belül változtassa meg a jelszavát, mert csak akkor részesülhetnek a Welcome Back nyújtotta örömökből. Megmosolyogtató dolog, hogy a német piacon a Dead Nation és az inFamous helyett a Super Stardust HD-t és Hustle Kingset kapják germán barátaink, mivel ott nyíltan ostorozzák az erőszakos játékokat.

Akik ilyen módon kipróbálják a PS+ szolgáltatását, és ott további extra tartalmat (játékokat, dinamikus témákat, avatárokat) vásárolnak, azok az ingyenes időszak után is a birtokukban maradnak örökre.

Erősen ajánljuk, hogy PSN-felhasználó olvasóink - ha eddig nem tették volna - változtassák meg a jelszavukat, és várják nyugalommal a PS Store fellövését, hiszen meg fogja érni.

44.
44.
#40: Nálam a Dead Nation befigyel, jó kis árkád zombigyilkolás mint anno a PC-s Zombie Shooter-ekben, csak jobb grafikával. Plusz coop!

Hát a másikon még gondolkodom, talán egy kis száguldás Wipeout módra?
43.
43.
armino8
#39: Magyar accounttal felmész psen utàna kapsz emailedre egy linket a linkbe vagy egy olyan rész ...../security/reset..... Itt a securityt írd át reset-re és menni fog.A uk-snál meg bejelntjezel psen és adaz egy új jelszót!
42.
42.
armino8
Nem értem am mert nem ip-hez kötött mert itthon ugyanúgy megy uk,us reg akkor kb h müködjön egy katt és menne,nem értem,de am nem csak itt hanem mindenhol meg vagyunk különböztetve sajna!:(
41.
41.
mnmn1
csak ugy szolok hogy az UK store-on a R & C helyett a Super Stardust HD les elerheto!

http://uk.ps3.ign.com/articles/116/1168560p1.html
40.
40.
Kocsis92
most egy kicsit megbántam, h megvettem az LBP-t mert jó lenne ingyen, és akkor a játékra kiadott pénzt elkölteném a dlc-kre:D de legalább így újra beindul az 1-nek az élete és sok új pályával találkozhatok online+elérhetem a communitys trófeákat:D Infamous tuti lelesz szedve.. többiek, a másik 3-ból mit ajánl a nép szava?:D
39.
39.
ktomika
Tudom hogy százszor megkérdezték de miért kell jelszót cserélni? És hogy lehet?
38.
38.
kicsi_don
arról szól a történet, hogy a frissen reg.-ek is hozzá jutnak a letölthető játékokhoz?
vagy csak az eset előtt regisztráltak?
37.
37.
Davidoo
Na most, nekem van 2 accom, így mindkettővel igénybe vehetem gondolom az 5 játékot, magyarul, 4-et letudok szedni az 5-ből :D Egy kis trükk, de ez persze csak elmélet. Lehet, hogy a gép IP-jét nézi, akkor meg tök mind1, úgy sem engedi.
36.
36.
kistopci
nem hiszem el én nekem ugyan úgy nem volt x ideig aztán mit kapok? SEMMIT!:(:(
Szerintem kéne valamit csinálni, nekem olyan érzésem mintha nem lennék teljes körű felhasználó :(
34.
34.
Vurgi
#33: nekem is... de sztem azért, mert ugye még sehol sincs PS Store, aztán azért nem engedi.
33.
33.
sherex
nekem azt írja hogy
PlayStation®Store is not available in the selected country or region.
pedig angol felhasznló vok
32.
32.
armino8
#30: Meg pl egy normális avatart nem tudsz cserélni....Kivág teljesen:D
31.
31.
armino8
#30: Nekem annyit írt vissza az EA,h sajnáljuk de csináljon egy másik account-ot,de mindegy is....Megy az a lényeg... :D
30.
30.
shatterhand
#29: a battlefield bc2nél is volt vmi gond a magyar acc-nál, de ott az EA fiók miatt.
Írni kellett a magyar EA ügyfélszolgálatnak és összekötötték az EA fiókot/kat a magyar accal. Vmi ilyesmi volt, de a lényeg,hogy megoldották.
Nekem is volt egy gubancom a vip kóddal. Írtam nekik és segítettek. Igaz a levélben rendes reklamálás is volt,hogy a megvettem a terméket és rajtam kívülálló dolog miatt miért szívok. Segítettek.
29.
29.
armino8
#27: Tudom én is így töltök dlc-ket uk storeból és magyar acc-al játszom.
De pl fifa 11-nél nem tudsz neten játszani mert kódos és nincs store a 10-el még lehetett....A lényeg,hogy meg lehet oldani a dlc problémát...
28.
28.
armino8
#26: Persze,hogy fog menni csak oda kell feltenni...
27.
27.
shatterhand
#25: korábban gond lehetett a fizetés, de ma már lehet font/euro alapú kártyákat venni (konkurens oldalon még az árfolyam alapján is kedvező áron)

A másik. A magyar store meg nem is biztos,hogy jó lenne. Az angolon több cucc van. Az USA storeon meg még annál is több.
A dlc-t leszeded az angol storeról és használhatod magyar acc alatt.
26.
26.
JacoB
de ha letöltöm az UK-s Accomra a két játékot, az fog menni a magyaron is ?:D
25.
25.
armino8
Arról nem tudunk semmit,hogy mikor lesz ps store?Tudom,hogy elvileg 31.ig teljesen helyre áll a rendszer...Fa..ságnak tartom azt,hogy pl csehországban van store nálunk meg nincs,nem értem,hogy miért nincs egy egységes ps kártya egész európára euró-s alapú és akkor mindenki megvehetné nem lenne ebből vita...
24.
24.
shatterhand
Már megijedtem.
De most nem azért ez akkor érintene minket,ha eddig demót se tudtunk volna leszedni akár japánból is.
UK/USA accot lehet kreálni azt ott játszol vele ahol akarsz.
23.
23.
KenyeresB
Hu most örülök igazán, hogy eddig kihagytam a LBP-et meg az Infamoust. Pótlás ingyen. Zsír. :)
22.
22.
#20: Amit leszedsz a 30 nap alatt, az örökre a tied lesz. Nemcsak a 2 játék, hanem a Plusz exkluzív tartalmak is, XMB themes, stb... Esetleg Qore! Ez USÁ-n van fent!
21.
21.
#12: Így van, a Store megy magyar IP címmel, és külföldi reggel, de van néhány szolgáltatás, ami nem elérhető, pl Netflix, ahol HD-ba, 720p be lehet angliában, angol IP címmel filmet nézni. A LOVEFiLM is egy ilyen alkalmazás. Meg a VUDU HD Movies!

De ezeket ki nem szarja le! A lényeg, hogy demókat lehessen leszedni, trailereket, Pulse-t, multizni, barátlista, stb. Azok meg eddig is mentek!
20.
20.
adam0524
De ez igaz nem 30 napig használhatom a játékokat?Mert akkor az inFamous-t és a Ratchet and Clank-et szedem le.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...