Tarol a Red Dead Redemption, késik a Spec Ops

  • Írta: fojesz
  • 2011. május 25.
  • Biznisz
Link másolása
A Take-Two kiadta a 2011-es pénzügyi évéről szóló helyzetjelentését, amiből kiderül: a kiadó végre nyereséges lett, a Red Dead Redemption még mindig tarol, és várhatóan az L.A. Noire is sikeres lesz. Elemzők szerint a Take-Two most érte el azt az egyensúlyt, hogy fel lehessen vásárolni.

A Take-Two a tavaly áprilisban kezdődött és idén márciusban befejeződött 2011-es pénzügyi évben újra nyereséget termelt, ráadásul mindezt úgy, hogy nem is volt GTA megjelenés a közelmúltban. A kiadó 1,14 milliárd dollár bevételt termelt, ami 49 százalékos növekedést jelent éves szinten, továbbá idén már 53,8 millió dolláros profitot termelt, ami a tavalyi 108,1 millió dolláros veszteség után szép előrelépés.

Köszi, Rockstar Games!

Más kérdés, hogy hiába nem volt GTA, a számokat még mindig a Rockstar húzta fel leginkább a Red Dead Redemption révén. A játékból eddig világszerte 8,5 millió példány kelt el, és állítólag szépen szerepelt a Grand Theft Auto IV: Complete Edition és a Red Dead Redemption: Undead Nightmare is. Ezek után egyáltalán nincs mit csodálni azon, ha a kiadó meghosszabbította a Rockstar kreatív csapatával - Sam és Dan Houserrel, illetve Leslie Benziesszel - a szerződését.

Az NBA Elite 11 lelövése után kiemelkedően szerepelt az NBA 2K11 is - a játékból eddig több mint 5 millió példányt adtak el -, és szépen teljesített a Top Spin 4, a Major League Baseball 2K11, a Civilization V és a Borderlands is.

A jövő is a Rockstaré

A Take-Two a 2012-es üzleti évre 1-1,1 milliárd dolláros bevételt vár, és egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a jövőben is sokat köszönhet majd a Rockstarnak. A kiadó szerint az L.A. Noire már most nagyon sikeresnek tűnik, ez mind a rajongók, mind a média visszajelzésein érződik, és ahogy arra korábban is utaltak néhányszor: nem kizárt, hogy a játékból sorozat lesz a jövőben.

Ráadásul minden hercehurca és kínos csend ellenére a kiadó azt is megerősítette: a Max Payne 3 és az Agent még mindig készül a Rockstarnál. Utóbbi PS3-exkluzív cím, még 2007-ben jelentették be, 2009-ben beszéltek róla bővebben először, de eddig még semmit nem mutattak belőle. A játék a hidegháború idején játszódik, és állítólag a Rockstar "Szupercsapata" dolgozik rajta. A Max Payne 3 esete kevésbé érdekes: a játékról éppen most kezdtek el szállingózni az új infók és screenshotok, amelyekből egyébként világosan látszik, hogy a projektet átalakították néhányszor az elmúlt hónapokban.

A jövőben megjelenő címek kapcsán a Take-Two még annyi érdemleges információt említett meg, hogy a Spec Ops: The Line című játék késni fog: a Yager taktikai lövöldéje csak a 2013-as pénzügyi év első felében, azaz jövő április és szeptember között fog boltokba kerülni.

Most lenne jó megvenni a Take-Two-t

Érdekes, hogy a helyzetjelentés kapcsán elemzők azt is felvetették: most kellene megvenni a Take-Two-t. Mint ismeretes, anno az EA bepróbálkozott a kiadónál, de akkor nem jött össze neki a biznisz. Szakértők szerint most azért lenne más a helyzet, mert a kiadó vállalati értéke - kvázi: ára - nem olyan ingatag, mint eddig: korábban csak a GTA megjelenések után értékelődött fel a cég, azonban most, hogy a Red Dead és az L.A. Noire is beállt a sorba, az ár viszonylag stabil maradhat.

A Take-Two egyébként szerződést kötött a ZelnickMediával, a gyakorlatban ez annyit jelent, hogy továbbra is Strauss Zelnick marad a kiadó vezérigazgatója.

18.
18.
p3ti
El adják magukat az EAnek az ugyan az mintha el adnák a lelküket , Így tovább rockstar!
17.
17.
KenyeresB
#15: Hamar? :) Ja ha neked hamar a bő 40-50 óra akkor én kérek elnézést :)
16.
16.
vytros
Vaaaagy esetleg meg is tarthatnák a függetlenségüket, és nem csökkenne a minőségi fejlesztők száma azzal hogy az Acti vagy az EA megvenné őket. Ki tudja, még a végén ők is ilyen nagy cégnek számítanának.
15.
15.
kistopci
Nagyon jó a Red Dead Redemption csak hamar ki lehet játszani.
14.
14.
kivenoko
Talán annyiból jó lenne ha megvennék, hogy készülnének PC-re portok (nem mondom biztosra) de ha így csinál minőséget, akkor maradjon így... igaz nekem nincs konzolom, de örülök neki, hogy a konzolosok legalább tudnak épkézláb játékkal játszani :D
13.
13.
adamsfamily
#10: Az a csöves EA lassan már mindent meg akar venni.Szerintem addig jó amíg a take- two keze alatt maradnak.
12.
12.
Mortis
Miért pont a Spec Ops-ot? :( Várom már több mint egy éve...
10.
10.
shatterhand
Most lenne jó megvenni?
Pár éve 2milliárd dollárt utasítottak vissza (az EA még követelte!! is,hogy fogadják el az ajánlatot).
Na most azóta kijött a red dead és az la noire.
Sztem nincs a pénz amennyit ki tudna pengetni az EA ezek után.

De miért is kéne megvenni??? Vagy eladni??
Nem értem.
9.
9.
KD
Red dead ből nem akarnak kiadni egy GOTY editiont?? szeretném megvenni de nem akarok utána külön dlc-k ért fizetni....
8.
8.
Mathia$
L.A. Noire már tarol - több mint 1.6 millió eladott példány az első héten (ami nem volt teljes hét csak 5 nap) Már simán járhat 2,5 milliónál. :)
7.
7.
abydos
Ha az Activision megvenné a Take-Two-t, akkor a következőre számíthatnánk:
- Kirúgnak MINDENKIT mindenhonnan. Beraknák a saját emebereiket és pár hét alatt kész is lenne az első GTA, amiben szabadon lehet majd rohangálni, de hogy autót tudj lopni DLC-t kell majd letöltened és így tovább. Azért ezt már megtanulhattátok volna, hogy az Actot nem a minőség, hanem a mennyiség hajtja, szal még az ötlet is kiábrándítóan felháborító, hogy megvegyék, eszetekbe ne jusson ilyet emlegetni, mert a végén az Acti fülébe jut a tervetek és ezért veszik meg őket, de akkor azt sose bocsájtanám meg nektek!!!
6.
6.
Dresa
#2: LOL XD
Bár elég jó ötlet, megnéznék egy rockstaros cod ot :))
5.
5.
Csoola
az LA Noire nagyon állat, idáig nagyon tetszik, a Max Payne 3-at meg alakitgassák még, mert eddig ugy tünik, hogy a kedvenc játékombol valami egzotikus shootert akarnak összerakni, holott a sötét new york adta ott az alaphangulatot..
4.
4.
Folti90
#2: Lehet jól járnánk XD
3.
3.
KenyeresB
Red Dead a legnagyobb :D :D Imádom. Nem csodálom, hogy viszik mint a cukrot.
2.
2.
Gurren
szerintem adják el az activision-nek és kezdjen el a rockstar call of duty-kat gyártani.
1.
1.
Na most a Take-Two helyében, hogy megint nyereséges a cég és jó kilátásai is vannak a jövőt illetően, miért is kellene eladni ? Az, hogy meg akarják venni azt meg pont magasról lesz@rják, illetve, ha belefáradtak, vagy szép summa reményében csinálni akarnak pár új csapatot nulláról akkor érdemes lenne, de csak akkor ! :)
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...