Bajban a Fallout MMO, csődközelben az Interplay

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 1.
  • Biznisz
Link másolása
Az Interplay immár több mint tíz éve küzd anyagi problémákkal, azóta éppen csak vegetál, és arról ábrándozik, hogy tető alá hoz majd valami zsíros projektet, és megint minden szép lesz. A Fallout Online MMORPG lett volna az egyik fegyverük, de elképzelhető, hogy ebből sem lesz semmi.

Az Interplay utoljára 1997-ben, a Fallout első részének megjelenése után tudta tisztességesen megszedni magát, azután szépen lassan  a hanyatlás útjára lépett a kiadó. Ahogy arról többször beszámoltunk, a cég végső mentsvárként még a Fallout jogait is eladta a Bethesdának közel 6 millió dollárért, de úgy tűnik, ebből sem tudott talpra állni - vagy csak valaki nagyon nem tud gazdálkodni a cégnél.

A Bethesda azóta marakodik az Interplayjel, hogy akkor csinálhat-e Fallout MMO-t vagy sem, de látszólag most már az is elég, ha hagyja, hogy az 1983-ban alapított vállalat magától megpusztuljon. Tény, hogy a Fallout Online elkészítése (a fejlesztést egy bolgár stúdió végzi) talán lendíthetne valamit az Interplay jó dolgán - feltételezzük, hogy a jogokat tényleges birtokló Bethesda ezt hagyná is -, azonban most már annyira kilátástalan a cég helyzete, hogy maga is azt vallja: nem biztos, hogy be tudja fejezni a projektet.

A tavalyi év során az Interplay 1,034 millió dollár nettó veszteséget könyvelhetett el 1,38 millió dollárnyi bevétel mellett, ráadásul a kiadónak 2,877 millió dolláros adóssága van, és mindössze 3 ezer dollár készpénzzel rendelkezik. A most már csak 7 fővel működő Interplay nem tartja kizártnak, hogy csődvédelmet kér - ezek után kíváncsiak vagyunk, hogy ebből a helyzetből fel tud-e majd állni.

18.
18.
vaszil1
Hát azért jobb lenne ha a Bethesda csinálna egy nagyköltségvetésű MMO-t, mint az Interplay valami sz@rt. Nem mintha játszanék az a MMO-val (szingli a zsír), de Fallout rajongóként szerintem a cím megérdemelné.
17.
17.
Mortician
#7: Az ugrás az Oblivionban is ilyen volt, szerintem ez az engine sajátossága. Viszont meg merném kockáztatni, hogy a következő Fallout már a Skyrim enginejét fogja használni. :)
16.
16.
Józsi_Doe
Nem értem miért szenvednek ennyit. Már régen csődöt kellett volna jelenteni.
15.
15.
InGen
Lássuk be: nem kár érte, a játék úgyis gagyi lenne.
14.
14.
Skyer
#11: A wowot divatból szidja mindenki.
13.
13.
Mortis
Egy legenda bukása...:(
Sok kedvencet hoztak el nekünk, voltak stiklik is a házuk táján, de azért nem érdemelnének meg egy ilyen hattyúdalt. Én azért szorítok értük. :)
12.
12.
adye
Szomorú hír. Imádom a Fallout 3-mat, de az igazi és egyetlen (pontosabban 2) Fallout az első 2 rész volt. Kategóriájában számomra (de sokan vannak még ezzel így) egyszerűen felülmúlhatatlan minden tekintetben, és ez az ő érdemük. Remélem nem fog bekövetkezni a csőd és egy napon méltó címet csinálnak régi nagy hírnevükhöz!
11.
11.
Lordnekroseth
Egyébként...ha már így emléted hogy a wow nem szirszar.....szerintem a wow osok úgy 70% a wow ot szarnak tartja.
10.
10.
Skyer
Nem kell MMO minden játékból.
Ez is egy szirszar mmo lenne, mint a többi ami mostanában van (Kivétel WoW meg a közelgő TOR)
Fallout az singleplayer. Punktum.
8.
8.
egy ingyenes, mondjuk böngészőből is játszható, kicsit megszépített Fallout 2 grafós (tehát 2D-s, izometrikus) MMO sztem jópofa lenne :3
7.
7.
SütiMester00
Sajnálom őket. a Bethesda ebben a jogi harcban egy szemét volt. Bár ha a Bethesdások ekkora kemény legények akkor ajánlom nekik hogy tartsa a FO3-nak a színvonalát. egy új motor sem lenne rossz az új FO játékokba. az ugráson finomíthatnának mert az botrányos volt 3-ban meg a new vegas-ban.
de teljesen kitértem a cikk témájából szóval bocsika :D
5.
5.
Lordnekroseth
Ez van. Majd ha pénzsóheren kevés munkával szinte újra kiadja a nagy címeket folytatásokként egy enyhe grafikai updateval a többi pénzt meg marketingba öli akkor majd pont ott fog ő is tartani mint a blizzard. Amúgy meg fallout mmo? Menjenek már én biztos nem vagyok rá kiváncsi. Haverokat láttam fallout rpg-zni papíron....hát az is nagyon gagyi volt számomra.
3.
3.
FekaFOB
Sajnálom az Interplay-t, anno mennyi jó játék jött ki az ő égiszük alatt. Kíváncsi vagyok rá, hogy hogy sikerült így elbaltázniuk a dolgokat. Azért remélem egyszer egyenesbe jönnek a dolgaik.
2.
2.
LtGlove
Pedig jobban járnának, ha eladnák az összes játékplatform és PC jogot és ráállnának a mobil platformra. Van egy csomó régi címük, amit ha kiadnának telefonra, hatalmasat kaszálhatnának. Inkább MMO-ban erőlködnek. Szánalmas.
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...