E3 2011: Bemutató előtti NGP finomságok

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 2.
  • Hír
Link másolása
Bár az NGP végleges elnevezését és árazását még mindig nem fedte fel a Sony, néhány újságíró már kipróbálhatta az új konzolt és annak első játékait is. A srácok rengeteg új információval szolgáltak, igaz, ez elsősorban a játékokra vonatkozik: gigászi összeállítás következik.

Az NGP kapcsán túl sok új infó nem derült ki; ahogy az várható volt, az igazi bejelentéseket az E3-ra tartogatja a Sony. Az első beszámolók szerint az új kézikonzol meglehetősen nagy méretű a konkurens próbálkozásokhoz képest, legközelebb hozzá talán az Atari-féle Lynx áll. A kijelző borzasztóan szép, a felbontásnak hála pedig mi is normális méretű képeket töltögethettünk fel a galériába.

Az analóg karok állítólag szokatlanul kicsik, de mégis használhatók - a Sony szerint az NGP összes gombját, analóg karját és mozgás- és érintésérzékelős funkcióját kihasználva egyetlen játékot akár 16-17 különböző módon is irányíthatunk majd. Szintén nem újdonság, de most már ezt is biztosra tudjuk: az NGP kompatibilis lesz a PSP-játékokkal, a gép egy belső emulátor segítségével tudja majd futtatni ezeket a címeket. Érdekesség, hogy a játékokat az új gépre optimalizálják majd, a felbontásuk magasabb lesz, és két analóg karral is irányíthatjuk őket. A Sony a Resistance: Retributionnel demózta ezt a lehetőséget.

Az első NGP-játékok a Sonytól

A külsős fejlesztések bejelentésére még várnunk kell, egyelőre csak a Sony játékfelhozatalát ismerjük, vegyük is sorra őket.

Sound Shapes: Új cím, amely mögött az Everyday Shooter fejlesztője, Jonathan Mak áll. A ritmusalapú platformjátékban egy amőbaszerű valamit irányíthatunk, ami bármilyen falfelületre képes feltapadni, és azon továbbhaladni. Érdekesség, hogy a különböző tárgyak gyűjtögetésével egyre komplexebb dalt építhetünk fel, míg a különféle akadályok, lézerek belerondítanak a zenénk fejlesztgetésébe. A játékban szerkesztő is lesz: a játékosok egyszerre találhatnak ki saját pályákat és zenéket, állítólag rémegyszerűen.

Reality Fighters: Ezt már ismerjük, az Invizimals készítői csinálják, és ez a projekt is meglehetősen hasonlít a készítők előző játékához. Azt már tudjuk, hogy az NGP eléggé ott lesz a kiterjesztett valóságot használó progik terén, és erre ez a cím is remek példa. A játékosok saját karaktert készíthetnek, melyre a saját arcukat is ráilleszthetik egy gyors fotózás után. Ezután egy szimpla verekedős játékot kapunk, ám érdekes, hogy a helyszínt az NGP kamerája által vett terület, például egy íróasztal adja. A technológia profi, a harcosokat körbejárhatjuk, rájuk közelíthetünk - tiszta fjúcsör.

Hustle Kings: Állítólag ultrarealisztikus billiárdjáték, amelybe multiplayer mód is került. Érdekesség, hogy a cím támogatja a keresztplatformos játékot is: a multit úgy is tolhatjuk, hogy egyikünk az NGP-n, másikunk pedig egy PS3-on játszik.

Hot Shots Golf: Róla nincs új képünk, de állítólag ez is nagyon jó lesz. Nagyfelbontású grafikával és innovatív irányítással érkezik, akár 50 játékossal is összemérhetjük a golftudásunkat. A Sony DLC-ket is ígér, de megjelenési dátum még mindig nincsen.

Little Deviants: Valószínűleg ezt a játékot sem kell bemutatni, az NGP új irányítási lehetőségeit leginkább kihasználó címről van szó talán. A játék 30 különböző minijátékot tartalmaz majd, mindegyik más módon használja ki a gép képességeit: valamelyik az érintőképernyőt, valamelyik a kiterjesztett valóságot alkalmazza - változatos a paletta. Nyolcfős multi is lesz, a brit Bigbig Studios végzi a fejlesztést.

Super Stardust Delta: Kellemes meglepetés, a Housemarque bejelentette, hogy NGP-re is készít Super Stardustot, íme, itt láthatók az első bizonyítékok. Az új rész kölcsönöz majd néhány ötletet a PSP-s és a PS3-as változatoktól is, azonban lesznek olyan játékmódok, ahol kifejezetten az NGP újdonságait használja ki a cím. Többféle irányítási mód lesz itt is, a látvány pedig egészen elképesztő.

Wipeout 2048: A Wipeout létezéséről szintén tudtunk, de most jött el az ideje, hogy komolyabban megismerhessük. A játékot a liverpooli Sony stúdió fejleszti természetesen, az első beszámolók és látnivalók szerint legalább olyan szép, mint a PS3-as Wipeout volt. Mozgás- és érintésérzékelés itt is lesz, ami teljesen új lesz a sorozat számára is. 10 pálya, 20 jármű, egy rakás fegyver, három single és egy online kampány, továbbá 80 különböző esemény várja a fanatikusokat, ráadásul a keresztplatformos játék itt is támogatott.

Uncharted: Golden Abyss: A kedvencünk. Immár hivatalossá vált az a pletyka, hogy a játék alcíme Golden Abyss lesz. A játék egy spinoff, tehát nem kötödik szorosan a PS3-as részek történetéhez: a Drake's Fortune előtt járunk, hősünk egy 400 éve rejtélyesen véget ért expedíció után kutat. Látványra pedig egészen lenyűgöző: míg a fejlesztő Sony Bend előző címe, a PSP-s Resistance 50 ezer poligont jelenített meg képkockánként, addig itt ez a szám 260 ezerre nőtt. Ha hasonlóságot kell keresni a PS3-as és az NGP-s részek között, az abszolút a látvány lesz. A hírek szerint egyébként körülbelül 2 órányi átvezető videót kapunk.

De mi lesz az NGP neve?

A kulcskérdés még mindig ez, a Sony csak az E3-on rántja le a leplet a végleges névről. Ahogy arról korábban beszámoltunk, néhány rosszminőségű fotó arra enged következtetni, PlayStation Vita lehet a végső elnevezés, és ezt a feltételezést most több másik ok is erősíti: egyfelől az eredeti pletykák onnan származnak, ahol már az Uncharted Golden Abyss alcímét is lelőtték, másrészt pedig a Sony fejlesztőinek fenntartott vita.scedev.net már él. Végül az is árulkodó, hogy a Sony E3-as oldalának forráskódjában megtalálható a PS Vita név.

Mindennek ellenére még így sem vehetjük biztosra az elnevezést: ha emlékszünk, anno a PlayStation Arcra is meglehetősen sok, biztosnak tűnő forrás is mutatott, azonban kiderült, hogy a Sony mozgásérzékelős kontrollere a Move névre hallgat majd, mert előbbi csak egy kódnév volt.

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket!

18.
18.
szilveszte31
http://www.gamersroom.hu/konzolok-jatekok/playstation-ngp.html ezt ajánlom figyelmetekbe.

Amúgy nagyon várós lesz az NGP
17.
17.
Megacsiga
#16: memory stick-en vagyis valamilyen "új" szabványon, jobb is mint az a rohadt hangos meg zizegő UMD...
16.
16.
p3ti
Tudja valaki hogy milyen formátumba jelennek meg a gammák rajta ? Gondolom ezt az UMDs kis lemezt már nem teszik bele .
15.
15.
lukaka
#14: Mivel a show-n akkarjál leleplezni a nevét ,de biztos nem NGP lesz az csak a project neve.
14.
14.
steve 18
na ugye hogy itt is úgy hívják hogy NGP nem Vita vagy mi a szar! :D
13.
13.
ATi0021
Remekül néz ki. Megnézném milyen lenne rajta egy GTA. Annó a PSPnél is azok vitték nálam a pálmát. :)
12.
12.
lukaka
ha WIPEOUT-nak ilyen grafikája van nakkor az UNCHARTED-nek milyen lehet
10.
10.
daenath
el tudnam utni az idot egy ilyen kutyuvel :D
9.
9.
Robbie17
Uncharted k€@&rva jól nézz ki :)
7.
7.
gogolbordello2
#6: ott a pont.egy másik cikkben láttam Killzone-os videót,én az is a húzócímek kozé sorolnám
6.
6.
crazymonkey
Nem rossz de ennek az árából veszek egy xbox-ot . Annak jó aki szereti cipelni a méregdrága cuccait arra várva h mikor rabolják ki :P
4.
4.
Folti90
ÓÓ fak, megint beszopódtamm muszály lesz valahogy megszerezni!!!
3.
3.
lukaka
UNCHARTED-rölis van video.
1.
1.
Lordnekroseth
Super Stardust Delta fininek tűnik!!!!!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...