Előrukkolt a Steam riválisával az Electronic Arts

  • Írta: fojesz
  • 2011. június 4.
  • Bejelentés
Link másolása
A Steam babérjaira törne az Electronic Arts. A PC-s játékok digitális terjesztésével foglalkozó szolgáltatások között a Valve rendszere gyakorlatilag egyeduralkodó, sokaknak tört már bele a bicskája a Steam elleni esetlen próbálkozásokban. Az EA-nek azonban van egy nagyon fontos fegyvere.

Ez pedig a saját játékportfoliója.

Először a Wall Street Journal leplezte le az Electronic Arts digitális disztribúciós szolgáltatását, az Origint, amely a Steamhez hasonlóan külön letölthető, közösségi funkciókkal felvértezett alkalmazást kap, így nem a böngészőből kell vásárolgatnunk.

Az Origin teljes mértékben átveszi majd az EA Store helyét, a rendszer állítólag 150 címmel nyitja meg kapuit - az első fecskéket látva találunk közöttük PC-s és konzolos címeket egyaránt. Az Origin éppen elindítás előtt áll, ezért fogalmunk sincs, hogy mi, magyarok tudunk-e kezdeni vele valamit, de az biztos, ha adódik rá lehetőség, érdemes lesz kihasználni, az EA ugyanis tetemes mennyiségű extrát kínál a szolgáltatás júzereinek.

Az Originről exkluzív kiadásban érhető majd el a Battlefield 3 és a FIFA 12, ezeken felül különféle kiegészítőket szerezhetünk majd be a Mass Effect 3-hoz, a Madden NFL 12-höz, az SSX-hez, a Need for Speed: The Runhoz, a Star Wars: The Old Republichoz, The Sims 3-hoz, valamint az új Alice-hoz és a Kingdoms of Amalurhoz is többek között.

Az Originen játékdemók és béták is hozzáférhetők lesznek, emellett a rendszer pozícióját erősítendő, digitális úton csak innen szerezhetjük majd a Star Wars: The Old Republicot, amely várhatóan még az idén meg fog jelenni. Az EA azt már nem árulta el, hogy más szolgáltatások kínálatából kiveszi-e a játékait.

Az Origin mobiltelefonos alkalmazást is kap, ezen keresztül érhetjük majd el az EA okostelefonos játékait is - igen, a Battlefield 3 is kap egy mobilos változatot. 

26.
26.
Majd akkor fog mindenki nagyot lesni, amikor kijön mondjuk a Mass Effect 3 és semmilyen más módon nem lehet majd beszerezni csak rajtuk keresztül :) Legalább is ideiglenes exkluzivitással mindenképp ! :)))
25.
25.
24.
24.
Extol
Steam már annyira kiforrott ezen a téren hogy ha nem is lesz egyeduralkodó, de a legjobb marad. Lehet hogy összehozza a boltot az EA de csak másodhegedűs lehet, semmi több.
22.
22.
Hubert Cumberdale
Hát én azon kívül, hogy más lett a neve, nem látok semmi különbséget. Na meg az, hogy EA store helyett azt írja ki, hogy "üzlet".
21.
21.
adam222
#10: igaz h sokkal jobb , mikor kibontasz egy játékot nézegeted a dobozát telepíted, és azután jóformán le sem veszed a polcról. De mikor steam en akcio van ránézel egy játékra és azt mondod ,h omg ez ilyen olcsó ? ezt meg kell vennem ... én már számtalanszor vásároltam steamen jétákot példának okáért leírok egy párat
Left 4 dead 2 - 990 ft !
GTA IV, és Liberty city -2000 ft ( mikor akcióba volt a cd galaxisba volt csak a liberty 5000ft )
half-life 1 anthology - 900ft
witcher enchanted edition - 1500
garrys mod - kb 500ft
és még sorolhatnám mert van még pár játékom a steamről csak azt akarom ezzel mondani , hogy engem pl nagyon nem érdekelt a doboz mikor 2000ft volt a gta4 pack :D amellett a cd /dvd sem fog tönkremenni egy idő után mivel nincs :D De amúgy a steam nem a magyar játékosok pénztárcájára van szabva ... néha meglepődöm, h pofátlanul nagy összeget elkérnek egy játékért , de az akciók überelhetetlenek !!
19.
19.
Mortis
#15: Azt azért még meglátjuk...

Szerintem életképes lehet a rendszer, de csak hosszútávra tervezve. Nagyon nehéz lesz elszipkázni az embereket a kényelmes, bejáratott Steam-es fiókjukból, még így is, hogy mennyi, csak ott található extrát tartogat. Én biztos fogom használni(ha lehetséges lesz), a tOR miatt, de egyébként nem nagyon bízok az EA-ben(nézzünk csak rá a Store-ra...).
18.
18.
l.rics16
azért nem gondoltam volna hogy ennyire copyzos lett az ea ráadásul sztem ez megint egy jo kis kicseszés lesz a playerekkel m,ert ezen olyan dolgokat tucc szerezni majd amit steamen nem steamen meg oanokat lehet majd amit ott nem azt választanod kell meiket akarod vagy pedig mind2 re lesz accountot és össze vissza ugrálatsz hol mit veszel mikor hol jáccol
17.
17.
Bisur1996
#10: Egyetértek... annál nincs is jobb mikor pörög a DVD és te csak olvasod a kézikönyvet és álmodozol mi lesz a játékba.
No meg itt a Sony ügy kapcsán is kijöttek a veszélyek... én soha sehova nem adok ki bankkártya adatot.
#12: No igen... de a legjobb ha dobozosan veszel Steam gamet... akkor alapból frissítget ^^
16.
16.
mephi
Kicsit olyan érzésem van, mint amikor a Microsoft a piacra lépet a Binggel, hogy a Google keresőjét lenyomja. Megkésett és esélytelen lépés volt.
A Steam erre tuti lépni fog, és mi vásárlók járhatunk jól :)
15.
15.
Skyer
#2: The Jedi Order will crush you!
14.
14.
Berencsit
13.
13.
abydos
Ez az Origin már működik, hiszen az EA download manager utódja, ami frissítés után a change logban azt írja, hogy átneveztük az EA download managert.. Tehát Magyarországról is simán működik
12.
12.
hedzsooo
#10: Nekem meg az az elmeny, ha doboz helyett a jatek hasznalhato es pl, nem nekem kell keresgelnem, h most melyik verziot toltsem le a patch-ekbol, v. hanyadikat es aztan megsem muxik rendesen. XD ^^

A STEAM-es akciok, rendkivuli arzuhanasok meg kulonosen tetszenek. :-)

Persze, 1-2 NAGY kedvencet en is megveszek olykor gyujtoibe, dobozosba, annak is van varazsa, teny. ;-)

Mind a 2-nek megvan a maga elonye es hatranya is, maradjunk ennyiben. ;-)
11.
11.
hedzsooo
...STEAM konkurencia ? Meg jobb akciok a vasarlo kedvu jatekosoknak ? Johet ! ;-D

Eddig is jo kis akciok vtak a Steam-en, de ha ezt bedobja az EA, akkor talan meg kedvezobb aron kaphatunk majd jatekokat a Steam-en is. ^^ :-)
10.
10.
Game Fan
nem tudom hogy ti hogy vagytok vele de ez baromság. Steam baromság minden ilyen online bolt hülyeség az én álláspontom szerint. A dobozos élményt, azt hogy miközben telepítesz egy játékot és közben olvasgatod a kézikönyvet azt semmi sem múlhatja felül.. ja hogy ezekhez kapsz egy pdf-et. Köszi de én nem kérek belőle. Extrákkal pakolják tele ha onnan veszed a játékot ez pedig csak pénzkicsikarás, mivel különb a dobozos játék az online letölthetőtől? Ja hogy a sok amcsi meg német játékos lusta elmenni a boltba megvenni? Grat mindenesetre. ( Véleményem erősen szubjektív elismerem.. )
9.
9.
KENKILL
Na tessék CoD Elite után rögtön jön az újabb baromság. Köszönöm szépen maradok a steamnél.
8.
8.
vytros
Hát kár hogy én dobozos változatban szerzem majd be az Old Republicot :D

4: Itt nem arról van szó hogy megfelelő-e a Steam, hanem hogy az EA is akar magának egy nagy harapást a digitális PC piacból. Ezzel megszopatva minden játékost, mert ezután még pár tucat cég ugyanilyet fog csinálni és az ember majd azt sem tudja hova kelljen regisztráljon -.-
7.
7.
Kreto
#6: Hát azt merem remélni mert ez a DRM egy katasztrófa. Amúgy igazad van abban amit mondtál és át is fogalmazom az előző kijelentésemet : remélem nem ront el egy ilyen újítással egy ekkora nevet mint például BF3
6.
6.
Optimus Prime
Az EA jelenlegi online bolt se megbízható. Legalábbis, amikor anno akciós volt az Mass Effect kérdeztem merjek-e ott venni. Senki se ajánlotta.
Vajh e új rendszer után végre leszáll az EA az aktiválási limites DRM-jéről?
5.
5.
Kreto
#1: nem hinném hogy az EA bemerne vállalni egy olyan újítást egy ilyen név mellé ami nem lesz forradalmi... Még ha esetleg nem is veri oda a Steam-et.
4.
4.
jasko
minek ez??nem megfelelő a steam??tuti hogy ezlesz ha a bf3-al nemtok jáccani ezmiatt a szarmiatt akkor szétverek vmit :@
2.
2.
adam222
old republic még idén! :) nagyon remélem , hogy nem fog késni !! olyan sith nagyúr leszek h darth sidious hozám képest kutyaf*sza lesz !!
1.
1.
Optimus Prime
Már látom a több százezres őrjöngő játékost, aki nem tudja használni a játékát a rendszeren keresztül....
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...